Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017







spe-ploumpidis.blogspot .com                       09/03/2017


Συναδέλφισσες συνάδελφοι

  Πραγματοποιήθηκε σήμερα 09/03 συνάντηση του ΔΣ του συλλόγου με τις Προϊσταμένες Νηπιαγωγούς Κερατσινίου Περάματος. Η  συζήτηση αφορούσε στον σχεδιασμό και  στην πρόταση που καλούνται να  καταθέσουν, μέχρι αύριο στον Δντη Εκπσης, για τα όρια.(καταγραφή και αποσαφήνιση)
  Θέσαμε εκ προοιμίου την ανάγκη οι προτάσεις που θα κατατεθούν να εμπεριέχουν την προηγούμενη συνεννόηση μεταξύ των άμεσα ενδιαφερόμενων Προισταμένων  των όμορων νηπιαγωγείων, εφόσον τη φετεινή σχολική χρονιά όλα τα νηπιαγωγεία είναι εν δυνάμει ολοήμερα.
  Τονίσαμε την ανάγκη  να μη χαθεί οργανική θέση και καλέσαμε να παρθούν ομόφωνες αποφάσεις προσεγγίζοντας την όσον το δυνατόν καλύτερη διευθέτηση πριν την αποστολή τους, και την κοινοποίησή τους στο γραφείο Εκπσης,  έτσι ώστε να μην υπάρξουν περιθώρια  ασαφειών ή παρεμβάσεων από το γραφείο και τον Δντη Εκπσης.
  Προσδιορίσαμε  τα κυρίαρχα  προβλήματα, που στο σύνολό της η εκπαίδευση θα βρεθεί αντιμέτωπη τα αμέσως επόμενα χρόνια όπως η υπογεννητικότητα, η μετανάστευση νέων ανθρώπων προς το εξωτερικό κλπ
  Οι Προϊσταμένες Νηπιαγωγοί έθεσαν τους προβληματισμούς τους, συμφώνησαν στη λογική της σύμφωνης απόφασης  και της όμοφωνης κατάθεσης  ορίων ως κοινή πρόταση προς το γραφείο.
Τέλος προσδιορίσαμε την ανάγκη να γίνει νέα συζήτηση, και από κοινού συνεννόηση σε σχέση με τη διάχυση ή την αποσυμφόρηση   του μαθητικού δυναμικού, αφού θα έχουν ολοκληρωθεί και οι εγγραφές στις 20 Μάη, όπου  θα υπάρχουν πλήρη αριθμητικά δεδομένα και γνώση πραγματικών δεδομένων.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι
Ο μόνος τρόπος να αντισταθούμε στην αντιεκπαιδευτική πολιτική που το Υπουργείο Παιδείας μεθοδεύει για την όσο το δυνατό φθηνότερη κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών είναι η δική μας συσπείρωση και καλύτερη οργάνωση.

Τα αιτήματά μας  δε, για την προσχολική αγωγή και εκπαίδευση γίνονται  περισσότερο από ποτέ απαιτητικά:

·      Ενιαία δημόσια δωρεάν δεκατετράχρονη εκπαίδευση (ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση για όλα τα παιδιά 4 έως 6 στο δημόσιο Νηπιαγωγείο).
·      Μείωση του αριθμού των νηπίων σε 1:15 ανά νηπιαγωγείο, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα υλοποίησης του παιδαγωγικού προγράμματος του Νηπιαγωγείου. Άμεση απόσυρση του άρθρου 35 στο Ν.4386 για την έρευνα για τον ελάχιστο αριθμό 14.
·      Άμεση έκδοση της Υπουργικής Απόφασης για το ωράριο των Νηπιαγωγών μετά τη θεσμοθέτησή του με το Ν.4115/2013 λαμβανομένων υπόψη των ιδιαιτεροτήτων που υπάρχουν (να λογίζεται ως διδακτικός χρόνος όλος ο χρόνος παραμονής των παιδιών στο Νηπιαγωγείο).
·      Ανέγερση νέων κτηριακών υποδομών, ικανών να ανταποκριθούν στις σύγχρονες ανάγκες της προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης.
·      Ίδρυση νέων Νηπιαγωγείων και άμεσος μόνιμος διορισμός των απαιτούμενων Νηπιαγωγών.
·      ‘Όχι στον νέο ενιαίο τύπου Ολοήμερο Νηπιαγωγείο.
·      Διατήρηση του αυτοτελούς χαρακτήρα του παιδαγωγικού προγράμματος του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου.
·      Ενδυνάμωση του αντισταθμιστικού ρόλου του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου.
·      Φοίτηση όλων των παιδιών  χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
·      Τήρηση της αναλογίας παιδιών / τετραγωνικών μέτρων με βάση τις προδιαγραφές ΟΣΚ (1 παιδί ανά 3 τετραγωνικά μέτρα).
·      Εξασφάλιση δωρεάν μεταφοράς νηπίων και προνηπίων.
·      Ίδρυση τμημάτων ένταξης σε όλα τα νηπιαγωγεία. Ικανοποίηση όλων των αιτημάτων για παράλληλη στήριξη.
·      Διορισμός μόνιμου βοηθητικού προσωπικού (καθαρίστριες, τραπεζοκόμοι, σχολικοί βοηθοί, σχολικοί νοσηλευτές).
·      Ομάδα υποστήριξης εκπαιδευτικού έργου. Διορισμός μόνιμου ειδικού επιστημονικού προσωπικού (σχολικοί ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, εργοθεραπευτές και λογοθεραπευετές).
·      Ίδρυση και στελέχωση τάξεων υποδοχής.
·      Στελέχωση των νηπιαγωγείων με εκπαιδευτικούς μητρικής γλώσσας.
·      Αύξηση της χρηματοδότησης, Ειδική χρηματοδότηση για παιδαγωγικό υλικό ώστε να διασφαλιστεί ο δωρεάν χαρακτήρας του Νηπιαγωγείου.
·      Ακύρωση οποιασδήποτε προσπάθειας υπαγωγής των νηπιαγωγείων στους Δήμους.
·      Σε κάθε νηπιαγωγείο να τοποθετηθεί και μια νηπιαγωγός Ειδικής Αγωγής για τη στήριξη παιδιών με εκπαιδευτικές ανάγκες.
·      Δωρεάν σίτιση όλων των παιδιών και δωρεάν εμβολιασμοί για όλα τα παιδιά.



Δεν υπάρχουν σχόλια: