Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Για το Πολυτεχνείο

                                                                                                                                     14/11/2014
  Το πρωί της Πέμπτης 13/11 ενόψει του εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, κ. Φορτσάκης κάλεσε τις δυνάμεις καταστολής να περικυκλώσουν το κτίριο της Νομικής προκειμένου να μην υλοποιηθεί η απόφαση για κατάληψη του Φ.Σ. Νομικής.
  Ανάλογη πρακτική εφαρμόστηκε και από τον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, κ. Γάτσιο ο οποίος έσπευσε να κλείσει τη σχολή, με αστυνομική παρουσία, προκειμένου να μην διεξαχθεί η συνέλευση των φοιτητών που ήταν προγραμματισμένη. Ακολούθησαν γεγονότα αστυνομικής τρομοκρατίας και βίας σε βάρος φοιτητών με αποτέλεσμα δύο από αυτούς να τραυματιστούν στο κεφάλι και να οδηγηθούν στο νοσοκομείο. Σαν μην έφταναν όλα αυτά ήρθε να προστεθεί η δήλωση στο Κοινοβούλιο του βουλευτή της Ν.Δ. Κ. Μαρκόπουλου:«Οι φοιτητές που καταλαμβάνουν τα πανεπιστήμια είναι προεόρτια τρομοκρατίας, οι σωστοί φοιτητές είναι αυτοί που είναι μέσα στα πανεπιστήμια και όχι αυτοί που είναι απέξω» αποκαλύπτοντας με γλαφυρότητα την πρόθεση της συγκυβέρνησης να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου στα πανεπιστήμια και στην κοινωνία.
  Τα γεγονότα αυτά αποτελούν δυναμική κλιμάκωση της κρατικής τρομοκρατίας απέναντι στο νεολαιίστικο κίνημα. Πρώτα security στις σχολές, μετά απειλές και εισαγγελείς απέναντι στους μαθητές και τώρα απαγόρευση υλοποίησης συνδικαλιστικών αποφάσεων και διεξαγωγής γενικών συνελεύσεων. Φυσικά ο χρόνος που γίνονται όλα αυτά δεν είναι καθόλου τυχαίος λίγες μέρες πριν τον εορτασμό του Πολυτεχνείου. Η κυβέρνηση θέλει να σβήσει από τη μνήμη της νεολαίας αλλά και όλης της κοινωνίας το αγωνιστικό φορτίο του Πολυτεχνείου.
   Επιδιώκει να το μετατρέψει σε άνευρη ημέρα μνήμης που θα γιορτάζεται κατ' οίκον και όχι στους δρόμους όπως τόσα χρόνια το λαϊκό και το νεολαιίστικο κίνημα επέβαλαν. Θέλει με κάθε τρόπο να αλλοιώσει και να αποσιωπήσει τα αντιφασιστικά συνθήματα που το Πολυτεχνείο ενσαρκώνει. Να εμποδίσει την μετατροπή του σε μέρα αγώνα και αντίστασης ενάντια στην πολιτική των μνημονίων, στην πολιτική που εκθεμελιώνει την Δημόσια Δωρεάν Παιδεία!
Ο σύλλογος Κερατσινίου – Περάματος καταγγέλλει απερίφραστα τη βία της αστυνομίας και τις αντιδημοκρατικές απαγορεύσεις, που περιορίζουν, αν δεν καταργούν, τη συνδικαλιστική δράση. Καλεί όλες/όλους τις/τους συναδέλφους να αποδοκιμάσουν δυναμικά την κρατική καταστολή και να προασπίσουν τις δημοκρατικές και συνδικαλιστικές  ελευθερίες.
Το  πολιτικοποιημένο  κίνημα, μπορεί να δώσει απάντηση στην πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.
Η απάντηση στη σημερινή κατάσταση βρίσκεται στα ανεκπλήρωτα αιτήματα του Πολυτεχνείου για Ψωμί, Παιδεία, Δημοκρατία.
                                
                               Όχι στην κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου!
                                                   Κάτω η κρατική καταστολή!
                                                  Δημόσια Δωρεάν Παιδεία!
                            Το Πολυτεχνείο ζει στον αγώνα για Ψωμί, Παιδεία, Δημοκρατία.
                                                      

                                                                     Για το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: