Τρίτη 1 Απριλίου 2014

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 31/3/2014

Η ΓΣ του συλλόγου πραγματοποιήθηκε στις 31/3/2014, και ήταν μαζική

Tο υπουργείο Παιδείας με τη νέα εγκύκλιο υπ. αριθμ. 44375/Γ1/24-3-2014, μέσω της οποίας προσπαθεί να υποχρεώσει το διευθυντή της σχολικής μονάδας μέχρι τις 4/4/2014, να ορίσει ο ίδιος τη σύνθεση, τον αριθμό και τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες των ομάδων εργασίας.
Είναι απολύτως φανερό ότι το σχέδιο του να προχωρήσει την αυτοαξιολόγηση και την αξιολόγηση βρέθηκε αντιμέτωπο με την πρωτοφανή αποφασιστικότητα και τη μαχητικότητα του εκπαιδευτικού κινήματος!
Η μαζικότητα των αρνήσεων συγκρότησης ομάδων εργασίας από χιλιάδες συλλόγους διδασκόντων, ο εξευτελισμός και η γελοιοποίηση του Υπουργείου και των προθύμων στελεχών του στα σεμινάρια της ντροπής από τους χιλιάδες συγκεντρωμένους, το οδηγούν να παίξει το τελευταίο του χαρτί, τον αυταρχισμό και το δεσποτισμό!

Το υπουργείο κήρυξε επιστράτευση για τους εκπαιδευτικούς
Η εγκύκλιος αυτή εγείρει μέγιστο ζήτημα αντιδημοκρατικής εκτροπής!!! Η εκπαίδευση μπαίνει σε μια νέα εποχή. Η ανάθεση με την εντολή μιας εγκυκλίου, οδηγεί σε πρωτοφανή μονοπάτια την όποια δημοκρατική λειτουργία του σχολείου, ανατρέπει το ρόλο του συλλόγου διδασκόντων και τη θέση του εκπαιδευτικού σε αυτόν. Είναι μνημείο αντιδημοκρατικής οπισθοδρόμησης που μεταβάλει άρδην το τοπίο στη διοίκηση της εκπαίδευσης και ως τέτοιας σημασίας χρειάζεται να την αντιμετωπίσει το εκπαιδευτικό κίνημα και όλοι όσοι μιλάνε στο όνομα του όποιου δημοκρατικού σχολείου! Ένα απόλυτα αυταρχικό και δεσποτικό σύστημα αποφάσεων εγκαθιδρύεται!
Το υπουργείο επιδιώκει να μας διασπάσει! Προσπαθεί με την εγκύκλιο αυτή να ανακόψει το κύμα των αρνητικών αποφάσεων. Ξέρει ότι η ζυγαριά έχει γύρει καθαρά ενάντια στην αυτοξιολόγηση και την αξιολόγηση.
Δε θα τους κάνουμε τη χάρη. Η αντίδρασή μας επιδιώκουμε να είναι συλλογική και μαζική όπως και στην προηγούμενη περίοδο. Δε θέλουμε να υπάρξουν Ιφιγένειες. Η κυβέρνηση μας επιστράτευσε όλους, διευθυντές και εκπαιδευτικούς. Η μάχη αυτή δε θα δοθεί από τον καθένα μόνο του, δε θα δοθεί μόνο από τους διευθυντές ούτε μόνο από τους εκπαιδευτικούς, αλλά από όλους μας. Θα δοθεί και θα κερδηθεί από ένα μαζικό συλλογικό ρεύμα αντίστασης κι αγώνα.

Με βάση τα παραπάνω η ΓΣ του συλλόγου μας αποφασίζει ότι η μάχη του εκπαιδευτικού κινήματος ενάντια στην αυτοαξιολόγηση και την αξιολόγηση συνεχίζεται και προτείνει στο ΔΣ της ΔΟΕ και στους άλλους συλλόγους Π.Ε.:
Γράφουμε τα πρακτικά που δεν έγιναν για την αυτοαξιολόγηση ακόμα.
Να πραγματοποιηθεί ολομέλεια προέδρων που θα αποφασίσουν την κλιμάκωση του αγώνα για το μπλοκάρισμα, την ακύρωση και την κατάργηση του θεσμικού πλαισίου της αξιολόγησης.
Με μαζικούς και συλλογικούς όρους να μπλοκάρουμε τις ομάδες εργασίας υπερασπιζόμενοι τις αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων. Αρνούμαστε συλλογικά και με μαζικούς όρους οι διευθυντές να αναθέσουν και οι εκπαιδευτικοί την ανάθεση.

Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία την Παρασκευή 04/04
Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία την Τετάρτη 9/4
Σε περίπτωση που ορισθούν ομάδες εργασίας μπλοκάρουμε με όρους μαζικούς ( άρνηση ανάθεσης, απεργίες, στάσεις εργασίας, κοινά κείμενα συλλόγων διδασκόντων, μπλοκάρισμα συνεδριάσεων κ.ά)

Ο σύλλογος συναντά τους διευθυντές, τις διευθύντριες των σχολείων και τις προϊσταμένες των  νηπιαγωγείων την Τρίτη 01/04.

Μπλοκάρουμε τα σεμινάρια της ντροπής:
Παρασκευή 4/4, Σαββάτο 5/4, Κυριακή 6/4 το μπλοκάρισμα του σεμιναρίου των σχολικών συμβούλων της Α’ βάθμιας, αποκτά ξεχωριστή σημασία!



Δεν υπάρχουν σχόλια: