Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Δελτίο τύπου για τις συναντήσεις με τον Διευθυντή ΠΕ Πειραιά

                        
Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Τη Δευτέρα 01/09 και την Τρίτη 02/09, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις του ΔΣ του Συλλόγου με τον Διευθυντή ΠΕ Πειραιά για το θέμα των υποχρεωτικών μετακινήσεων των μαθητών από σχολεία σε σχολεία του συλλόγου μας, τα οποία είχαν ανακοινωθεί ως εξής:
Από τα  συγχωνευμένα 5ο-22ο μετακινούνταν 4 παιδιά προς το 15ο δημ. σχολείο, από το 12ο, 4 μαθητές προς το 3ο δημ. σχολείο, από το 18ο, 6 μαθητές προς το 14ο δημ. σχολείο κι από το 24ο, 3 μαθητές προς το 14ο δημ. σχολείο.
Αφού αναπτύξαμε τις απόψεις μας σχετικά με την αντιπαιδαγωγική διάσταση των υποχρεωτικών μετεγγραφών των μαθητών/τριων, αναδείξαμε την προχειρότητα και την ευκολία αυτής της διαχειριστικής λογικής, που θίγει άμεσα τόσο τους μαθητές/τριες και τους γονείς -  κηδεμόνες των παιδιών αυτών των σχολείων, αλλά και τους εκπαιδευτικούς εφόσον απομακρύνοντας τους μαθητές, αποφεύγεται 'έντεχνα' η  δημιουργία επιπλέον  τμημάτων.
Τη δεύτερη ημέρα κι αφού είχε συζητηθεί το θέμα μεταξύ Δ/ντη Εκπ/σης και Διευθυντών /ντριων των παραπάνω σχολείων, στην παράσταση διαμαρτυρίας, παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι από την Ένωση Γονέων, καθώς και από τον Σύλλογο Γονέων του 5ου δημ. σχολείου λάβαμε τις εξής απαντήσεις για τα σχολεία του συλλόγου μας: Στο 5ο δημ. σχολείου  οι μαθητές θα παραμείνουν και θα δημιουργηθούν τρία τμήματα, εφόσον ήδη υπάρχουν αίθουσες, στο 12ο δημ. σχολείο τα παιδιά σύμφωνα με τη Δ/ντρια έχουν ήδη απομακρυνθεί από μόνα τους και για τα 18ο και 24ο το πρόβλημα παραμένει ως έχει, εφόσον δεν υπάρχουν αίθουσες για να δημιουργηθούν επιπλέον τμήματα.
Όσον αφορά στα λειτουργικά κενά για την Α' Πειραιά τα μεγέθη είναι αναλυτικά: 57 δάσκαλοι, 41ν/γοι, 75αγγλικών, 15γερμανικών, 40καλλιτεχνικών, 49φυσικής αγωγής, 28μουσικής, 22πληροφορικής, 37θεατρολόγοι, σύνολο 364 εκπαιδευτικοί. Παράλληλα ο συνολικός αριθμός λειτουργικών κενών  εκπ/κων για τη Β' Πειραιά αγγίζει τους 120.
Για τις 484 συνολικά θέσεις λειτουργικών κενών ο Δ/ντης, δε δεσμεύτηκε για το  πότε πρόκειται να καλυφτούν.
Είναι σίγουρο ότι από το ΥΠΑΙΘ και τις υπηρεσίες του  θα αποφασιστούν μια σειρά από μέτρα για την εξεύρεση εκπαιδευτικών και την κάλυψη των χιλιάδων κενών που έχει δημιουργήσει η έλλειψη μόνιμων διορισμών. Μέτρα που όπως όλοι ξέρουμε μόνο προς το συμφέρον των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών/ριών και των εργασιακών μας δικαιωμάτων δεν πρόκειται να  είναι.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Το Δ. Σ. του Συλλόγου σας εύχεται  καλή και αγωνιστική σχολική χρονιά 2014-2015


Δεν υπάρχουν σχόλια: