Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018


                                   spe-ploumpidis.blogspot .com   αρ. πρωτ. 72          13/02/2018
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ
Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου μας, ύστερα από ομόφωνη απόφαση, καλεί τους αναπληρωτές σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο 5ο  Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου, την Τρίτη 20/2, στις 14:00.
Χιλιάδες συνάδελφοι τα τελευταία 3-4 χρόνια οδηγήθηκαν στην απόλυση, αφού υπάρχει και ανακατανομή ανάμεσα στις ειδικότητες και ανάμεσα στη Γενική και την Ειδική Αγωγή. Οι εξελίξεις που θα έρθουν θα μειώσουν ακόμα περισσότερο τον αριθμό των αναπληρωτών, πρακτικά χιλιάδες συνάδελφοι θα πεταχτούν στο δρόμο. Οι δηλώσεις του Υπουργείου από την αρχή της χρονιάς είναι προκλητικές (δηλώσεις Γαβρόγλου «δε θα πάρουμε κανέναν αναπληρωτή αν δεν είμαστε 100% σίγουροι ότι χρειάζεται»), ενώ ακόμα υπάρχουν ακάλυπτα κενά (ο Πειραιάς έχει ακόμα περίπου 30 κενά). Ακόμη, στο πολυνοσμοσχέδιο που ψήφισαν στη Βουλή αναφέρεται ότι απαγορεύεται η μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Αυτό σημαίνει πως οι 20.000 μόνιμοι διορισμοί που υποσχόταν το Υπουργείο Παιδείας ήταν μια κοροϊδία, αυτό που θα κυριαρχεί θα είναι η εργασία λάστιχο σε συνθήκες γαλέρας. Ακόμα και αν κάνουν κάποιους διορισμούς θα επιχειρήσουν να διασπάσουν τους αναπληρωτές και σίγουρα ο αριθμός των διορισμών δε θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.
Το αίτημα για Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που εργάστηκαν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση (25.000) είναι αναγκαίο και ρεαλιστικό. Στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί θα συζητήσουμε πώς θα οργανώσουμε τη δράση μας, ώστε να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα. Μία ζωή με αξιοπρέπεια και πραγματικά δικαιώματα, μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, με εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μόνιμων συναδέλφων.
Συνάδελφοι, η λύση για να απαντήσουμε αποτελεσματικά σε αυτή την οργανωμένη και καλά σχεδιασμένη επίθεση που δεχόμαστε όλοι στα εργασιακά μας είναι μία και βρίσκεται στην οργανωμένη πάλη μέσα στα σωματεία μας, στις επιτροπές αναπληρωτών, στον αγώνα μαζί με όλους τους συναδέλφους. Να μην πέσουμε στη λογική του διαίρει και βασίλευε. Όλοι μαζί, μόνιμοι και αναπληρωτές, μπορούμε να δώσουμε και να κερδίσουμε αυτή τη μάχη.
Μία δυναμική απάντηση θα είναι η κινητοποίηση στις  2 ΜΑΡΤΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ στη 1 μ.μ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: