Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Καταγγελία για συλλήψεις απεργών – εργατών και συνδικαλιστών



                                                                                 spe-ploumpidis.blogspot .com                       21/11/2015
                    
          
               Καταγγελία για συλλήψεις απεργών – εργατών και συνδικαλιστών

To  Δ.Σ. του συλλόγου Κερατσινίου - Περάματος “Ν Πλουμπιδης” καταγγέλλει την εργοδοσία της επιχείρησης 'Ζούρα' για το όργιο τρομοκρατίας και συλλήψεων απεργών - εργατών και συνδικαλιστών που πραγματοποιήθηκε χθες τα ξημερώματα στο εργοστάσιο Χάρμα, στη Θεσσαλονίκη.
Με οργανωμένη και μαζική επέμβαση μονάδων καταστολής, παρουσία Πταισματοδίκη, προσήγαγαν 28 απεργούς και συνδικαλιστές συνδικάτου που περιφρουρούσαν την απεργία καθώς και εργαζόμενους από το εργοστάσιο της Χαλκίδας, που βρέθηκαν στο εργοστάσιο για να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους. Ανάμεσα στους συλληφθέντες τον πρόεδρο του επιχειρησιακού σωματείου στον Όμιλο Ζούρα, τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γάλακτος- Τροφίμων - Ποτών και τον γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και μέλος της ΕΕ του ΠΑΜΕ.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους απεργούς εργάτες των πτηνοτροφικών επιχειρήσεων συμφερόντων "Ζούρα",  οι οποίοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους και καλύτερες συνθήκες εργασίας.
Συνεχίζουμε όπως στη χαλυβουργία χτες, όπου αλλού αύριο, να καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια εκφοβισμού και καθυπόταξης των εργαζόμενων, την κρατική καταστολή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ σήμερα και κάθε επίδοξου διαχειριστή αύριο, καθώς και την εργοδοτική τρομοκρατία.
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση  των συλληφθέντων και την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων στον όμιλο 'Ζούρα'.
                                                    Εργατική δημοκρατία παντού.




Δεν υπάρχουν σχόλια: