Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


  Πραγματοποιήθηκε σήμερα 26/11 η 4η κατά σειρά παράσταση διαμρτυρίας από το Σεπτέμβρη και η 7η από την αρχή του χρόνου κινητοποίηση που συμμετείχαν ο σύλλογός μας, η ΕΛΜΕ Πειραιά, η Ένωση γονέων Περάματος, σύλλογοι γονέων των δημοτικών σχολείων, στο δημαρχείο Περάματος με αφορμή την εγκατάλειψη των σχολείων της πόλης από την πλευρά της δημοτικής αρχής. Η δημοτική αρχή δεν έχει αποδώσει τα πενιχρά χρήματα που στέλνονται από την κυβέρνηση του μνημονίου στα σχολεία, υποβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο τη δημόσια και δωρεάν παιδεία.
Εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές παραβρέθηκαν στην είσοδο του δημαρχείου της πόλης, εκφράζοντας για άλλη μια φορά τη διαμαρτυρία τους.
Κάτω από την πίεση των εκπκών, των γονιών και των μαθητών των δημοτικών σχολείων, μας δέχτηκε κάποιος έμμισθος πολιτικός υπάλληλος του δημάρχου, (Ο δήμαρχος ζουμπούλης, άλλη μια φορά έλειπε, καθώς και ένας που λέγεται ψαράς και είναι(;) υπεύθυνος αντιδήμαρχος . Εμφανίστηκε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου μας είδε και έφυγε αδιαφορώντας) ψελλίζοντας ανυπόστατες δικαιολογίες, και δείχνοντας την άγνοια (συνειδητή ή ασυνείδητη) για ζητήματα εκπαίδευσης. Όσο για τα επίμαχο που δεν είναι τίποτα άλλο από τη λειτουργία των σχολείων δεν ακούστηκε τίποτα.
Θεωρούμε ότι ο δήμαρχος Περάματος και η δημοτική αρχή, δεν μπορεί να συνεχίζει να εμπαίζει μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς της πόλης. Τα όρια της ανοχής και της υπομονής μας απέναντι στην ανάλγητη  στάση της δημοτικής αρχής ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ. Η στάση τους έχει φτάσει στα όρια επιβίωσης την λειτουργία των σχολείων της πόλης. Τα σχολεία μας είναι χωρίς χαρτιά, χωρίς κιμωλίες, χωρίς τεχνική βοήθεια, με απλήρωτες καθαρίστριες και σχολικούς τροχονόμους, με απλήρωτους λογαριασμούς, με κτίρια που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών μας.
Συνάδελφοι.
220.000Ε οφείλουν προηγούμενες δημοτικές αρχές.
62.000Ε η 3η δόση του 2012
67.000Ε η 3η δόση του 2013Έφτασε στο δήμο 30 Αυγούστου.(5000 είναι για τους σχολικούς τροχονόμους, α εξάμηνο 2013)
64.000 η 4η δόση του 2014. Έφτασε στο δήμο 20 Νοέμβρη(5000 είναι για τους σχολικούς τροχονόμους β,  εξάμηνο 2013)*Τα ποσά είναι στρογγυλοποιημένα χωρίς να αλλοιώνουν την πραγματικότητα.
Δηλώνουμε στο δήμαρχο παντελή ζουμπούλη και σε όλη τη δημοτική αρχή ότι σύντομα θα μας βρει απέναντί του.
Το επόμενο διάστημα ο σύλλογός θα αναπτύξει πολύμορφες δράσεις στην προσπάθεια διεκδίκησης των χρημάτων και τη γενικότερη στήριξη των σχολείων από την πλευρά της δημοτικής αρχής.
Για το Δ.Σ.
Η  Πρόεδρος                                              Ο  Γραμματέας

                  Νικολάου Κυριακή                                       Βασίλης Βατίστας

Δεν υπάρχουν σχόλια: