Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

spe-ploumpidis.blogspot .com                       02/11/2017
                    
                        ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  ΣΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ
Ενώ συνεχίζονται οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις προς όφελος των δανειστών, φαίνεται πως έχει υπάρξει καταρχήν συμφωνία της κυβέρνησης με τους «θεσμούς» για την 3η μνημονιακή αξιολόγηση. Η κυβέρνηση έχει ήδη συμφωνήσει και προωθεί προς ψήφιση: τον αντιαπεργιακό νόμο, την αντεργατική προώθηση της αξιολόγησης δομών και εργαζομένων σε όλο το Δημόσιο, τις αντιδραστικές αλλαγές στην εκπαίδευση με έμφαση στις αλλαγές στο Λύκειο (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ), την επιτάχυνση των αναδιαρθρώσεων για πιο γρήγορη εφαρμογή των μέτρων για παραπέρα μεγάλη και άμεση μείωση των συντάξεων .Το νέο “Success Story” της κυβέρνησης περιλαμβάνει φυσικά και άλλα νέα μέτρα, όπως η ουσιαστική κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, αθρόες ιδιωτικοποιήσεις-ειδικά στην ενέργεια, η προώθηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, η επέκταση της επισφαλούς-προσωρινής εργασίας.
    Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι τα μέτρα τόνωσης της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας ισοδυναμούν με νέα βάρη και χειροτέρευση της δουλειάς και της ζωής των εργαζομένων και του λαού. Η θηλιά των δημοσιονομικών πλεονασμάτων 3,5% μέχρι το 2023 και 2% μέχρι το 2060! σημαίνουν μνημόνια, μέτρα και επιτροπεία χωρίς τέλος.
Απέναντι σε αυτή τη μνημονιακή και βάρβαρη πολιτική είναι απαραίτητη όσο ποτέ η συνεργασία των σωματείων και του κόσμου της εργασίας, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται την επίθεση που συνεχίζεται. Είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει ενωτική αγωνιστική απάντηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος, με πλαίσιο και πρόγραμμα δράσης ενάντια στα νέα μέτρα και συνολικά ενάντια στην βάρβαρη μνημονιακή πολιτική.
Ενάντια στη λογική της αναμονής, χρειάζεται σταθερά και οργανωμένα να συντονίσουμε τον βηματισμό με όσο περισσότερα σωματεία, συντονισμούς, συνελεύσεις και συλλογικότητες γίνεται. Να βαδίσουν μαζί όλες οι δυνάμεις του αγώνα, όλες οι συλλογικότητες του κινήματος. Να δράσουμε από κοινού σε σωματεία, συνελεύσεις, γειτονιές και μέτωπα. Να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις να βγει ξανά στο προσκήνιο ο κόσμος της δουλειάς, της νεολαίας, της ανεργίας, του λαού. Ξέρουμε ότι μόνο οι αποφασιστικοί αγώνες και η σύγκρουση με την πολιτική κυβέρνησης- -ΕΕ-ΔΝΤ μπορεί να φέρει αποτελέσματα, να ανακόψει την επίθεση, να φέρει νίκες. Δεν περιμένουμε την ψήφιση νέων μέτρων για να απεργήσουμε συμβολικά, αλλά οργανώνουμε τον αγώνα για την ανατροπή της σημερινής δραματικής κατάστασης των εργαζομένων και την αποτροπή των νέων μέτρων:
Το ΔΣ του Συλλόγου Κερατσινίου Περάματος “Ν Πλουμπίδης” κατά πλειοψηφία καλούμε και συμμετέχουμε:
1.      Στην πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς στις 4 Νοέμβρη (12:30 συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή).
2.      Στηρίζουμε όλες τις κινητοποιήσεις ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.
3.       Στο συλλαλητήριο ενάντια στα νέα μέτρα, στις 9/11, στις 6.30 μ.μ., στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή.



                                  ΟΛΕΣ/  ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ 






Δεν υπάρχουν σχόλια: