Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Ψήφισμα συμπαράστασης



ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ
       Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καταγγέλλει την  τραμπούκικη επίθεση από «φουσκωτούς» μπράβους της Χρυσής Αυγής σε συνάδελφο, στο 4ο Λύκειο Αχαρνών, την ώρα που συνόδευε μαθητές σε εκπαιδευτική επίσκεψη στα πλαίσια του μαθήματός του. Ο συνάδελφος, στο πλαίσιο του μαθήματος της θρησκειολογίας είχε προγραμματίσει επίσκεψη της τάξης σε ινδουιστικό ναό (άσραμ) που βρίσκεται λίγα μέτρα από το σχολείο. Στη διαδρομή, πέντε «φουσκωτοί» των «ταγμάτων εφόδου» της Χρυσής Αυγής, ακινητοποίησαν τον εκπαιδευτικό μπροστά στα μάτια των μαθητών του και του άλλου εκπαιδευτικού που συνόδευε τα παιδιά και επιτέθηκαν εναντίον του με χυδαίους χαρακτηρισμούς, βρισιές και απειλές για τον ίδιο και την οικογένειά του.
      Η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί συνέχεια της επίθεσης που, με μπροστάρηδες και πρωταγωνιστές Χρυσαυγίτες μαθητές, δέχτηκε η σύζυγός του, συναδέλφισσα στο ίδιο Λύκειο, επειδή μοίραζε έξω από το σχολείο  την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για την 25η Μαρτίου .
     Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τις απειλές και την τρομοκρατία μπορούν να σπείρουν το φόβο και την υποταγή
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ  ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ!!!
Οι Τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής δεν τρομάζουν τους εκπαιδευτικούς και το λαό.
Θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει. Οι εκπαιδευτικοί δεν θα επιτρέψουν να περάσουν φασιστικές νοοτροπίες και πρακτικές. Θα δώσουν αποστομωτική απάντηση στους απογόνους του Χίτλερ μέσα από τα σωματεία τους και το οργανωμένο εργατικόσυνδικαλιστικό κίνημα.
        Είναι εχθροί του λαού αυτοί που δολοφονούν μετανάστες, αυτοί που στρέφονται ενάντια στους μαθητές και τους εργάτες που αγωνίζονται.
Οι εκπαιδευτικοί έχουμε ευθύνη να μην παραδώσουμε τους μαθητές μας στα δόντια του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής. Όλοι πρέπει να πάρουμε θέση. Καλούμε τους συναδέλφους:
  •   Να ανοίξουν την κουβέντα με θάρρος μέσα στην τάξη για το ρόλο του φασισμού, για το πραγματικό ρόλο της ΧΑ. Να μιλήσουν στους μαθητές για τα δεινά που έφερε στο λαό το χουντικό καθεστώς της 21ης Απριλίου.
  •   Να αναλάβουν πρωτοβουλίες ενόψει της 9ης Μαΐου, μέρας της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών.
  •   Να ονομάζονται και να διαγράφονται από τα συνδικάτα οι φασίστες.
ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ!!! ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ!!!
ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ!!!

Για το Δ.Σ.
 Ο Πρόεδρος                                                         Ο   Γραμματέας
 
      Σταύρος Καλλώνης                                                 Βατίστας Βασίλης


Δεν υπάρχουν σχόλια: