Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Δράσεις του συλλόγου





spe-ploumpidis.blogspot.com


Συνάδελφοι-ισσες.
Το δσ. του συλλόγου μας πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο δ/ντη εκπ/σης Πειραιά, την Παρασκευή 28 Ιουλίου, υλοποιώντας τις αποφάσεις και δράσεις που έχει ψηφίσει η γενική μας συνέλευση.
Στη συνάντηση τέθηκαν τα εξής θέματα:
1. Τα προβλήματα ως προς τα κενά στα σχολεία με την έναρξη της νέας χρονιάς.
2. Το πρόβλημα της φοίτησης των νηπίων που και φέτος παρουσιάζεται έντονο (38 στο Πέραμα και 147 στο Κερατσίνι), καθώς και για τις ιδρύσεις νέων νηπιαγωγείων.
3. Τα χρήματα που δεν αποδίδουν οι δήμοι στα σχολεία, (στο Πέραμα λειτουργικές δαπάνες, αλλά και επισκευών, ενώ στο Κερατσίνι τις δαπάνες επισκευών), αφού πλέον οι δαπάνες έχουν μειωθεί και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της λειτουργίας των σχολείων.
4. Τα τμήματα ένταξης.
5. Το ειδικό σχολείο Περάματος.
6. Τις οργανικές και τη λειτουργία στα ολοήμερα σχολεία.
7. Ζητήσαμε ενημέρωση για τα σχολεία ΕΑΕΠ, την απόφαση για τις όμορες περιοχές.

Στα παραπάνω δεσμεύτηκε:
  • να στείλει επιστολή διαμαρτυρίας για τις λειτουργικές δαπάνες στους δήμους προς τα υπουργεία παιδείας και εσωτερικών, συμφωνώντας μαζί μας ότι το πρόβλημα είναι σημαντικό.
  • για τα νηπιαγωγεία δεσμεύτηκε για δύο τμήματα (1 στο Κερατσίνι, 1 στο Πέραμα), αν συναινέσουν στη συστέγαση τα αντίστοιχα δημοτικά. Θεωρεί ότι το πρόβλημα της ίδρυσης αφορά κυρίως τους δήμους που δεν προχωρούν τις διαδικασίες υλοποίησης των υποδομών. (π.χ. 3ο Ν. Περάματος)
  • Το ειδικό Περάματος θα λειτουργήσει.
  • Δεν υπάρχει πρόθεση να κλείσουν ολοήμερα σχολεία
  • Στα υπόλοιπα ανέφερε ότι η νέα χρονιά θα είναι δύσκολη και με πολλά κενά, αφού μειώθηκαν οι διορισμοί αναπληρωτών. Συγκεκριμένα για τα τμήματα ένταξης ανέφερε ότι η κάλυψη κενών θα γίνει με βάση τις νέες δομές της ειδική αγωγής και ότι δεν είναι αισιόδοξος ότι θα καλυφθούν όλα τα κενά. Νέα ΕΑΕΠ εκτιμά ότι δεν θα υπάρξουν και τα δύο νέα σχολεία ήταν δική του πρόταση. Για τις όμορες περιοχές υπεραμύνθηκε της απόφασης του ΠΥΣΠΕ (την αντίθεσή του είχε εκφράσει ο αιρετός των Παρεμβάσεων) και πως αυτή δεν επηρεάζει τις μετακινήσεις των συναδέλφων.
Συνάδελφοι-ισσες.
   Οι μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται όσο θα περνάει ο καιρός θα αφήνουν όλο και πιο έντονα τα σημάδια τους πάνω στα δημόσια αγαθά.
   Ο Σεπτέμβρης εκτός από την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας θα έχει και όλα τα προβλήματα που προκύπτουν από τη μείωση των δαπανών.
   Ο σύλλογός μας καταδικάζει αυτή την πολιτική και συνεχίζει να αγωνίζεται για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και της υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου. Ενός σχολείου με σταθερές σχέσεις εργασίας, μακριά από τους χορηγούς, με όλους τους μαθητές μέσα στα σχολεία, με ολόπλευρη μόρφωση, χωρίς κατηγοριοποιήσεις.
   Ο σύλλογός μας συνεχίζει να υπερασπίζεται τις θέσεις των γενικών συνελεύσεων με ταξικό προσανατολισμό και στην κατεύθυνση των συμμαχιών με εργαζόμενους, γονείς, μαθητές.
   Ο σύλλογός μας συνεχίζει να μάχεται για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα. Από την αξιολόγηση και τα εργασιακά δικαιώματα, την ίδρυση σχολείων (είμαστε ο μόνος φορέας που στο Κερατσίνι θέτουμε την εύρεση αιθουσών για τα νήπια), μέχρι τις διώξεις συναδέλφων.
  Ο σύλλογός μας δεν κινδυνολογεί, δεν παραπληροφορεί. Βρίσκεται κοντά στους συναδέλφους με υπευθυνότητα στο συλλογικό και ατομικό πρόβλημα, μακριά από μικροσυνδικαλιστικές λογικές και επιδιώξεις. Για μας είναι προτεραιότητα η ενότητα των συναδέλφων ως ένα μέσο για την ανατροπή της βάρβαρης καπιταλιστικής επίθεσης που δεχόμαστε, ενάντια σε απομονωτισμούς και κομματικές περιχαρακώσεις.


Για το Δ.Σ.

    Ο  Πρόεδρος                                       Ο  Γραμματέας

  


Σταύρος Καλλώνης                               Βασίλης Βατίστας


Δεν υπάρχουν σχόλια: