Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018


                              spe-ploumpidis.blogspot .com            αρ. πρωτ. 183             7/09/2018

              ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Μπροστά μας έχουμε μια νέα σχολική χρονιά!
Nα διεκδικήσουμε αυτά για τα οποία έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί και γονείς: την κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων, την ανάκτηση των απωλειών, την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών.
Μπροστά έχουμε να παλέψουμε μια πολιτική που τσακίζει τις ανάγκες μας, που συνθλίβει το δικαίωμα για την ολόπλευρη μόρφωση των παιδιών μας στο όνομα της αντοχής της οικονομίας των επιχειρηματικών κερδών:
·           Παρά την αποκαλούμενη έξοδο από τα μνημόνια την “επόμενη μέρα” θα είναι εδώ οι πάνω από 700 μνημονιακοί νόμοι που ψήφισαν από κοινού ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.
·           Στην “νέα εποχή” που μας λένε ότι ανοίγεται, μέχρι το 2062 υπάρχουν ψηφισμένα ματωμένα πλεονάσματα 2% για κάθε χρόνο, η δέσμευση όλων ότι όλες οι αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις θα τηρηθούν απαρέγκλιτα. Μνημόνια λοιπόν για άλλα 44 χρόνια.
·           Ξεκίνησε το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ, που έλεγαν πως θα καταργούσαν.
·           Έρχεται η ήδη ψηφισμένη μείωση του αφορολόγητου που ουσιαστικά φτάνει και μέχρι την μείωση των 2/3 ενός μισθού το χρόνο!!
·           Παρά το αποπροσανατολιστικό σόου για την “μη εφαρμογή της περικοπής της προσωπικής διαφοράς στο Ασφαλιστικό”, οι 13 μνημονιακές μειώσεις στις συντάξεις ισχύουν στο 100% για παλιούς και νέους συνταξιούχους. Το ΕΦΑΠΑΞ για χιλιάδες συναδέλφους έχει κάνει ήδη φτερά, ενώ το όριο ηλικίας έχει πάει στα 67 χρόνια!
Η “επόμενη μέρα” βρίσκει το διαρκές Μνημόνιο για την Παιδεία σε ισχύ:
Ø Η υποχρηματοδότηση των σχολείων και τα σοβαρά προβλήματα στις υποδομές. Τα τεράστια προβλήματα με τα κτήρια που στεγάζονται ειδικά τα Νηπιαγωγεία.
Ø Τα 25.000 χιλιάδες κενά με τα οποία ξεκινά η νέα χρονιά και όσα καλυφθούν θα είναι με συμβασιούχους αναπληρωτές συναδέλφους για άλλη μια φορά!
Ø Όλοι νόμοι και οι διατάξεις που ψηφίστηκαν με στόχο τις περικοπές αναγκών σε προσωπικό (ρυθμίσεις για ολοήμερο, ωρολόγια προγράμματα σε Γυμνάσια, Δημοτικά, ολομελή σε ΕΠΑΛ κ.α.).
Ø Χιλιάδες παιδιά έμειναν για άλλη μια φορά έξω από τους παιδικούς σταθμούς ενώ δεν πάρθηκε ούτε ένα μέτρο για την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο.
Ø Είναι οι εδώ οι νόμος 4547 για τις “δομές υποστήριξης” που δίνει ισχυρό πλήγμα στην Ειδική Αγωγή και ανοίγει το δρόμο στα διάφορα ιδιωτικά κέντρα.
Ø Το νέο Λύκειο που ανακοινώθηκε και είναι εξεταστικό κέντρο αποστεωμένο από τη γενική παιδεία.
Όλο αυτά τα χρόνια οι εργαζόμενοι έχουν νιώσει στο πετσί τους τι σημαίνει ότι το κράτος έχει συνέχεια, τι ο όρκος στην ανταγωνιστικότητα και την επιχειρηματικότητα, που με ευλάβεια ασπάζονται όλα τα αστικά κόμματα και οι κυβερνήσεις τους:
·           Οι διαθεσιμότητες των συναδέλφων στα ΕΠΑΛ, οι 25.000 χιλιάδες απολύσεις αναπληρωτών κάθε Ιούνη, η συνταξιοδότηση χιλιάδων εκπαιδευτικών (30.000 τα τελευταία 8 χρόνια) και οι μηδενικοί διορισμοί (ούτε το μνημονιακό 1:5 ή 1:10 δεν τήρησαν) αποδεικνύουν την συνέχεια της στρατηγικής για “πιο μικρό και ευέλικτο κράτος”.
·           Η αντιλαϊκή - αξιολόγηση στο Δημόσιο και την εκπαίδευση, που ακυρώθηκε μέσα από την πάλη των δημοσίων υπαλλήλων και των εκπαιδευτικών, όταν ήταν κυβέρνηση η Ν.Δ., επανήλθε με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να περάσει τις αντιδραστικές αλλαγές στο σχολείο. Παραμένει συνδεδεμένη με τις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών. Ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τη Ν.Δ. ψήφισαν την τιμωρητική τροπολογία Γεροβασίλη που ποινικοποιεί τη συμμετοχή την “αποχή από την αξιολόγηση” (και ενσωματώθηκε στο ν. 4547).
ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μαζί με τους συνοδοιπόρους τους στην ουσία στηρίζουν την ανάπτυξη για τους λίγους, τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Υπηρετούν τη στρατηγική της γεωπολιτικής αναβάθμισης της ελληνικής αστικής τάξης που είναι κίνδυνος θάνατος για το λαό.
·      Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποδείχτηκε ο καλύτερος “ντίλερ” των ΗΠΑ του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. που έχουν βάλει την φαρδιά-πλατιά την σφραγίδα τους σε γκρίζες ζώνες, σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους. Ουσιαστικά από κοινού με την ΝΔ στηρίζουν την στρατηγική της  “Ευρωατλαντική ολοκλήρωση” στα Βαλκάνια, ειδικά με την συμφωνία για την ΠΓΔΜ.
·          Στην ίδια ρότα της ΕΕ κινούνται και στο μεταναστευτικό με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να υπογράφει και να υλοποιεί την απάνθρωπη συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας που εγκλωβίζει στη χώρα μας χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Η επόμενη μέρα που υπόσχονται στους εργαζόμενους είναι χτισμένη με τα υλικά του χθες, με τα παλιά και νέα μνημόνια, με την ανακύκλωση των προσώπων (βλέπε πρόσφατο ανασχηματισμό) που εδώ και χρόνια υπηρετούν τον ίδιο αντιλαϊκό στόχο που είναι η ανάπτυξη για τα κέρδη των λίγων με το μόχθο των πολλών
Η ανάπτυξή τους οδηγεί τους ανθρώπους, το 2018, στην πρώτη φωτιά να καίγονται και στην πρώτη πλημμύρα να πνίγονται. Στο πρώτο “ατύχημα” να μολύνεται το περιβάλλον, όπως στο Σαρωνικό.   Απαιτεί νέα πακέτα χρηματοδότησης για κεφάλαιο που θα εξασφαλίζονται από το μόχθο των εργαζομένων και τη φοροληστεία. Απαιτεί κράτος φιλικό προς τις επενδύσεις και εκπαίδευση προσαρμοσμένη στις ανάγκες της αγοράς.
Συνάδελφοι, μπροστά να βάλουμε τις ανάγκες μας!
·         Σύγχρονες υποδομές σε όλα τα σχολεία! Άμεσα μέτρα αντιπυρικής – αντιπλημμυρικής - αντισεισμικής θωράκισης!
·         Γενναία χρηματοδότηση όλων των σχολικών επιτροπών!
·         Τώρα μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών! 25 χιλιάδες μόνιμοι διορισμοί για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των σχολείων!
·         Αυξήσεις στους μισθούς! Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού! Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων!
·         Ικανοποίηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας!
·         Πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας. Ενάντια σε ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – Ε.Ε. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες.
Οργανώνουμε την πάλη μας!
  • Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ και συμμετέχουμε στις 13 Σεπτεμβρίου στο συλλαλητήριο στον Πειραιά στις 7μ.μ στην πλατεία Καραϊσκάκη
  •  Μετά τις 13/9 προχωράμε σε σύσκεψη του συλλόγου με αναπληρωτές με προοπτική της πραγματοποίηση Πανελλαδικής μέρας δράσης για τους διορισμούς στις 28/9.
  • Από τις πρώτες μέρες που θα φτάσουν οι συμβασιούχοι στα σχολεία οργανώνουμε κινητοποιήσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, καταλήψεις σε Δήμους, Διευθύνσεις και Περιφέρειες για το ζήτημα της στέγασης και της μετακίνησης.
  • Στις 17/9 πραγματοποιούμε σύσκεψη των σωματείων της Αττικής.
  • Συμμετοχή στη συγκέντρωση στην πλατεία Νίκης στο Κερατσίνι στις 18 Σεπτεμβρίου στις 6.30 μ.μ. για τη συμπλήρωση των 5 χρόνων από το θάνατο του Παύλου Φύσσα.
  • Πραγματοποιούμε συσκέψεις με τις Ενώσεις Γονέων για τα ζητήματα υλικοτεχνικής υποδομής των σχολείων.
  • Οργανώνουμε με αποφάσεις σωματείων, συλλόγων διδασκόντων των αγώνα για την αποχή των συναδέλφων από κάθε μορφή αξιολόγησης. Καλούμε τις Ομοσπονδίες να πάρουν αποφάσεις αποχής.
  • Οργανώνουμε εκδήλωση-ημερίδα Σύλλογοι και ΕΛΜΕ αρχές Οκτώβρη για την αντισεισμική και αντιπλημμυρική θωράκιση.
  •  Κλιμακώνουμε  με νέο γύρο Γενικών Συνελεύσεων και νέες κινητοποιήσεις. 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: