Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, παρά ΜΟΝΟ ΛΑΘΡΕΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ και ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

  Τα ναυάγια προσφύγων συνεχίζονται αμείωτα. Ο αριθμός των πνιγμένων και των αγνοούμενων διαρκώς μεγαλώνει. Ο φράχτης του Έβρου, δεν πρόκειται προφανώς να πέσει, στην Ειδομένη τα σύνορα ανοίγουν και κλείνουν, ενώ νέοι φράχτες ανά την Ευρώπη υψώνονται, στο εσωτερικό της Ε.Ε.
  Διάφορες χώρες  υιοθετούν ανθρωποφαγικές πολιτικές για 'παράδοση' περιουσιακών στοιχείων των προσφύγων, ως αντάλλαγμα υποβολής αίτησης ασύλου.  Στην αυστηροποίηση των μέτρων και στην καταστολή οι ρυθμοί επιταχύνονται περιλαμβάνοντας την ευρω- συνοριοφυλακή και ακτοφυλακή οι οποίες επιτρέπεται να επεμβαίνουν όπου υπάρχει ανάγκη, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του κράτους μέλους.
  Μέσα σε αυτό το ζοφερό κλίμα, το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας ανέλαβε τη δημιουργία πέντε hot spot ( Χίο, Μυτιλήνη, Κω, Λέρο, Σάμο) και την παραχωρήση δύο στρατόπεδων Σίνδου και Σχιστού,  χωρητικότητας 500 ατόμων,  για τη δημιουργία κέντρων μετεγκατάστασης (relocation camp) στην ενδοχώρα,  μετά το 'τελεσίγραφο' τριών μηνών που έλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που υλοποιεί την πολιτική της Ε.Ε. και εφαρμόζει όλες τις αποφάσεις που προηγουμένως έχει η  ίδια υπογράψει, για τη βελτίωση των αδυναμιών στην αντιμετώπιση του προσφυγικού. 

Συναδέλφισσες συνάδελφοι
έχουμε επανειλημμένα τοποθετηθεί στο θέμα των hot spot, στις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης στα κέντρα κράτησης προσφύγων και μεταναστών.  Πόσο μάλλον τώρα που τα στρατόπεδα 'φιλοξενίας',  και 'μετεγκατάστασης' προσφύγων, υπό την αιγίδα και επιτήρηση του στρατού, παραπέμπουν ευθέως σε νέου τύπου στρατόπεδα συγκέντρωσης των ανθρώπων 'χωρίς χαρτιά'.
Επισημαίνουμε ότι οι πρόσφυγες μετανάστες, φεύγουν εγκαταλείποντας τον τόπο τους, διακινδυνεύοντας  ακόμα και τη ζωή τους, από περιοχές σφαγεία, τόπους φτώχειας και λεηλασίας. Η απεγνωσμένη προσπάθεια προσφύγων και μεταναστών να βρουν οδό διαφυγής προς εκεί που, ως όνειρο, υπάρχει καλύτερη ζωή, ασφάλεια και τροφή, δεν προκύπτει από επιλογή, αλλά ως ύστατη ανάγκη διάσωσης κι επιβίωσης. Εγκαταλείπουν τις χώρες στις οποίες  δεν  υπάρχει επόμενη μέρα, χώρες διαλυμένες από τον πόλεμο και τις  επεμβάσεις του “πολιτισμένου” κόσμου και των οργανισμών του, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ αλλά και περιοχές του πλανήτη που τις έχει συντρίψει η καπιταλιστική βαρβαρότητα και οι αποικιοκρατικού τύπου πολιτικές.

 Την ίδια στιγμή, στις γειτονιές μας, φασίστες με το προσωπείο, που για πρώτη φορά εμφανίζεται και φέρει τον τίτλο 'Επιτροπές Κατοίκων Πειραιά',  σπέρνουν από την πρώτη στιγμή το ρατσιστικό τους μίσος στις εργατικές  γειτονιές της προσφυγιάς, στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, καλώντας σε συγκέντρωση «ενάντια στο κέντρο λαθρομεταναστών στο Σχιστό».

Απαιτούμε: Κατάργηση του κανονισμού του Δουβλίνου, της Σένγκεν, και όλων των κατασταλτικών μηχανισμών της ΕΕ. Όχι σε νέα μέτρα της ΕΕ για καταστολή στα σύνορα.
Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΕΕ - ΗΠΑ – ΝΑΤΟ
Καμία συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους.
Κατάργηση του  του Ευρωστρατού, της Frontex, και των δυνάμεων ταχείας επέμβασης. Να γκρεμιστεί ο φράκτης στον Έβρο. Κλείσιμο κάθε στρατοπέδου συγκέντρωσης και των hotspot. Να τους δίνονται άμεσα ταξιδιωτικά έγγραφα. Άνοιγμα των επίσημων συνόρων για τη διευκόλυνση της εξόδου των προσφύγων/μεταναστών.
Ενίσχυση του προσωπικού και των υποδομών που σχετίζονται με τη διάσωση, καταγραφή - ταυτοποίηση, στέγαση - σίτιση - περίθαλψη και ασφαλή μεταφορά από τα νησιά στις εξόδους από τη χώρα. Δημιουργία αξιοπρεπών, ανθρώπινων κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας, ανοιχτών  στους πρόσφυγες και στις δομές αλληλεγγύης σωματείων και συλλογικοτήτων.
                                                                                           
   Συναδέλφισσες συνάδελφοι στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους προσφυγες-μεταναστες,είμαστε κατά των κέντρων στρατόπεδων συγκέντρωσης  και κατά των φασιστοειδών,  με όποιο προσωπείο κι αν εμφανίζονται.


                                        ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ,

                  παρά  ΜΟΝΟ ΛΑΘΡΕΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ και ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: