Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Ευχαριστούμε τη θεατρική ομάδα του συλλόγου για την ωραία παράσταση.......

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.

Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου μας χαιρετίζει τις παραστάσεις της θεατρικής μας ομάδας. Στο γεμάτο και στις δύο παραστάσεις πολιτιστικό κέντρο «Α. Σαμαράκης», του δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, απολαύσαμε τη θεατρική παράσταση «Κλέψε λιγότερο» του Ντάριο Φο.
 Μια παράσταση που με αγάπη, κέφι και σκληρή δουλειά η θεατρική ομάδα, μας παρουσίασε.
  Ευχαριστούμε όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την προσπάθεια αυτή των συναδέλφων, που κοσμεί τις πολιτιστικές δραστηριότητες του συλλόγου.

 Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η παράσταση αυτή και ευχόμαστε να συνεχίσουν να μας προσφέρουν τέτοιες ευχάριστες στιγμές και στο μέλλον.

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ «ΔΙΑΛΟΓΟ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ



Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση, στα χνάρια των προκατόχων της, στήνει άλλον έναν ολοφάνερο προσχηματικό διάλογο για την εκπαίδευση. Στην προκειμένη περίπτωση, με τελικό στόχο τη δέσμευση του 3ουμνημονίου, να έχει υλοποιηθεί νομοθετικά μέχρι τον Απρίλιο του 2016, τότε δηλαδή θα τελειώσει κι ο «διάλογος», η προσαρμογή του δημόσιου σχολείου στην έκθεση του ΟΟΣΑ για την ελληνική Εκπαίδευση (2011). Έκθεση, η οποία προβλέπει:
Εκτεταμένες συμπτύξεις,συγχωνεύσεις, αύξηση του ωραρίου μας, κατάργηση του αντισταθμιστικού έργου του σχολείου, παραπέρα μείωση των δαπανών, είσοδο των ιδιωτών, των χορηγών και της παράλληλης χρηματοδότησης, επαναφορά της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και των σχολείων.
Σαφή είναι τα δείγματα των προθέσεων που αποκαλύπτει διαρκώς το Υπουργείο Παιδείας από την αρχή της χρονιάς με την πολιτική της αδιοριστίας, τα χιλιάδες κενά,την συρρίκνωση και εγκατάλειψη εκπαιδευτικών δομών(ειδική αγωγή, Τ.Ε., Π.Σ, ολοήμερο), την κατασυκοφάντηση των μάχιμων εκπαιδευτικών ως υπαίτιων για τα κενά, τις 'πλεονάζουσες ώρες', την προοπτική κατάργησης των τμημάτων ένταξης με την τελευταία τροπολογία, την αναστάτωση των σχολείων και των ωρολογίων προγραμμάτων, την επιχείρηση υποχρεωτικών μετακινήσεων εκπαιδευτικών.
Σαφή είναι και τα δείγματα της νοοτροπίας 'διαλόγου' του υπουργείου. Αφού κατέθεσε αιφνιδιαστικά τροπολογία για τα τμήματα ένταξης,  τόσο η ΔΟΕ όσο και οι Σύλλογοι ΠΕ, κάλεσαν να αποσυρθεί και σε τέσσερις (4) ημέρες, η τροπολογία ψηφίστηκε αυτούσια στη Βουλή!

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Δελτίο τύπου Για τη συνάντηση των Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε. με τον Υπουργό Παιδείας κ. Νίκο Φίλη στις 17/2/2016 κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας


           Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη 17-2-2016, τα Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε. με μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών, για τα κενά στην εκπαίδευση, την επιτακτική ανάγκη για μόνιμους διορισμούς, τη διαστρέβλωση της αλήθειας με τις δηλώσεις του κ. Υπουργού περί πλασματικών κενών καθώς και τις ρυθμίσεις που αφορούν την Ειδική Αγωγή και συγκεκριμένα τα Τμήματα Ένταξης.
          Στα πλαίσια της συγκέντρωσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Δ.Σ. των δύο Ομοσπονδιών με τον Υπουργό Παιδείας κ. Φίλη και τους συνεργάτες του.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. :
  • Έθεσε στον κ. Υπουργό το κορυφαίας σημασίας ζήτημα της άμεσης πραγματοποίησης όλων των μόνιμων διορισμών (με τη θέσπιση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής, την αύξηση των οργανικών θέσεων στην Ειδική Αγωγή, την κάλυψη όλων των οργανικών κενών) που χρειάζεται το δημόσιο σχολείο για να λειτουργήσει
  •  Τόνισε, ότι ζήτημα πλασματικών κενών και ολιγομελών τμημάτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση δεν υφίσταται αλλά αντιθέτως υπάρχουν πάρα πολλοί συνάδελφοι οι οποίοι για να μην μένουν οι τάξεις δίχως εκπαιδευτικούς προσφέρουν εργασία πέρα από το ωράριο τους για την οποία δεν πρόκειται ποτέ να αμειφθούν.
  •  Ανέδειξε την ύπαρξη πολλών κενών δασκάλων σε τάξεις, ακόμη και σήμερα, με το σύνολο των κενών να είναι περίπου 2.000 και ζήτησε την άμεση κάλυψή τους με τις αναγκαίες προσλήψεις.
  • Απαίτησε τη δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας ότι δεν πρόκειται να αφαιρεθεί από τα προγράμματα των σχολείων καμία ώρα ενισχυτικής διδασκαλίας, την οποία έχουν ανάγκη πολλοί μαθητές.
  •  Διαμαρτυρήθηκε έντονα για τις αιφνιδιαστικές ρυθμίσεις που αφορούν την Ειδική Αγωγή με τις οποίες διαφαίνεται κίνδυνος κατάργησης Τμημάτων Ένταξης και μετατροπής των εκπαιδευτικών σε ένα ιδιότυπο εκπαιδευτικό δυναμικό «παράλληλης στήριξης» με αποτέλεσμα τη δημιουργία πολλών προβλημάτων στην εκπαίδευση των μαθητών και ζήτησε την απόσυρσή τους και το άνοιγμα μιας ουσιαστικής συζήτησης για την Ειδική Αγωγή.

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Εκδήλωση-Συζήτηση για το νέο ασφαλιστικό, Σάββατο 20/2





Με πρωτοβουλία των Σωματείων Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κερατσινίου – Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης», Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Καπνοβιομηχανίας Παπαστράτου και Συλλογικοτήτων της Περιοχής συνδιοργανώνεται από κοινού πλατιά εκδήλωση – συζήτηση σχετικά με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ για ψήφιση στην Βουλή στα πλαίσια του 3ου μνημονίου που συμφώνησε το παλιό και νέο μνημονιακό μπλοκ των πολιτικών δυνάμεων ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – Ν.Δ – ΠΟΤΑΜΙ – ΠΑΣΟΚ.

Εκδήλωση-συζήτηση για το ασφαλιστικό

Σάββατο 20 Φλεβάρη, 18:30

Πολιτιστικό Κέντρο «Α. Σαμαράκης», 
Μικράς Ασίας 24, Ταμπούρια


συνδιοργάνωση:
Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού , Π.Ε.Ν.Ε.Ν.
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κερατσινίου- Περάματος- "ΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ"
Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας
Σωματείο Εργατουπαλλήλων Καπνοβιομηχανίας - ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ
Συλλογικότητες της Περιοχής

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Τετάρτη 17/02, 13.30 μ.μ.

 Να αποσυρθεί άμεσα η τροπολογία που καταργεί τα Τμήματα Ένταξης (Τ.Ε).
     Σε περιβάλλον "εθνικού διαλόγου για την παιδεία", στο μέσο έντονων και κλιμακούμενων κινητοποιήσεων ενάντια στο ασφαλιστικό και με την ελπίδα του αιφνιδιασμού του κόσμου της εκπαίδευσης, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, ακολουθώντας προσφιλείς τακτικές προηγούμενων κυβερνήσεων κατέθεσε 11/2/2016 και προτεινόμενη ψήφιση 15/2/2016!!! τροπολογία για την ειδική εκπαίδευση στο σχέδιο νόμου «μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις». Με την τροπολογία αυτή ουσιαστικά καταργούνται τα τμήματα ένταξης (Τ.Ε). Συγκεκριμένα στο κείμενο αναφέρεται: «ο εκπαιδευτικός του ΤΕ υποστηρίζει τους μαθητές εντός τους περιβάλλοντος της τάξης τους ... η υποστήριξη σε ιδιαίτερο χώρο υλοποιείται εφόσον το επιβάλλουν οι ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών».                                  
Με την τροπολογία αυτή αλλάζει εντελώς ο χαρακτήρας και ο προσανατολισμός των τμημάτων ένταξης, αφού αναθέτει στους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα Τ.Ε, ρόλο part time παράλληλης στήριξης, μειωμένου αριθμού μαθητών σε κάθε σχολική μονάδα. Καλλιεργεί αντιλήψεις για το ότι η διαφοροποιημένη διδασκαλία αποτελεί την πανάκεια για τις εκπαιδευτικές ανάγκες όλων των μαθητών. Μειώνει τον εκπαιδευτικό χρόνο και τις στοχευμένες εκπαιδευτικές παρεμβάσεις που αντιστοιχούν σε κάθε μαθητή που ανήκει στο δυναμικό του τμήματος ένταξης. Αλήθεια ένας περιπλανώμενος σε τάξεις και πιθανόν σε διπλανά σχολεία ειδικός παιδαγωγός του Τ.Ε τι θα πρωτοπρολάβει να κάνει; Πόσα παιδιά μπορεί να βοηθήσει; Πώς θα κάνει επιστημονική, παιδαγωγική και εξατομικευμένη παρέμβαση, με βάση και τις ιδιαίτερες μαθησιακές ανάγκες τριγυρνώντας σε σχολεία και τάξεις;.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΕ ΠΕΙΡΑΙΑ



  Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά  για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της περιοχής μας και κυρίως για τις απαράδεκτες ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού.
   Οι εκπρόσωποι των συλλόγων περιέγραψαν την ποικιλία των τρόπων με τους οποίους η λιτότητα καταστρατηγεί τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας: μη λειτουργία  ή υπολειτουργία τμημάτων, αναστολή λειτουργίας ή υπολειτουργία ολοήμερου προγράμματος, μερική ή ολική στέρηση παράλληλης στήριξης  από μαθητές για τους οποίους οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν αναγνωρίσει τη σχετική αναγκαιότητα. Στη συνέχεια κατήγγειλαν την αντιεκπαιδευτική ρητορική που υιοθέτησε ο υπουργός παιδείας, προσπαθώντας να μεταφέρει τις ευθύνες για την κατάσταση αυτή στις πλάτες των εκπαιδευτικών. Απέδειξαν ότι η ρητορική περί αργόμισθων εκπαιδευτικών δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα των σχολείων μας και ότι η αναζήτηση λύσεων σε τέτοια κατεύθυνση όχι μόνο θα διαιωνίσει τα πραγματικά προβλήματα αλλά θα δημιουργήσει και νέα. Ζήτησαν από το διευθυντή Εκπαίδευσης Πειραιά να αναζητήσει τη λύση στους μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, για τους οποίους το εκπαιδευτικό κίνημα θα συνεχίσει να αγωνίζεται.      Τέλος οι εκπρόσωποι των συλλόγων έθεσαν το ζήτημα των αλλαγών στην οργανικότητα των σχολείων και ζήτησαν από τον διευθυντή να μην προχωρήσει σε προτάσεις υποβιβασμού που υποβαθμίζουν το δημόσιο σχολείο.

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, παρά ΜΟΝΟ ΛΑΘΡΕΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ και ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

  Τα ναυάγια προσφύγων συνεχίζονται αμείωτα. Ο αριθμός των πνιγμένων και των αγνοούμενων διαρκώς μεγαλώνει. Ο φράχτης του Έβρου, δεν πρόκειται προφανώς να πέσει, στην Ειδομένη τα σύνορα ανοίγουν και κλείνουν, ενώ νέοι φράχτες ανά την Ευρώπη υψώνονται, στο εσωτερικό της Ε.Ε.
  Διάφορες χώρες  υιοθετούν ανθρωποφαγικές πολιτικές για 'παράδοση' περιουσιακών στοιχείων των προσφύγων, ως αντάλλαγμα υποβολής αίτησης ασύλου.  Στην αυστηροποίηση των μέτρων και στην καταστολή οι ρυθμοί επιταχύνονται περιλαμβάνοντας την ευρω- συνοριοφυλακή και ακτοφυλακή οι οποίες επιτρέπεται να επεμβαίνουν όπου υπάρχει ανάγκη, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του κράτους μέλους.
  Μέσα σε αυτό το ζοφερό κλίμα, το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας ανέλαβε τη δημιουργία πέντε hot spot ( Χίο, Μυτιλήνη, Κω, Λέρο, Σάμο) και την παραχωρήση δύο στρατόπεδων Σίνδου και Σχιστού,  χωρητικότητας 500 ατόμων,  για τη δημιουργία κέντρων μετεγκατάστασης (relocation camp) στην ενδοχώρα,  μετά το 'τελεσίγραφο' τριών μηνών που έλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που υλοποιεί την πολιτική της Ε.Ε. και εφαρμόζει όλες τις αποφάσεις που προηγουμένως έχει η  ίδια υπογράψει, για τη βελτίωση των αδυναμιών στην αντιμετώπιση του προσφυγικού. 

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Απεργία 4 Φλεβάρη – συγκέντρωση στο Μουσείο, 11 πμ., με το πανό του Συλλόγου


MΕΤΩΠΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ
 «Ζητήσαμε αγελάδα και μας φέρατε τη γάτα». Αυτή ήταν η απάντηση των δανειστών, της τρόικας, στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Ένα σχέδιο που κατεδαφίζει την κοινωνική ασφάλιση, προωθεί δραστικές μειώσεις μισθών και αυξήσεις ορίων ηλικίας, ενοποιεί τα ταμεία σε μια εθνική σύνταξη πείνας, προχωρά σε επανυπολογισμό συντάξεων των ήδη συνταξιούχων, αποσύρει κάθε υποχρέωση του κράτους και οδηγεί σε κατάρρευση τα ασφαλιστικά ταμεία.
Με αφορμή αυτό το γεγονός διατυπώνουμε τις παρακάτω θέσεις:
1.     Πρόκειται για μια ακόμα επαχθή έκφραση της απόλυτης επιτροπείας που έχει επιβληθεί από την τρόικα, το ΔΝΤ και την ΕΕ, με βάση το τρίτο μνημόνιο το οποίο υπέγραψε η κυβέρνηση και ψήφισε η πλειοψηφία της αντιπολίτευσης τον Αύγουστο στη Βουλή.
2.     Έχουμε απέναντί μας, όχι απλώς μια μνημονιακή κυβέρνηση αλλά ένα μνημονιακό καθεστώς, στο οποίο συγκλίνουν, το πολιτικό σύστημα, τα ΜΜΕ και η οικονομική ολιγαρχία. Από τη μια πλευρά η κυβέρνηση προωθεί μέτρα κοινωνικής καταστροφής και από την άλλη η αξιωματική αντιπολίτευση απαιτεί αντιλαϊκά μέτρα και δραστικές περικοπές στο δημόσιο τομέα. Αργά ή γρήγορα θα βρεθούμε αντιμέτωποι με την αξιολόγηση και επιπλέον, θα ανοίξει ξανά και το ζήτημα της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων – οι προτάσεις πολιτικών κομμάτων και παραγόντων, όπως και η επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση κινούνται σε αυτήν την κατεύθυνση.
3.     Η εμπειρία της προηγούμενης χρονιάς όπου δοκιμάστηκε στη ζωή η πολιτική γραμμή «φιλολαϊκή και αντιμνημονιακή πολιτική σε συνεννόηση με τους εταίρους και πάντως σε καμιά περίπτωση ρήξη με την ΕΕ» είναι αποκαλυπτική. Διατυπώσαμε σταθερά όλα τα προηγούμενα χρόνια τη θέση ότι χωρίς σύγκρουση και ρήξη με την ΕΕ και το ΔΝΤ δεν υπάρχει περιθώριο για αντιμνημονιακή πολιτική. Που στηρίξαμε αυτή την άποψη; Μια κυβέρνηση διαθέτει πέντε εργαλεία οικονομικής πολιτικής: δημοσιονομική, νομισματική, συναλλαγματική, εισοδηματική, εμπορική/δασμολογική. Στα πλαίσια της ευρωζώνης, διαθέτει μόνο τα δυο πρώτα εργαλεία τα οποία και αυτά περιορίζονται ασφυκτικά από τα ευρωπαϊκά σύμφωνα δημοσιονομικής σταθερότητας.  Επομένως, στο έδαφος της καπιταλιστικής κρίσης, μια χώρα της ΕΕ και της ευρωζώνης, έχει μία και μοναδική οικονομική συνταγή να ακολουθήσει. Μείωση δημοσίων δαπανών, αύξηση φόρων, μείωση μισθών και συντάξεων.