Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Ανακοίνωση του δ.σ. του συλλόγου "Ν.Πλουμπίδης"



Με αφορμή τη συμμετοχή μελών του δ.σ συλλόγου γονέων δημ. σχολείου στο Κερατσίνι   και την τηλεφωνική παρέμβαση σε τηλεοπτική εκπομπή (του διευθυντή) σχετικά με την επιδίωξη από την πλευρά τους, χορηγών στo σχολείo για την επίλυση των προβλημάτων, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:
Οι ανάγκες των σχολείων αλλά και η αγωνία για το μέλλον της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης δεν μπορεί να στηρίζεται στην «ιδιωτική πρωτοβουλία» και μάλιστα σε εκπομπές που προβάλλουν την περιφρόνηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
 Η λογική της χορηγίας και του σχολείου της αγοράς όχι μόνο δεν είναι λύση στα προβλήματα της εκπαίδευσης αλλά οδηγεί στην κατηγοριοποίηση και στην εξαθλίωση τους . Τα παιδιά και τα σχολεία μας  δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται για να προωθηθούν τα συμφέροντα εταιρειών με τη μορφή «κοινωνικής υπευθυνότητας» ή με οποιαδήποτε άλλη μορφή. Τέτοιες δραστηριότητες δεν χωρούν στα σχολεία μας.
Η κρίση και η φτώχεια που φέρνει αυτή στα σχολεία  είναι μια πραγματικότητα που όλοι μας βιώνουμε.
Σ΄ αυτές τις συνθήκες λοιπόν η υποχρέωση της πολιτείας  είναι η αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης και  η κάλυψη των πραγματικών αναγκών των παιδιών και όχι τα συμφέροντα των εταιρειών.
Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες γιατί δεν αποτελούν λύση.    
Η λύση βρίσκεται στους κοινούς συλλογικούς αγώνες ,στην  αγωνιστική αλληλεγγύη που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στους εργαζόμενους και στην κοινωνία στην κατεύθυνση της υπεράσπισης του δημόσιου και δωρεάν σχολείου.

 Όχι στο σχολείο της αγοράς.

 Έξω οι χορηγοί από τα σχολεία 
                    
                                             Για το Δ.Σ. 

 Ο  Πρόεδρος :   Σταύρος Καλλώνης      Ο  Γραμματέας :  Βασίλης Βατίστας

  

Δεν υπάρχουν σχόλια: