Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013

Ψήφισμα συμπαράστασηςΚαταγγέλλουμε την εκδικητική απόλυση για συνδικαλιστικούς λόγους μέσω της μη ανανέωσης της σύμβασης της ειδικής παιδαγωγού Γαϊτανίδου Άννας από την ΕΛΕΠΑΠ (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων). Η Γαϊτανίδου Άννα έχει  πλούσια συνδικαλιστική δράση, καθώς είναι γραμματέας του Δ.Σ. του κλαδικού σωματείου ειδικής αγωγής (Σ.Ε.Μ.Ι.Σ.Ε.Α Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα, Σχολεία Ειδικής Αγωγής) και τα τελευταία χρόνια εργαζόταν με σύμβαση ορισμένου χρόνου που ανανεωνόταν διαρκώς.

Η εργαζόμενη τον προηγούμενο μήνα είχε προβεί σε εξώδικο μαζί με άλλους συναδέλφους της προκειμένου να υπερασπιστεί το κεκτημένο να μην εργαστούν τις ημέρες μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, όπως ίσχυε επί δεκαετίες στην ΕΛΕΠΑΠ.

Η διοίκηση της ΕΛΕΠΑΠ προφανώς προσπαθεί να τρομοκρατήσει με κάθε τρόπο τους εργαζόμενους και να καταπνίξει κάθε φωνή αντίστασης ώστε να μην αντιδράσουν στα σχέδια της για ατομικές συμβάσεις εργασίας και μειώσεις στους μισθούς, καθώς στους επόμενους μήνες λήγουν οι συμβάσεις εργασίας του προσωπικού.

Η απόλυση της Γαϊτανίδου έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά σειρά απολύσεων, μη ανανεώσεων συμβάσεων και τρομοκρατίας στους χώρους της ειδικής αγωγής και της ψυχικής υγείας, αλλά και σε όλους τους εργασιακούς χώρους.
Ζητάμε την ανανέωση της σύμβασης της Γαϊτανίδου Άννας.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
Δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες πρόνοιας και ειδικής αγωγής.
Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της Ειδικής αγωγής.
Αξιοπρεπείς μισθούς και εργασιακές συνθήκες.
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
Με βάση τα παραπάνω απαιτούμε να περάσουν όλες οι δομές της ΕΛΕΠΑΠ στο δημόσιοΓια το Δ.Σ.
  O  Πρόεδρος                                                     Ο  Γραμματέας

Σταύρος Καλλώνης                                             Βασίλης Βατίστας

Δεν υπάρχουν σχόλια: