Δευτέρα 22 Απριλίου 2019


spe-ploumpidis.blogspot .com         αρ. πρωτ. 306            22/04/2019

Όλοι στην κινητοποίηση Μ. Δευτέρα 22 Απρίλη, 18:30 έξω από τη Βουλή! 
Προσυγκέντρωση ΕΛΜΕ και Συλλόγων 18:00 Προπύλαια! 
Το αντιδραστικό νομοσχέδιο για το Λύκειο να μην ψηφιστεί! 
Xαιρετίζουμε τις κινητοποιήσεις μαθητών-εκπαιδευτικών-γονιών, για να μην περάσει το αντιδραστικό νομοσχέδιο για το «Νέο Λύκειο» που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη συνήθη τακτικής της, το φέρνει προς ψήφιση τη Μεγάλη Δευτέρα με κλειστά τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια, προκειμένου να αποφύγει τις «ενοχλητικές αντιδράσεις», μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών και γονιών. 
Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας φτιάχνουν  ένα Λύκειο εξεταστικό κέντρο, αποψιλωμένο από κάθε έννοια Γενικής Παιδείας και με μαθητές και εκπαιδευτικούς που θα τρέχουν αδιάκοπα σε μια εξεταστική αρένα, προκειμένου να καλύψουν την ύλη. Το νέο Λύκειο που ετοιμάζουν είναι ένα λύκειο ακόμη πιο ταξικό, αφού αυξάνει την ανάγκη των μαθητών για φροντιστήρια, ακυρώνοντας de facto μια ολόκληρη τάξη (Γ΄ Λυκείου) μετατρέποντας την σε προπαρασκευαστικό έτος για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια. 
Παρά τις προσπάθειες καθησυχασμού από την πλευρά του υπουργείου, ότι δήθεν το Νομοσχέδιο προσπαθεί να λύσει παθογένειες του Λυκείου (π.χ. υποβάθμιση των μαθημάτων γενικής παιδείας), γνωρίζουμε καλά τι περιμένει τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Πρόκειται για  ένα Λύκειο ακόμα πιο σκληρό και ανταγωνιστικό, όπου μόνο οι έχοντες θα καταφέρνουν να κόβουν «το νήμα του τερματισμού» μετά από μια εξοντωτική «κούρσα» εξετάσεων για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια. 
Όλοι στην κινητοποίηση Μ. Δευτέρα 22 Απρίλη, 18:30 έξω από τη Βουλή! 


Δεν υπάρχουν σχόλια: