Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Κάλεσμα του συλλόγου

                                                           Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Οι συγχωνεύσεις – καταργήσεις Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων εντάσσονται στο πλαίσιο της απόπειρας για την εφαρμογή της καταστροφικής δημοσιονομικής πολιτικής και της πολιτικής συρρίκνωσης του μορφωτικού δικαιώματος των παιδιών.
Η πολιτική αυτή δρομολογεί τη μείωση των θέσεων εργασίας των εκπαιδευτικών με μια ακόμη δεξαμενή απολύσεων ενώ ταυτόχρονα οδηγεί στην τραγική υποβάθμιση των συνθηκών λειτουργίας του δημόσιου σχολείου.
Θα ακολουθήσουν συμπτύξεις τμημάτων με πρώτα τα νέα τμήματα της πρώτης τάξης του Σεπτεμβρίου που το Υπουργείο θα επιδιώξει να λειτουργήσει με 25 και 27 μαθητές για να ισορροπήσει τη νέα οργανικότητα με τη λειτουργικότητα των σχολείων, υποβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και καθιστώντας ακόμη δραματικότερες τις συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών αλλά και της μάθησης για τα παιδιά.
Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούμε δυναμικά, αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας μας και σε συντονισμό με τους γονείς δίνουμε ενωμένοι τη μάχη για τη διάσωση των σχολείων μας.
Στη συνέχεια των κινητοποιήσεών μας

Το Δ.Σ. του Συλλόγου  καλεί τις/τους συναδέλφους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής
 έξω από τη Βουλή την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014 ώρα 6.30 μ.μ.   

          Όλοι μαζί δίνουμε δυναμικά και  μαζικά ηχηρό παρόν
          ΟΧΙ στις συγχωνεύσεις – καταργήσεις των Σχολείων τμημάτων
       Να πάρουν πίσω την Τράπεζα θεμάτων
       Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των   κενών.

                                                      Να είμαστε όλοι εκεί.          
                                          

Δεν υπάρχουν σχόλια: