Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

spe-ploumpidis.blogspot .com                       01/10/2017

Συνάδελφοι συναδέλφισσες
  Το ΔΣ του Συλλόγου Κερατσινίου Περάματος “Ν Πλουμπίδης”,  το επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να συναντηθεί με τους αντίστοιχους Δήμους για αναλυτική συζήτηση  σε θέματα που αφορούν στα σχολεία του συλλόγου μας.
 Εν όψει της άμεσης  συνάντησής μας με τον Δήμο Περάματος και της διεκδίκησης τόσο προηγούμενων οφειλών, όσο και έκτακτης  επιχορηγήσης,  κρίνουμε απαραίτητο να συγκεντρωθούν ορισμένα στοιχεία που αφορούν στη λειτουργία των σχολικών μονάδων.
 Στα σχολεία προκύπτουν συνεχώς προβλήματα που άπτονται της υλικοτεχνικής  υποδομής,  των κτιριακών  κακοτεχνίων ή ελλείψεων,  της  ασφαλούς  στέγασης, της ελλειπούς  θέρμανσης, της αντιμετώπισης  των λειτουργικών τους ανάγκών,  όταν χρειάζεται. 
 Λόγω των μνημονιακών περικοπών, που επέβαλαν από κοινού οι προηγούμενες κυβερνήσεις  και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, ΕΕ και ΔΝΤ,   τα τελευταία έτη  έχουν μειωθεί οι τακτικές επιχορηγήσεις των σχολείων σημαντικά. Η χρόνια υποχρηματοδότηση προς τους Καλλικρατικούς Δήμους, με ασφυκτικό νομικό πλαίσιο, για τη λειτουργία των σχολείων ευθύνης τους, έχει οδηγήσει σε σοβαρά ελλείμματα. Το κράτος προχωρά σε συνεχείς δραστικές περικοπές δαπανών, που έχουν φτάσει το 70%, με αποτέλεσμα μόνο οι λογαριασμοί  ΔΕΚΟ να ισοδυναμούν  με τη δόση που παρέχει το κράτος.
  Η δυσκολία  λειτουργίας των σχολείων και η υποβάθμιση της εκπαίδευσης που αφορά  τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και τις  συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών, βάσει των ελλειμματικών χρηματοδοτήσεων,  βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη. Όμως αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει σε καμία περίπτωση λόγο να μετακυλίονται  στους γονείς και στους Συλλόγους γονέων και κηδεμόνων. Αντίθετα από κοινού εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, εργαζόμενοι οργανωνόμαστε, αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν.
 Βάσει των παραπάνω κι εν όψει της συνάντησης του συλλόγου μας με τον Δήμαρχο Περάματος,  θα θέλαμε να μας κοινοποιήσετε, συμπληρώνοντας στην επόμενη σελίδα,  ποια είναι η τρέχουσα οικονομική  κατάσταση των σχολικών σας μονάδων, καθώς και ποια επιπλέον προβλήματα προτάσσετε για άμεση επίλυση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: