Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

spe-ploumpidis.blogspot .com                       03/11/2017

ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Κερατσινίου- Περάματος “Ν Πλουμπίδης”,  πληροφορήθηκε από ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά ότι αναπληρώτρια εκπαιδευτικός που υπηρετεί στα Κύθηρα και αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα με την υγεία της  απολύθηκε  ξαφνικά από το Υπουργείο Παιδείας.
Ο λόγος που επικαλέστηκαν είναι ότι η συναδέλφισσα, που ανήκει σε ειδική κατηγορία, δεν έχει προσκομίσει το πιστοποιητικό από ΙΚΑ-ΕΤΑΜ - Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), ενώ έχει καταθέσει σχετική αίτηση για εξέταση και έκδοση του πιστοποιητικού από τις 25 Απριλίου 2017. Σημειώνουμε ότι η συναδέλφισσα έχει ήδη καταθέσει ανάλογο πιστοποιητικό την προηγούμενη σχολική χρονιά, αλλά αυτό στην πορεία έληξε.
     Η συναδέλφισσα απευθύνθηκε στο Υπουργείο Παιδείας και εξήγησε το αυτονόητο, ότι δεν ευθύνεται η ίδια για την καθυστέρηση, αλλά το ΚΕΠΑ (δημόσια υπηρεσία). Εξήγησε επίσης ότι η ασθένειά της  δεν είναι ιάσιμη, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από το τελευταίο πιστοποιητικό του ΚΕΠΑ που έληξε. Κατέθεσε τέλος τον αριθμό πρωτοκόλλου (στις 25/04/17)  που έχει λάβει για να εξεταστεί ξανά και να εκδοθεί νέο πιστοποιητικό . Μια ημέρα αργότερα, το Υπουργείο Παιδείας  ανακοίνωσε και επίσημα την απόλυση αυτή.
            Το Δ.Σ. του Συλλόγου Κερατσινίου Περάματος απαιτεί την ανάκληση της απόλυσης της συναδέλφου, την άμεση επιστροφή στην εργασία της, με ταυτόχρονη προσμέτρηση όλης της προϋπηρεσίας από την ημέρα που διορίστηκε, χωρίς καμιά διακοπή, καθώς  και την πληρωμή των ημερομισθίων που έχασε.
      Ο Σύλλογός μας συμμετέχει και στηρίζει την κινητοποίηση για την επαναπρόσληψη της συναδέλφου, την Παρασκευή 10/11, στις 13:30 έξω από τη ΔΙΔΕ Πειραιά (Ελευθερίου Βενιζέλου 35).

                                       Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

Δεν υπάρχουν σχόλια: