Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Χαιρετισμός του συλλόγου για την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς


                                                                           spe-ploumpidis.blogspot.com 
Αγαπητοί γονείς,
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η και η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με τις χειρότερες προϋποθέσεις για την εκπαίδευση, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς αλλά και όλους τους εργαζόμενους κι ανέργους. Τα σχολεία άνοιξαν και τα προβλήματα που συσσωρεύονται είναι βόμβα στα θεμέλια της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης.
Για μια ακόμη φορά  γίνεται πράξη η πολιτική των περικοπών, της λιτότητας, της απαξίωσης και της υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης. Εφαρμόζοντας πλήρως τις επιταγές των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, του κεφαλαίου, της Ε.Ε., του ΔΝΤ, η κυβέρνηση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) δίχως ίχνος ντροπής δείχνει για άλλη μια φορά πως προτεραιότητά της δεν είναι η μόρφωση των παιδιών και η ενίσχυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας αλλά η απαλλαγή του κράτους από το κόστος της εκπαίδευσης. Οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, οι συμπτύξεις τμημάτων, το κλείσιμο των ολοημέρων, οι χιλιάδες διδακτικές χαμένες ώρες, είναι το τοπίο που διαμορφώνεται τη νέα σχολική χρονιά.
            Τα σχολεία θα αδυνατούν να λειτουργήσουν, τα ολοήμερα θα οδηγηθούν στην πλήρη απαξίωση, θα χαθούν χιλιάδες διδακτικές ώρες. Είναι φανερό ότι η πολιτική της κυβέρνησης και του υπουργείου διαλύει τη δημόσια εκπαίδευση!!! 
Για άλλη μια φορά πολλά προνήπια θα μείνουν εκτός σχολείου, ενώ τα νηπιαγωγεία θα λειτουργούν ασφυκτικά κάτω από την πίεση των πραγματικών αναγκών.
(Στην πόλη μας, το Πέραμα, η αδιαφορία και η ανικανότητα των δημοτικών αρχών να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα των σχολείων είναι φανερή όλα αυτά τα χρόνια που διοικούν το δήμο επιβαρύνοντας τις είδη υπάρχουσες δυσκολίες. Γι αυτούς η εκπαίδευση δεν αποτελεί προτεραιότητα. Όλοι γνωρίζουν πως τα χρήματα που έχουν δοθεί στα σχολεία είναι αποτέλεσμα πολύμορφων δράσεων των συλλόγων γονέων και του συλλόγου μας. Μετά και την εκλογική ήττα της προηγούμενης δημοτικής αρχής στα σχολεία οφείλονται τρεις δόσεις του 2014 (195.000Ε) και 15000Ε από πετρέλαιο. Υπάρχουν ακόμα περίπου 200.000 από προηγούμενες δημοτικές αρχές. Μετά από τη χτεσινή μας συνάντηση με το νέο δήμαρχο και παρότι θα μπορούσαν να είχαν εκταμιεύσει μία δόση περίπου 65.000 Ε δεν έγινε, φάνηκε ότι και αυτή η δημοτική αρχή προς το παρόν δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων μας. Όσο για τα οφειλόμενα χρήματα μας παρέπεμψε  στο μέλλον χωρίς κάποιο σχεδιασμό.)
Εμείς οι δάσκαλοι των παιδιών σας δηλώνουμε ότι θα κάνουμε τα πάντα για την καλύτερη και πληρέστερη μόρφωση των παιδιών σας, των δικών μας παιδιών. Μέσα σε αυτές τις πολιτικές και οικονομικές συνθήκες θα στηρίξουμε με πάθος το δικαίωμα της μόρφωσης των παιδιών.
Δηλώνουμε όμως ότι με το ίδιο πάθος θα αγωνιστούμε για την υπεράσπιση της δημόσιας παιδείας.
Στο δρόμο αυτό σας θέλουμε καθημερινούς συμπαραστάτες και αυτή τη σχολική χρονιά. Μακριά από στείρες αντιπαραθέσεις και ανταγωνισμούς που μόνο αυτούς που καταστρέφουν την εκπαίδευση ευνοούν.
Σας καλούμε σήμερα 12:30 στην παράσταση διαμαρτυρίας όλων των συλλόγων ΠΕ  Πειραιά στη δνση Α/θμιας στον Πειραιά .

                                                          Για το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: