Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Δελτίο ενημέρωσης από τη συνεδρίαση της ΔΕΠ στο Δήμο Κερ/νίου-Δραπ/νας



Συνάδελφοι- ισσες
    Πραγματοποιήθηκε  τη Δευτέρα 3/2 ,μετά από αρκετό καιρό, συνεδρίαση της ΔΕΠ του δήμου Κερ/νιου Δραπ/νας, με θέμα το ποσοστό της κατανομής των χρημάτων για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων.
     Όπως είναι γνωστό, με προηγούμενη απόφαση της ΔΕΠ, το ποσοστό ήταν 65% για τα σχολεία της Π.Ε , 35% για τα σχολεία της Δ.Ε. και πριν την κατανομή υπήρχε ένα 2% με το οποίο ενισχυόταν τα ΕΠΑΛ εξαιτίας των ιδιαίτερων λειτουργικών προβλημάτων τους.
     Από τον πρόεδρο της Σχ. Επιτροπής Β΄ θμιας έγινε πρόταση για αλλαγή του ποσοστού σε 60% για τα σχολεία της Π.Ε , 40% για τα σχολεία της Δ.Ε.      
      Οι εκπρόσωποι των συλλόγων (Ν. Πλουμπίδη -Προόδου) επέμειναν στη διατήρηση του ποσοστού (με βάση των αριθμό των μαθητών 7.000-5.000, τον αριθμό των αιθουσών 338-230  αλλά και των σχολικών μονάδων 57-16 αντίστοιχα για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια).
      Τελικά η απόφαση πάρθηκε  για 60%-40% με  την  λευκή ψήφο του εκπροσώπου της Ένωσης γονέων και τη χρήση της διπλής ψήφου του προέδρου.(Αλήθεια τι σημαίνει άραγε λευκό  σε τέτοιες ψηφοφορίες που αλλοιώνουν τα αριθμητικά δεδομένα; Μήπως ότι αποφεύγω να εκτιμήσω την πραγματικότητα  ή μήπως κάτι άλλο; Και γιατί τα προηγούμενα χρόνια ο εκπρόσωπος της ένωσης ψήφιζε το προηγούμενο ποσοστό; Άλλαξε κάτι;)
  Καταδικάζουμε αυτή την απόφαση και όσους φυσικά την υποστήριξαν ή τήρησαν τη δήθεν πολιτική ουδετερότητα.
Συνάδελφοι - ισσες
Είναι γνωστά τα προβλήματα της εκπαίδευσης εξαιτίας της πολιτικής των μνημονίων  που διαλύουν την παιδεία και όλες τις κοινωνικές δομές, όπως και η υποχρηματοδότηση των σχολείων αφού τα χρήματα για τα σχολεία είναι λιγότερα από τα μισά.
 Θα συνεχίσουμε  τις αγωνιστικές  κινητοποιήσεις  ενάντια στη διάλυση του δημόσιου-δωρεάν σχολείου όπως εκδηλώνεται  με την υποχρηματοδότηση, με τις συγχωνεύσεις  ή συμπτύξεις, την αξιολόγηση και  τις απολύσεις.
Οι εκπρόσωποι του συλλόγου στη ΔΕΠ:
Τζένη Διακάκη, Στέλιος Φωκιανός

                                            

Δεν υπάρχουν σχόλια: