Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Ανακοίνωση για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα



Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από την εν ψυχρώ δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής.
  Η δολοφονία αυτή δεν ήταν η αρχή, αλλά ούτε και το τέλος της δράσης της φασιστικής συμμορίας.
 Στις γειτονιές μας, και συγκεκριμένα στο Πέραμα, λίγες μέρες πριν τη δολοφονία είχε γίνει επίθεση σε αφισοκολλητές συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ με σοβαρούς τραυματισμούς, όπως και τραυματισμό είχε προκαλέσει προγενέστερη επίθεση στο σπίτι αιγύπτιων αλιεργατών μεταναστών, επιθέσεις στο κοινωνικό ιατρείο της περιοχής. Ακολούθησε δε της δολοφονίας, η βεβήλωση του σημείου δολοφονίας στο Κερατσίνι και η επίθεση στον αυτοοργανωμένο χώρο Ρεσάλτο.
 Μετά το 2009 σειρά από οργανωμένες επιθέσεις, ακόμα και μέσα σε σπίτια μεταναστών και προσφύγων, αυξήθηκαν ιδιαίτερα και περιέλαβαν φαινόμενα βίας τόσο στις μεγάλες πόλεις όσο και στις υποβαθμισμένες αστικές περιοχές, φθάνοντας μέχρι και στη στυγνή δολοφονία του Σ. Λούκμαν τον Ιανουάριο του 2013 στα Πετράλωνα. Παράλληλα ωμές επιθέσεις δέχτηκαν πολιτικοί χώροι, θέατρα και καλλιτέχνες, πολιτικοί εκπρόσωποι κομμάτων, ομοφυλόφιλοι και μαθητές σχολείων.
  Η ανάπτυξη της χρυσής αυγής σαν μαζικό πολιτικό ρεύμα, ήρθε ως αποτέλεσμα της συνθήκης που γέννησε η βαθιά κρίση του καπιταλισμού και η διαχείρισή της με τα μνημόνια. Με τις δύο αυτές βασικές προϋποθέσεις, που εξακολουθούν να ισχύουν, τροφοδοτείται η δημοσκοπική και πολιτική της ανθεκτικότητα.

 Η κυβέρνηση ούτε επιθυμεί, ούτε “εξαρθρώνει” τη χρυσή αυγή και τις φασίζουσες λογικές. Την έχει ανάγκη να σπέρνει το μίσος μεταξύ των φτωχών, το ρατσισμό, και την ξενοφοβία αλλά και να τρομοκρατεί το αντιφασιστικό κίνημα και τους αγωνιστές. Είναι πολύ πρόσφατες άλλωστε οι συναντήσεις Μπαλτάκου – Κασιδιάρη, τα φλερτ ΝΔ – Χρυσής Αυγής, το Φαρμακονήσι, η αρχειοθέτηση της μήνυσης των 120 υπηκόων του Μπαγκλαντές, για την υπόθεση 'ματωμένες φράουλες' όπου αντί για τα δεδουλευμένα τους, 35 άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά από τα πυρά των επιστατών, καθώς και ο ξυλοδαρμός εν ώρα προσευχής μεταναστών στην Αμυγδαλέζα και διώξεις εις βάρος τους.
  Ο μόνος που μπορεί να βάλει φρένο στις φασιστικές νοοτροπίες και δράσεις είναι το συλλογικό, μαζικό, αντιφασιστικό κίνημα.
 Εμείς οι εκπαιδευτικοί που καταλαβαίνουμε ότι για τη φτώχεια και την εξαθλίωση δε φταίει ο διπλανός μας αλλά ο καπιταλισμός, η λιτότητα των Μνημονίων και της τρόικας.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε
Στην αντιμετώπιση του φασισμού εμείς οι εκπ/κοι είμαστε ικανοί να σηκώσουμε σημαντικό κομμάτι που μας αφορά. Σας καλούμε:

Η 18η του Σεπτέμβρη να γίνει ημέρα αντιφασιστικών εκπαιδευτικών δράσεων και συζητήσεων σε κάθε σχολείο του συλλόγου μας.

Το Σάββατο 13/09 στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος στις 18.00, στη συζήτηση για το φασιστικό φαινόμενο και την εξάλειψή του, όπου συνομιλητής είναι και μέλος του συλλόγου μας, ενώ στις 20.30 στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί συναυλία
Την Πέμπτη 18/9 στην αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι, στις 18.00, στην Τσαλδάρη.

Επίσης η οικογένεια και οι φίλοι του αποδίδοντας τιμή προς τον Π. Φύσσα προβαίνει σε αποκαλυπτήρια γλυπτού μνημείου του γλύπτη Στάθη Αλεξόπουλου που θα αναπαριστά τον δολοφονημένο μουσικό στις 18 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στο σημείο της δολοφονίας του και στις 19 Σεπτεμβρίου συναυλία- διαδήλωση στο Σύνταγμα με δεκάδες καλλιτέχνες


Δεν υπάρχουν σχόλια: