Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018


                             spe-ploumpidis.blogspot .com           αρ. πρωτ. 102            12/03/2018
Καταγγελία
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Κερατσινίου- Περάματος ’’Ν. Πλουμπίδης’’ Καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή Περάματος για την ανάλγητη και άκρως επιζήμια στάση της, που διαταράσσει την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και την ασφάλεια των μαθητών, αφού ξαφνικά σταμάτησε τις εργασίες αποκατάστασης των ταβανιών δύο αιθουσών του 6ου δημοτικού σχολείου, που μόλις πριν κάποιες βδομάδες είχε ξεκινήσει.
Θυμίζουμε ότι οι εργασίες αποκατάστασης είχαν ξεκινήσει ύστερα από τη δυναμική παρέμβαση στο Δημαρχείο Περάματος του Συλλόγου μας μαζί με τους γονείς του σχολείου και την Ένωση Περάματος.
 Απαιτούμε να αρχίσουν άμεσα πάλι οι εργασίες αποκατάστασης, λόγω της ταλαιπωρίας που υφίσταται το σχολείο και της επικινδυνότητας της κατάστασης, γιατί ειδάλλως δηλώνουμε ότι θα κλιμακώσουμε τις ενέργειές μας μαζί με τους γονείς του σχολείου.
Σε καμία περίπτωση δε θα επιτρέψουμε να ολοκληρωθούν οι εργασίες με δαπάνη του σχολείου ή με χρήματα από τη σχολική επιτροπή, την ίδια ώρα που ο δήμος Περάματος οφείλει 187.000 ευρώ στη σχολική επιτροπή, δεν έχει αποδώσει τη ΣΑΤΑ (ΙΟΥΛΙΟΣ 2017) 50.500 ευρώ (και προγενέστερες), ενώ ’’τρέχει’’ και το πρόγραμμα ’’Φιλόδημος’’ του Υπουργείου Εσωτερικών στους δήμους της χώρας για τη συντήρηση και επισκευή σχολείων. Για το δήμο Περάματος αντιστοιχεί το ποσό των 125.600 ευρώ.
Δεν ξεχνάμε- και το προσεχές διάστημα θα το διεκδικήσουμε- ότι για το 6ο δημ. Σχ. Περάματος και το 1ο νηπ. Περάματος έχει εγκριθεί περιφερειακό κονδύλι 175.000 ευρώ για την αντιμετώπιση σημαντικών δομικών προβλημάτων, η υλοποίηση του οποίου καθυστερεί με αποκλειστική ευθύνη του Δήμου.
Τέλος, απαιτούμε να συγκληθεί επιτέλους η σχολική επιτροπή και να ενημερωθούμε για όλα τα τρέχοντα ζητήματα, καθώς επίσης και για την εξέλιξη της σύμβασης ένταξης των 19 σχολείων του Δήμου σε πρόγραμμα της ΚΤΥΠ.
Η ανοχή μας τελείωσε!


Δεν υπάρχουν σχόλια: