Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η πρώτη μάχη κερδήθηκε! Οι Εκπαιδευτικοί με τη συντριπτική συμμετοχή στη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ ακυρώσαμε στην πράξη τον διαγωνισμό τύπου “pisa” στον Σύλλογό μας


 

http://spe-ploumpidis.blogspot.com/          αρ. πρωτ.  839             18/05/2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η πρώτη μάχη κερδήθηκε!

Οι Εκπαιδευτικοί  με τη συντριπτική συμμετοχή στη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ ακυρώσαμε στην πράξη τον διαγωνισμό τύπου “pisa” στον Σύλλογό μας

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Κερατσινίου-Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης» χαιρετίζει την αγωνιστική στάση των συναδέλφων του 15ου ΔΣ Κερατσινίου, οι οποίοι, στα πλαίσια του καλέσματος του συλλόγου, συμμετείχαν στην τρίωρη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ, ακυρώνοντας στην πράξη τις εξετάσεις «pisa» στις οποίες θα διαγωνίζονταν τα δύο τμήματα της ΣΤ τάξης του σχολείου.

Χαιρετίζουμε και όσους εκπαιδευτικούς και γονείς στήριξαν εμπράκτως την απεργιακή κινητοποίηση του συλλόγου έξω από το σχολείο κατά την οποία αναρτήθηκε πανό με σύνθημα: « ΌΧΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ PISA! EΞΩ Ο ΟΟΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ! ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑ ΜΟΡΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ!

Το ΔΣ του Συλλόγου είχε πάρει όλα εκείνα τα μέτρα, ώστε να υπάρξει πλατιά ενημέρωση σε εκπαιδευτικούς και γονείς  για τις αρνητικές επιπτώσεις των εξετάσεων τύπου «pisa»  στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Ταυτόχρονα η απεργιακή κινητοποίηση που έγινε παρά τις απαγορεύσεις και η συμμετοχή στη στάση εργασίας, δείχνει ότι έχουμε τη δύναμη συλλογικά να επιβάλλουμε το δίκιο μας. Ήταν μια άμεση δυναμική απάντηση στην προσπάθεια τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών και ποινικοποίησης των αγώνων μετά και τη νέα προσφυγή της Υπουργού Παιδείας στα δικαστήρια, για να κηρυχθεί η απεργία των ΔΟΕ-ΟΛΜΕ παράνομη και καταχρηστική.

ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ!

Δηλώνουμε ότι οργανωμένα και με συλλογικό τρόπο θα συνεχίζουμε μαζί με τους γονείς των μαθητών μας να εναντιωνόμαστε σε καθετί που προωθείται με κατεύθυνση την κατηγοριοποίηση των σχολείων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Διεκδικούμε: Λιγότερα παιδιά στην τάξη, μόνιμο και σταθερό εκπαιδευτικό προσωπικό, δομές που θα υποστηρίζουν τις ειδικές ανάγκες των μαθητών μας , γενναία χρηματοδότηση, βιβλία και προγράμματα σπουδών που θα  κάνουν τα παιδιά να αγαπούν τη γνώση.



Δεν υπάρχουν σχόλια: