Τρίτη 29 Μαρτίου 2016


Ψήφισμα συμπαράστασης

  Το Δ. Σ. του Συλλόγου Κερατσινίου – Περάματος “Ν. Πλουμπίδης” εκφράζει τη συμπαράστασή του στο συνάδελφό μας  Ά. Τσίτσο, δάσκαλο (υποδιευθυντή)  του 4ου Δημ. Σχ. Ιεράπετρας, Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Ιεράπετρας «Μ. Λιουδάκη» και επί σειρά ετών αιρετό εκπρόσωπο των εργαζόμενων εκπαιδευτικών στο Π. Υ. Σ. Π. Ε. Λασιθίου, απέναντι στην αήθη,  απόλυτα αβάσιμη και πρωτοφανή συκοφαντική επίθεση που δέχεται από γονέα του σχολείου που υπηρετεί, διότι «τόλμησε» να παρατηρήσει, προκειμένου να τον συνετίσει, μαθητή του σχολείου του για ζητήματα που αφορούσαν τη συμπεριφορά του (του μαθητή) μέσα στον χώρο του σχολείου.
  Συγκεκριμένα με αφορμή μια παρατήρηση που έκανε ο συνάδελφός μας  σε έναν μαθητή του σχολείου που υπηρετεί και παρά το γεγονός ότι έγιναν από την πλευρά του συναδέλφού όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες ενημέρωσης (δάσκαλος της τάξης του μαθητή – Δ/ντρια του σχολείου – μητέρα του μαθητή), επισκέφθηκε την επόμενη ημέρα το σχολείο ο πατέρας του μαθητή και με απειλές επιχείρησε να τρομοκρατήσει το συνάδελφό μας και την Δ/ντρια του σχολείου.  Η επόμενη ενέργεια του γονέα ήταν να βγει τις επόμενες ημέρες  σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της πόλης της Ιεράπετρας και να προχωρήσει  με δηλώσεις του σε μια επιχείρηση δημόσιας διαπόμπευσης του συναδέλφου μας παρουσιάζοντάς τον ως ένα τέρας που τρομοκρατεί και προσβάλει τα παιδιά (εκμεταλλευόμενος το ήδη βεβαρημένο κλίμα που υπάρχει στην πόλη από την προ ενός μηνός σύλληψη δασκάλου για παιδική ασέλγεια), αναρτώντας σε δημόσια ιστολόγια έγγραφη αναφορά σε βάρος του συναδέλφου, πριν ακόμα την καταθέσει επίσημα στο σχολείο του ή στη Δ/νση Π. Ε. Λασιθίου. 
  Αποτέλεσμα των ραδιοφωνικών εκπομπών και των αβάσιμων καταγγελιών του συγκεκριμένου γονέα, ήταν το Α.Τ. Ιεράπετρας να διενεργήσει αυτεπάγγελτη προανακριτική διαδικασία, προκειμένου να στείλει το φάκελο της υπόθεσης στην εισαγγελία για να κρίνει το αξιόποινο των πράξεων (αν υπάρχουν αξιόποινες πράξεις). Μετά από όλα αυτά πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ιεράπετρας η οποία ομόφωνα τάχθηκε υπέρ του συναδέλφου, καθώς η υπόθεση θα οδηγηθεί στα αρμόδια δικαστήρια προκειμένου να αποκατασταθεί η τιμή και η υπόληψη του συναδέλφου μας. Επίσης 28 από τους 29 εκπαιδευτικούς του 4ου Δημ. Σχ. Ιεράπετρας κατέθεσαν αιτήσεις απόσπασης για να φύγουν από το σχολείο λόγο της ψυχολογικής πίεσης που νιώθουν, εξαιτίας της συμπεριφοράς μικρής ομάδας γονέων, αλλά και για να στηρίξουν το συνάδελφό τους.

Ψήφισμα Συμπαράστασης

                                                        
Το δσ του συλλόγου μας, όπως και στο παρελθόν, στηρίζει τον αγώνα των εργαζόμενων στους παιδικούς σταθμούς ΚΡΩΣΦΗΛΔ, για σταθερή και μόνιμη εργασία, καθώς και τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Η κάλυψη των αναγκών της προσχολικής αγωγής αποτελεί καθήκον της πολιτείας και είναι δημόσιο αγαθό.
Για μας αποτελεί καθήκον να υπερασπιστούμε όλα τα παιδιά να έχουν δημόσια και δωρεάν πρόσβαση στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς.
Καλούμε να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι και να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του παιδικού σταθμού.

Καλούμε άμεσα τη διοίκηση του Φιλανθρωπικού  Ίδρυματος “Παιδική Στέγη” να παραχωρήσει το κτίριο και την υλικοτεχνική υποδομή στον Δήμο και να ξαναλειτουργήσει ο παιδικός σταθμός με ευθύνη του Δήμου.   

Ανακοίνωση του συλλόγου

 Το Δ.Σ. του Συλλόγου Κερατσινίου- Πέράματος 'Ν Πλουμπίδης' καταγγέλλει την αποφυλάκιση του δολοφόνου στελέχους της Χρυσής Αυγής Γιώργου Ρουπακιά, λόγω μη περάτωσης της δίκης.
   Η αποφυλάκιση του έστω και με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, αποτελεί πρόκληση, όχι μόνο για την οικογένεια του δολοφονημένου αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, αλλά και για το σύνολο των θυμάτων της εγκληματικής και ναζιστικής αυτής οργάνωσης. Προσβάλλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα του λαού μας.
  Είναι τεράστιες οι ευθύνες και της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων για αυτήν την εξέλιξη. Με τη  δικαιοσύνη να λειτουργεί γρήγορα και αποτελεσματικά προς όφελος του κεφαλάιου και των τραπεζών, πέρασαν δύομισι όλοκληρα χρόνια από την ημέρα της δολοφονίας, χωρίς η δίκη να έχει ολοκληρωθεί, αλλά  αντιθέτως να έχει ξεπεραστεί το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης.
  Καμία ανοχή δεν πρέπει να υπάρξει από τις/τους εργαζόμενους, τις/τους άνεργους και τη νεολαία απέναντι στους νοσταλγούς του Χίτλερ, στους δολοφόνους του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα και του Σαχζατ Λούκμαν, καθώς και όλων των άλλων εγκληματικών ενεργειών που έκανε η Χρυσή Αυγή χτυπώντας  μετανάστες, συνδικαλιστές στο Πέραμα, πολιτικούς χώρους, ομοφιλόφιλους κι αντιφασίστες.
        Συναδέλφισσες συνάδελφοι
      Αντιμαχόμαστε και  απομονώνουμε τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, όπου κι αν εμφανίζεται.

              Να μην μπορούν να σταθούν οι φασίστες σε κανένα σχολείο, σε καμιά γειτονιά.

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Συνεχίστηκαν για τρίτη βδομάδα οι δράσεις στο λιμάνι....

Συνεχίστηκαν  στο λιμάνι οι καθημερινές δραστηριότητες που γίνονται από δεκάδες εκπαιδευτικούς σαν ελάχιστη προσπάθεια συμπαράστασης  στην αγωνία και τις δυσκολίες πολλών μικρών παιδιών που βρίσκονται εκεί . Παρά τη βροχή και τον άσχημο καιρό τα παιδικά χαμόγελα γέμισαν αισιοδοξία αυτή μας την προσπάθεια.
 Υπενθυμίζουμε το καθημερινό ραντεβού στις 3 το μεσημέρι στην Ε1.
Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών
Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου


Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.
Την καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (Ιnternational Board on Books for Young People – ΙΒΒΥ) το 1966.
Από τότε, κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της οργάνωσης αυτής
ετοιμάζει ένα μήνυμα και μια αφίσα, που διανέμονται σε όλο τον κόσμο, με σκοπό να τονίσουν την αξία των βιβλίων και της ανάγνωσης και να ενθαρρύνουν τη διεθνή συνεργασία για την ανάπτυξη και τη διάδοση της παιδικής λογοτεχνίας. 

Δείτε στο "Εκπαιδευτικό Υλικό" προτάσεις γιαδιδακτική αξιοποίηση.

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΜΤΠΥ ΤΕΤΑΡΤΗ 23/3/2016 και ΩΡΑ 12:30


Η  ΔΟΕ καταδικάζει την απόφαση του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τις προτάσεις του Δ.Σ.  του Ταμείου για την ανά τρίμηνο χορήγηση του μερίσματος και για τη μείωσή του κατά 32,50%. που οδηγούν σε συρρίκνωση και σε διάλυση του Ταμείου και σε οικονομική καταστροφή τους ασφαλισμένους . 
Η διασφάλιση της βιωσιμότητας του Ταμείου είναι ευθύνη της πολιτείας, γιατί η ίδια διαχρονικά με αποφάσεις όλων των Κυβερνήσεων οδήγησε σε απαξίωση του Ταμείου και σε αδυναμία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του προς τους μερισματούχους – συνταξιούχους του Ταμείου.
Η ΔΟΕ απαιτεί:
  • την επαναφορά της κράτησης του 3% επί των προμηθειών του Δημοσίου υπέρ του Ταμείου,
  • την ανάκληση της απόφασης για την ανά τρίμηνο χορήγηση του μερίσματος και την επαναφορά της μηνιαίας χορήγησής του.
  • Το κράτος οφείλει να εγγυηθεί τη συνέχιση της λειτουργίας του Ταμείου. Δεν θα ανεχθούμε καμία περαιτέρω περικοπή του μερίσματος. Απαιτούμε από το Δ.Σ. του Ταμείου να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των εργαζομένων και συνταξιούχων, που με το μόχθο τους συντηρούν το Ταμείο από το 1867 και να μην ταυτίζεται με την κυβερνητική πολιτική.

Η ΔΟΕ  καλεί  τα μέλη της  και τους συνταξιούχους  του κλάδου να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση των Ταμείων. Να πάρουν μέρος στο  συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ έξω από το ΜΤΠΥ (Λυκούργου 12) την Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016 και ώρα 12:30μμ. . Για τη διευκόλυνση των εκπαιδευτικών η  ΔΟΕ κηρύσσει Στάση Εργασίας την Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016, από τις 12:0ο -2:00.
Η σταθερή απόφασή μας να υπερασπιστούμε τα Ταμεία μας και τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα και να αντισταθούμε στην πολιτική της Κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ, που στοχεύουν στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης και οδηγούν τις εργασιακές σχέσεις στον 19ο αιώνα, μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για ανατροπή της βάρβαρης αυτής πολιτικής και του αντιασφαλιστικού εκτρώματος που κατεβάζουν προς ψήφιση.


Από τη Δ.Ο.Ε. 

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Καμιά παρουσία δεν περισσεύει! Η ανάθεση “σπάει” στην πράξη!

Συνέλευση του Συντονιστικού Αναπληρωτών-Αδιόριστων Εκπαιδευτικών στα γραφεία της ΟΛΜΕ (Κορνάρου 2 & Ερμού)
Καμιά παρουσία δεν περισσεύει!
Η ανάθεση “σπάει” στην πράξη!

Επειδή πολλοί από ΄μας κινδυνεύουμε να παραμείνουμε επί μακρόν άνεργοι μετά τις απολύσεις του Ιούνη…
Επειδή ένα-ένα εφαρμόζονται αντιδραστικά νομοθετήματα που ακολουθούν τις δεσμεύσεις του τρίτου μνημονίου, όπως η καθιέρωση της μαθητείας για τους μαθητές των ΕΠΑΛ και η προαναφερθείσα τροπολογία για τα τμήματα ένταξης, που θέτει εν αμφιβόλω τη μόνη σταθερή έως τώρα δομή στην ειδική εκπαίδευση στο πλαίσιο του γενικού σχολείου…
Επειδή στελέχη της εκπαίδευσης “ενημερώνουν” ότι του χρόνου τα σχολεία θα λειτουργούν ως τις 2μ.μ. χωρίς ειδικότητες, χωρίς παράλληλες, χωρίς τμήματα ένταξης όπου δεν υπάρχουν μόνιμοι συνάδελφοι…
Επειδή ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου ενορχηστρώνει τις επιχειρούμενες αλλαγές με δηλώσεις περί εργασιακού χρόνου των εκπαιδευτικών στην κατεύθυνση της όπως-όπως λειτουργίας των σχολείων με το διαθέσιμο προσωπικό, βάλλοντας ευθέως κατά εργασιακών δικαιωμάτων και εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών μας…

Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Οι δράσεις των συλλόγων εκπαιδευτικών στο λιμάνι



Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Χαιρετίζουμε τη μεγάλη προσφορά πολλών από μας σε αλληλεγγύη στους μετανάστες και πρόσφυγες.
Συνεχίζουμε  στο λιμάνι τις καθημερινές δραστηριότητες που γίνονται από δεκάδες εκπαιδευτικούς σαν ελάχιστη προσπάθεια να συμπαρασταθούμε  στην αγωνία και τις δυσκολίες πολλών μικρών παιδιών που βρίσκονται εκεί . Υπενθυμίζουμε το καθημερινό ραντεβού στις 3 το μεσημέρι στην Ε1.
Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών










Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016 στις 14.30

spe-ploumpidis.blogspot .com                       12/02/2016

Συναδέλφισσα συνάδελφε
    Ο σύλλογος Κερατσινίου- Περάματος 'Ν Πλουμπίδης' καλεί τις/τους εκπαιδευτικούς του συλλόγου μας και τους γονείς των μαθητριών/ων μας  στην παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΠ την Τετάρτη 16 Μαρτίου στις 14.30 με θέμα την κατάργηση της τροπολογίας που καταργεί στην πραγματικότητα  τα τμήματα ένταξης (Τ.Ε).                             
   Με την τροπολογία αυτή αλλάζει εντελώς ο χαρακτήρας και ο προσανατολισμός των τμημάτων ένταξης, αφού αναθέτει στους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα Τ.Ε, ρόλο part time παράλληλης στήριξης, μειωμένου αριθμού μαθητών σε κάθε σχολική μονάδα. Καλλιεργεί αντιλήψεις για το ότι η διαφοροποιημένη διδασκαλία αποτελεί την πανάκεια για τις εκπαιδευτικές ανάγκες όλων των μαθητών. Μειώνει τον εκπαιδευτικό χρόνο και τις στοχευμένες εκπαιδευτικές παρεμβάσεις που αντιστοιχούν σε κάθε μαθητή που ανήκει στο δυναμικό του τμήματος ένταξης. Αλήθεια ένας περιπλανώμενος σε τάξεις και πιθανόν σε διπλανά σχολεία ειδικός παιδαγωγός του Τ.Ε τι θα πρωτοπρολάβει να κάνει; Πόσα παιδιά μπορεί να βοηθήσει; Πώς θα κάνει επιστημονική, παιδαγωγική και εξατομικευμένη παρέμβαση, με βάση και τις ιδιαίτερες μαθησιακές ανάγκες τριγυρνώντας σε σχολεία και τάξεις;

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Το καθημερινό μας ραντεβού είναι στην είσοδο της Ε1 στις 15.00

                                

   

Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
Κερατσινίου Περάματος 'Ν Πλουμπίδης', Νίκαιας Πειραιά, Πειραιά 'Πρόοδος', Σαλαμίνας
                                 
                                                     
                                      Δελτίο Τύπου
   από τη  συγκέντρωση εκπαιδευτικών ΠΕ στο λιμάνι του Πειραιά

Συναδέλφισσες συνάδελφοι
 χαιρετίζουμε τη σημαντική προσφορά σας σε είδη αλληλεγγύης  για τις/τους μετανάστες και πρόσφυγες από το υστέρημά σας,
 χαιρετίζουμε τη θετική σας στάση και τη συμμετοχή σας, ως ελάχιστη προσπάθεια να απαλύνουμε την καθημερινή θλίψη και την αγωνία πολλών μικρών παιδιών.

   Σήμερα Δευτέρα  7/3, στις 16.30, συναντηθήκαμε όπως ήταν προγραμματισμένο, εκπαιδευτικοί από τους συλλόγους του Πειραιά και δώσαμε την πρώτη συλλογή υλικών αγαθών (φάρμακα, τρόφιμα κλπ) για τις/τους μετανάστες πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά.
  Παράλληλα δημιουργήθηκε από όσες όσους ήμασταν εκεί, το πρώτο εβδομαδιαίο και τακτικό πρόγραμμα διαθεσιμοτήτων για κάθε ημέρα της εβδομάδας, από τις 15.00 μέχρι τις 18.00, με προοπτική να απασχολούμε τα μικρά κυρίως παιδιά με διάφορες δράσεις.
  Είναι εξαιρετικά σημαντικό οι δράσεις αυτές να πραγματοποιηθούν από περισσότερους εκπαιδευτικούς, ώστε να ανοιχτούν και να γίνονται παράλληλα στις πύλες Ε1, Ε2 και στο πέτρινο κτίριο. Σημαντικό είναι επίσης να είμαστε όσο το δυνατόν περισσότεροι εκπκοι, ακόμη και για τη φύλαξη των παιδιών κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ή των δημιουργιών.

 Το καθημερινό μας ραντεβού είναι στην είσοδο της Ε1 στις 15.00

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Σύλλογος Εκπ/κων Π.Ε. Κερατσινίου- Περάματος “Ν. Πλουμπίδης”, Σύλλογος Εκπ/κων Π.Ε. Νίκαιας - Πειραιά

                                

   

Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
Κερατσινίου Περάματος 'Ν Πλουμπίδης', Νίκαιας Πειραιά, Πειραιά 'Πρόοδος', Σαλαμίνας
                                 
                                                     
                                      Δελτίο Τύπου
   από τη  συγκέντρωση εκπαιδευτικών ΠΕ στο λιμάνι του Πειραιά

Συναδέλφισσες συνάδελφοι
 χαιρετίζουμε τη σημαντική προσφορά σας σε είδη αλληλεγγύης  για τις/τους μετανάστες και πρόσφυγες από το υστέρημά σας,
 χαιρετίζουμε τη θετική σας στάση και τη συμμετοχή σας, ως ελάχιστη προσπάθεια να απαλύνουμε την καθημερινή θλίψη και την αγωνία πολλών μικρών παιδιών.

   Σήμερα Δευτέρα  7/3, στις 16.30, συναντηθήκαμε όπως ήταν προγραμματισμένο, εκπαιδευτικοί από τους συλλόγους του Πειραιά και δώσαμε την πρώτη συλλογή υλικών αγαθών (φάρμακα, τρόφιμα κλπ) για τις/τους μετανάστες πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά.
  Παράλληλα δημιουργήθηκε από όσες όσους ήμασταν εκεί, το πρώτο εβδομαδιαίο και τακτικό πρόγραμμα διαθεσιμοτήτων για κάθε ημέρα της εβδομάδας, από τις 15.00 μέχρι τις 18.00, με προοπτική να απασχολούμε τα μικρά κυρίως παιδιά με διάφορες δράσεις.
  Είναι εξαιρετικά σημαντικό οι δράσεις αυτές να πραγματοποιηθούν από περισσότερους εκπαιδευτικούς, ώστε να ανοιχτούν και να γίνονται παράλληλα στις πύλες Ε1, Ε2 και στο πέτρινο κτίριο. Σημαντικό είναι επίσης να είμαστε όσο το δυνατόν περισσότεροι εκπκοι, ακόμη και για τη φύλαξη των παιδιών κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ή των δημιουργιών.

 Το καθημερινό μας ραντεβού είναι στην είσοδο της Ε1 στις 15.00

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες

                          
           
Συναδέλφισσες συνάδελφοι
Ο σύλλογος εκπ/κων Π.Ε. Κερατσινίου – Περάματος 'Ν Πλουμπίδης', εκφράζοντας για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη του έμπρακτα στους πρόσφυγες, που καταφθάνουν στο λιμάνι του Πειραιά, ως  θύματα  του πολέμου, που επιβάλουν στους λαούς της Εγγύς και Μέσης Ανατολής οι ιμπεριαλιστικές πολιτικές Αμερικάνων και Ευρωπαίων. 
Σας καλεί όπως και στο παρελθόν να στηρίξετε την προσπάθεια αυτή συνεισφέροντας άμεσα στην καμπάνια αλληλεγγύης. 
Τα αναγκαία είδη για την άμεση στήριξη των μεταναστών την περίοδο αυτή είναι: Πάνες, σερβιέτες, μωρομάντηλα, εσώρουχα, οδοντόβουρτσες, οδοντόπαστες, κρέμες συγκάματος για βρέφη, αφρόλουτρα, σαμπουάν, σαπούνια, γάλατα μακράς διαρκείας για ενήλικες, χυμούς ατομικής συσκευασίας, νερά, τσάι, ξηρά τροφή άμεσης κατανάλωσης (μπισκότα, κρουασάν, κτλ) γάλα για βρέφη και παιδιά σε σκόνη, μπιμπερό, κουβέρτες, σεντόνια, αδιάβροχα, πετσέτες, ομπρέλες, κάλτσες, παιδικά παπούτσια (απλά καθαρά), μάρσιππους, ξηρούς καρπούς, σακούλες σκουπιδιών, αποξηραμένα φρούτα, αφρό ξυρίσματος, ξυραφάκια, χαρτί τουαλέτας, sleeping bag, μπουφάν, μπότες, αντισηπτικά, στρωματάκια κάμπινγκ, ράντζα.
Από Φάρμακα: Αεροτσάμπερ για παιδιά (ακόμα και μεταχειρισμένα) Tobrex - Tobratex (κολήριο για τα μάτια) Otrivin (για τη μύτη) Zovirax (δερματικό) Mucosolvan σιρόπι των 15 και των 30, Ζυγαριά για βρέφη, αντιβηχικά σιρόπια, παιδικά σαμπουάν για ψείρες.

Οι σύλλογοι διδασκόντων ό,τι συγκεντρώνουν να τα φέρνουν στο 1ο Δημοτικό Κερατσινίου (Σμύρνης και Ζάππα 22) και στο 1ο Δ. Σχ. Περάματος.
Τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης θα μεταφερθούν από μέλη του συλλόγου στην πύλη Ε1 του λιμανιού του Πειραιά που δέχεται καθημερινά χιλιάδες πρόσφυγες.
Κάθε συνάδελφισσα και συνάδελφος, αλλά και γονιός και μαθητής/τρια μπορεί να συμμετέχει σε κάθε φάση της καμπάνιας αλληλεγγύης. Από τη συγκέντρωση ως και την παράδοση των ειδών. 


                                   Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ