Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Aνακοίνωση του συλλόγου

Συναδέλφισσα, συνάδελφε
Η δίκη της ναζιστικής συμμορίας της ΧΑ  ξεκινά στις 20 Απριλίου στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, παρά τις  έντονες αντιρρήσεις και αντιδράσεις  για την ακαταλληλότητα του χώρου, λόγω γειτνίασης με 11 σχολικές μονάδες και τη δυσφορία που δημιουργεί στους κατοίκους.
Χρόνια τώρα η ναζιστική ΧΑ απολάμβανε πλήρους ασυλίας και ατιμωρησίας. Η δράση του κινήματος μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η εγχώρια και διεθνής κατακραυγή, η εντύπωση της πλήρους ομηρίας της κυβέρνησης Σαμαρά από τους νεοναζί, ήταν κάποιοι από τους βασικούς λόγους που αυτή η τελευταία αναγκάστηκε να αρχίσει τις διώξεις. Η αντίστροφη μέτρηση για να μπει στο στόχαστρο των αρχών η δράση της Χρυσής Αυγής ήταν η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τα ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβρίου 2013, από το οπλισμένο χέρι του Γιώργου Ρουπακιά. Ο κατάλογος βίαιων επιθέσεων και τραμπουκισμών από τα “τάγματα εφόδου” είναι μεγάλος και περιλαμβάνει  τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, στις  γειτονιές μας δε, τις επιθέσεις σε Αιγύπτιους αλιεργάτες, την επίθεση σε μέλη του ΚΚΕ, την επίθεση  στον αυτοοργανωμένο χώρο Ρεσάλτο, τους τραμπουκισμούς σε μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προεκλογικά.
 
Η οργάνωση, από την πρώτη στιγμή που έκανε την εμφάνισή της, στόχευε στη δαιμονοποίηση της διαφορετικότητας, αδιάφορο αν αυτή είχε τα χαρακτηριστικά της σεξουαλικής ταυτότητας, του χρώματος του δέρματος, της διαφορετικής θρησκείας  της ιδιαιτερότητας γενικώς. Τα ιδεολογικά της χαρακτηριστικά δίνουν μεγάλη έμφαση στη σωματική ρώμη και την καθαρότητα του αίματος και οτιδήποτε πέρα από αυτά πρέπει να εξολοθρεύεται για να προστατευτούν οι υπόλοιποι “καθαροί” .
 Η πραγματικότητα που αφορά την πολιτική δράση της ΧΑ αλλά και η αντιμετώπιση της από το κράτος, τουλάχιστον μέχρι και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δείχνουν ότι η ΧΑ όχι μόνο δεν αντιπαλεύεται το σύστημα,  αλλά  σε μια σειρά από περιπτώσεις αναδείχτηκε ως βασικός υπερασπιστής των μνημονιακών και εν γένει κυρίαρχων καπιταλιστικών πολιτικών. Ενδεικτικά μπορούν να αναφερθούν η αντίδραση στη φορολόγηση εφοπλιστών και οι ερωτήσεις υπέρ τους στη βουλή, η προσπάθεια μείωσης των ημερομισθίων στο Πέραμα, η αντίθεση στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την Αγροτική Τράπεζα κα.
Η ΧΑ είναι ένα συστημικό φαινόμενο που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κράτους και του μεγάλου κεφαλαίου. Στις συνθήκες μιας κοινωνικής κατάστασης που μπορεί να οδηγήσει στην κοινωνική αφύπνιση και επανάσταση ο ιστορικός ρόλος του φασισμού δεν είναι άλλος παρά ο ουσιαστικός πολιτικός σύμμαχος του κυρίαρχου οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου. Οι φασίστες είναι ο μεγαλύτερος και πιο επικίνδυνος εχθρός κάθε διαδικασίας κοινωνικής χειραφέτησης και ελευθερίας.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι
Ανεξάρτητα από τη δίκη, ο αγώνας κατά του φασισμού και του ναζισμού είναι πάνω από όλα πολιτικός. Είναι αγώνας κατά του καπιταλιστικού συστήματος που γεννά και εκτρέφει τον φασισμό και τον ναζισμό.




Τη Δευτέρα 20/04 ο σύλλογός μας συμμετέχει
στην πορεία στα δικαστήρια Κορυδαλλού.
σημείο συγκέντρωσης:

Γρ Λαμπράκη και Χρ. Σμύρνης, γήπεδο Προοδευτικής,

με τετράωρη στάση εργασίας 7.30-11.30π.μ.







Δεν υπάρχουν σχόλια: