Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Δελτίο τύπου για αυτοαξιολόγηση

Συνάδελφοι συναδέλφισσες.

Με αφορμή ερωτήματα συναδέλφων για τις εξελίξεις που υπάρχουν σε σχέση με την αυτοαξιολόγηση-αξιολόγηση σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών καθώς και στην προσπάθεια κλίματος σύγχυσης από λανθασμένες ενημερώσεις, το δς για άλλη μια φορά επισημαίνει τα εξής:
Ø Ισχύει η διαδικασία απεργίας-αποχή που έχει κηρύξει η ΔΟΕ.
Ø Δεν μπαίνουμε σε διαδικασία αλλαγής των αποφάσεων μας του Ιουνίου, που μπλόκαραν τη διαδικασία της αυτοαξιολόγης και σήμερα, μετά το ποσοστό του 83% αρνητικών κειμένων,  το Υπουργείο προσπαθεί να αλλάξει . Το ίδιο ισχύει και για τα νηπιαγωγεία.
Ø Καλούμε τα σχολεία που κινήθηκαν σε αντίθετη κατεύθυνση με το συνδικαλιστικό κίνημα να ευθυγραμμιστούν ΤΩΡΑ και αυτά με τις αποφάσεις της πλειοψηφίας των συλλόγων διδασκόντων σε όλη την Ελλάδα (μόνο το 25% έχει μπει στη διαδικασία αυτή).
Ø Εάν διαπιστωθεί ότι στις φόρμες αυτοαξιολόγησης έχει γίνει αλλαγή της βούλησης του συλλόγου διδασκόντων, κάνουμε σαφές ότι θα στηρίξουμε τους συναδέλφους συνδικαλιστικά και νομικά στην προσπάθεια να αποτυπωθεί η πραγματική συλλογική απόφαση στρεφόμενοι κατά παντός υπευθύνου.
Ø Καλούμε τους/τις δντες να μη προχωρήσουν σε νέες αποφάσεις και να μην ασκούν οποιουδήποτε είδους πιέσεις.
Ø Καλούμε τους/τις δντες να μην συμμετέχουν στα νέα επιμορφωτικά σεμινάρια για την αξιολόγησή τους, είτε δια ζώσης, είτε εξ αποστάσεως.
Ø Η διαδικασία αξιολόγησης βρίσκεται στη βάση ορισμού επιτροπών εξωτερικής αξιολόγησης, στη συνέχεια θα αξιολογηθούν διοικητικά οι δντες αργότερα οι υποδιευθυντές και τέλος θα τεθεί, ενδεχομένως, προαιρετικά και σε μας.
Με το νέο χρόνο ετοιμάζουν νέο μισθολόγιο για όλους. 
Η μάχη για την αξιολόγηση συνεχίζεται κάθε μέρα με όλα τα μέσα. Δεν σταματάμε να αγωνιζόμαστε. Η νίκη όπως πάντα βρίσκεται στην ενίσχυση και τη δράση της συλλογικότητάς μας.


Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: