Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Aνακοίνωση του Συλλόγου





Κανένας διάλογος  - καμιά διαπραγμάτευση με το υπουργείο «απολύσεων»
Με ταχύτατες διαδικασίες προχωρά η κυβέρνηση στην απόλυση 2.500 εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα, ενώ το πολυνομοσχέδιο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΑΚΟΜΑ, από το πρωί της Παρασκευής 12/7, έφτασε στις Διευθύνσεις Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης όλης της Χώρας, κατάσταση με τα ονοματεπώνυμα των συναδέλφων που είναι προς απόλυση – διαθεσιμότητα, προκειμένου να επικαιροποιηθούν οι υπηρεσιακοί τους φάκελοι και να ολοκληρωθεί η διαδικασία που θα τους θέσει εκτός σχολείου ! Έτσι, από τη μια μέρα στην άλλη, η κυβέρνηση ανακοινώνει την απόλυση χιλιάδων συναδέλφων μόνιμων εκπαιδευτικών ανοίγοντας το δρόμο για τους επόμενους γύρους μαζικών απολύσεων σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της εκπαίδευσης !
Συναδέλφισες/συνάδελφοι
Η κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας έχουν κηρύξει τον πόλεμο στους εκπαιδευτικούς. Μέσα σε αυτή τη συγκυρία, όπου το υπουργείο πετάει στο δρόμο χιλιάδες εκπαιδευτικούς, δεν υπάρχει κανένας λόγος και κανένα περιθώριο για εθιμοτυπικές συναντήσεις γνωριμίας του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με την ηγεσία του υπουργείου παιδείας. Επομένως, θεωρούμε ότι το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. δεν έχει κανένα λόγο να ανταποκριθεί στην πρόσκληση για συνάντηση που έχει αποστείλει ο υφυπουργός παιδείας Σ. Κεδίκογλου. Το μόνο μας πλέον καθήκον είναι ο αγώνας για να μην περάσουν οι απολύσεις, να μην ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο, να ανατραπούν τα αντιλαϊκά μέτρα και οι πολιτικοί εκφραστές τους.
Κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει, καμιά απόλυση δεν θα γίνει αποδεκτή, κανένα παζάρι με την πολιτική της ανθρωποφαγίας. Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο και το κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης, μαζί με γονείς, μαθητές, εργαζόμενους, όλη την κοινωνία. Τη μάχη αυτή θα τη δώσουμε με το υπόλοιπο δημόσιο τομέα, με τον ιδιωτικό τομέα, τους άνεργους, την κοινωνική πλειοψηφία για ηττηθεί η κυβέρνηση που μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ βυθίζουν την κοινωνία στην ανεργία και την εξαθλίωση.
  • Όλες/όλοι στις συγκεντρώσεις, στις συνελεύσεις, στις κινητοποιήσεις στις περιφέρειες και στις διευθύνσεις.
  •  Όλες/όλοι στην περικύκλωση της Βουλής τη Δευτέρα 15/7, στις 7 μ.μ.
  •  Όλες/όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις την Τρίτη 16/7.
Πανεκπαιδευτικός – παλλαϊκός ξεσηκωμός για την ανατροπή της κυβέρνησης, των αντεργατικών και αντιεκπαιδευτικών πολιτικών

Για το Δ.Σ. 
Ο Πρόεδρος                                                   Ο   Γραμματέας 

  Σταύρος Καλλώνης                                   Βατίστας Βασίλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: