Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Ανακοίνωση του δ.σ. του συλλόγου




Συνάδελφοι.
Σε σεμινάριο που είχε η σχολική σύμβουλος των νηπιαγωγών κ Κουτή στις 3/2, στο οποίο ο σύλλογός μας μαζί με τους άλλους συλλόγους του Πειραιά έκανε πολιτική παρέμβαση, ενημερωθήκαμε μετά από κάποιες ημέρες, ότι: για να δοθεί η βεβαίωση παρακολούθησης στους συναδέλφους, έπρεπε να συμπληρωθεί μια αξιολογική φόρμα που περιείχε στοιχεία για το σεμινάριο.
Στην προσπάθειά μας να της εξηγήσουμε ότι αυτό αποτελεί εκβιασμό και πως η συμμετοχή είναι αυτή που αποτελεί το ποιοτικό χαρακτηριστικό(πολλοί συνάδελφοι πλήρωσαν μέχρι και 20Ε, από τα 700 που παίρνουν το μήνα), μας απάντησε ότι «χάρη μας κάνει το πανεπιστήμιο», «μία συνάδελφος αρνήθηκε και την ξέρω», «τα συνδικάτα δεν έχουν θέση για τίποτα» και άλλα πολλά που δεν συνάδουν με την κουλτούρα της εκπαίδευσης, καθώς και με τους αγώνες που αναπτύσσονται το τελευταίο διάστημα, για την αξιολόγηση, για την επιμόρφωση την οποία το κράτος καταργεί και όλα όσα απασχολούν το ζωντανό κομμάτι της εκπαίδευσης.
Συνάδελφοι.
Καταδικάζουμε την εκβιαστική αυτή διαδικασία της συγκεκριμένης σχολικού συμβούλου και της δηλώνουμε τα εξής:

  • Ο θεσμός του σχολικού συμβούλου είναι κατάκτηση του συνδικαλιστικού κινήματος, ενάντια στο θεσμό του επιθεωρητισμού που με αγώνες ο κλάδος κατήργησε. 
  • Τέτοιες ενέργειες την επόμενη φορά θα μας βρουν μπροστά της.
  • Θεωρούμε, σύμφωνα με τα «στοιχεία» που έχει, πως η μοναδική πράξη άρνησης, τιμά τη συνάδελφο. 
  •  Η γνώση δεν αποτυπώνεται σε χαρτιά αλλά στην πραγματική ζωή της τάξης.
  • Την καλούμε να αναζητήσει τις θέσεις  του συνδικαλιστικού κινήματος για όλα τα ζητήματα(αξιολόγηση, επιμόρφωση, βιβλία, λειτουργικές δαπάνες, ασφαλιστικό, μισθούς, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη). 
  •  Της θυμίζουμε ότι τα συνδικάτα αντιμετωπίζουν όλη την επίθεση που δεχόμαστε με όρους κινηματικούς και μαζικές διαδικασίες.
  • Τα συνδικάτα δεν παίρνουν θέση με κριτήρια αριθμητικά, αλλά με πολιτικούς στόχους. 
  •  Τέλος την καλούμε να μη στοχoποιήσει συναδέλφους, για την πολιτική τους στάση.

Για το Δ.Σ.
   Ο  Πρόεδρος                                                                  Ο  Γραμματέας


Σταύρος Καλλώνης                                                        Βασίλης Βατίστας


Δεν υπάρχουν σχόλια: