Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Ανακοίνωση του συλλόγου

       Συναδέλφισσες συνάδελφοι

   Το ΔΣ του συλλόγου εκπ/κών ΠΕ Κερατσινίου Περάματος «Ν. Πλουμπίδης», με αφορμή τις επιθέσεις που δέχτηκαν οι συναδέλφισσες/οι  που εργάζονται στο Δημοτικό Σχολείο του Ν. Ικονίου Περάματος, από μερίδα γονιών, καθώς και την ένταση που βιώσαν, καθημερινά σχεδόν, μετά την ένταξη των προσφυγόπουλων στο συγκεκριμένο σχολείο, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:
    Στηρίζουμε τις/τους συναδέλφους με όλους τους τρόπους (συνδικαλιστικά, νομικά, ηθικά)  για οποιαδήποτε περίπτωση πράξεων που θίγουν την προσωπικότητά τους, δυσκολεύουν ή παρακωλύουν το παιδαγωγικό τους έργο ή θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια στον εργασιακό τους χώρο.
    Καταγγέλλουμε τις φραστικές επιθέσεις που έχουν δεχτεί από μερίδα γονιών που προσπάθησαν να φορτώσουν στις/στους εκπαιδευτικούς τις όποιες πολιτικές ευθύνες του υπουργείου παιδείας.
   Κάνουμε σαφές προς οποιαδήποτε κατεύθυνση πως οι εκπαιδευτικοί δεν τρομοκρατούνται από πρακτικές που παραπέμπουν στις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας του κλάδου.  
    Οι συναδέλφισσες συνάδελφοι υπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο το δημόσιο σχολείο, υπερασπιζόμενες/οι τα μορφωτικά δικαιώματα όλων των παιδιών.
   Καλούμε τη ΔΟΕ να στηρίξει τον σύλλογο διδασκόντων του σχολείου, όπως έχει κάνει ήδη σε αντίστοιχες περιπτώσεις του παρελθόντος.    


Δεν υπάρχουν σχόλια: