Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Για τη μνήμη Παύλου Φύσσα

Συναδέλφισσα συνάδελφε

Δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δεν έχουμε καμία αυταπάτη  ότι οι ποινικές διώξεις χρυσαυγιτών σημαίνουν ότι η Χρυσή Αυγή είναι στο περιθώριο κι ότι η αντιφασιστική δράση μπορεί να καθησυχάζεται. Αντιθέτως, όταν η δίκη διακόπτεται για να μη δημιουργήσει “προεκλογική ζημία”, όταν η ουσιαστική διαδικασία δεν έχει καν ξεκινήσει, επιβεβαιώνεται η αναγκαιότητα και η προτεραιότητα για δυναμωμένη, συνεχή, αντιφασιστική δράση.
  Μετά τη δολοφονία του Φύσσα, το χτύπημα στους μετανάστες αλιεργάτες στο Πέραμα, στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, τη δολοφονία του Σαχζάτ Λούκμαν, τις επιθέσεις σε πολιτικούς χώρους, πολιτικούς εκπροσώπους, ομοφυλόφιλους/ες, τις επιθέσεις σε  καλλιτέχνες, θέατρα, μαθητές και σε μετανάστες/τριες το δεξί χέρι του καπιταλισμού κατασκευάζει εργοδοτικό δουλεμπορικό σωματείο στη ζώνη του Περάματος, εκμεταλλευόμενοι την αυξανόμενη  ανεργία και απαξίωση της ζώνης στηρίζοντας τους εφοπλιστές και εργοδότες με φτηνό και εξαθλιωμένο εργατικό δυναμικό. Η υπεράσπιση του κεφαλαίου αποτυπώνεται και στην από κοινού επίθεση με τα ΜΑΤ στην πορεία ενάντια στην εργοδοτική δολοφονία των τεσσάρων εργαζομένων στα ΕΛ.ΠΕ.
 Σε μια προσπάθεια να παραπλανήσουν ψηφοφόρους, ενδύονται με φιλολαϊκό αντιμνημονιακό μανδύα, εκμεταλλεύονται τις κοινωνικές εκρήξεις και αντιστάσεις, την οικονομική κρίση, τη φτώχεια, το σαθρό πολιτικό σύστημα και ψαρεύουν 'ψηφαλάκια' στο εκλογικό σώμα, υποδυόμενοι τον εθνικό σωτήρα.
 Δαιμονοποιούν πρόσφυγες και μετανάστες, προσπαθώντας να στρέψουν για όλα τα κοινωνικά δεινά  το μένος εναντίον τους, επιδιώκοντας τον εξοστρακισμό τους ως μοναδική λύση για την ανηλεή φτώχεια, τη διογκούμενη ανεργία, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους εργοδότες και το κεφάλαιο.


Συναδέλφισσες συνάδελφοι
Η πάλη ενάντια στον ρατσισμό, την ξενοφοβία, τις διακρίσεις, τον φασισμό είναι πρωταρχικό μας μέλημα και αφορά όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.
Αφορά στον αγώνα της υπεράσπισης και τον σεβασμό των δικαιωμάτων των όλων, των ίσων, των διαφορετικών.

Η παραμονή της 18ης του Σεπτέμβρη να γίνει ημέρα αντιφασιστικών εκπαιδευτικών δράσεων και συζητήσεων σε κάθε σχολείο του συλλόγου μας.
Στις 18 Σεπτέμβρη, συμμετέχουμε στην αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι, στις 18.00 στο μνημείο του Παύλου Φύσσα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: