Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες

                          
           
Συναδέλφισσες συνάδελφοι
Ο σύλλογος εκπ/κων Π.Ε. Κερατσινίου – Περάματος 'Ν Πλουμπίδης', εκφράζοντας για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη του έμπρακτα στους πρόσφυγες, που καταφθάνουν στο λιμάνι του Πειραιά, ως  θύματα  του πολέμου, που επιβάλουν στους λαούς της Εγγύς και Μέσης Ανατολής οι ιμπεριαλιστικές πολιτικές Αμερικάνων και Ευρωπαίων. 
Σας καλεί όπως και στο παρελθόν να στηρίξετε την προσπάθεια αυτή συνεισφέροντας άμεσα στην καμπάνια αλληλεγγύης. 
Τα αναγκαία είδη για την άμεση στήριξη των μεταναστών την περίοδο αυτή είναι: Πάνες, σερβιέτες, μωρομάντηλα, εσώρουχα, οδοντόβουρτσες, οδοντόπαστες, κρέμες συγκάματος για βρέφη, αφρόλουτρα, σαμπουάν, σαπούνια, γάλατα μακράς διαρκείας για ενήλικες, χυμούς ατομικής συσκευασίας, νερά, τσάι, ξηρά τροφή άμεσης κατανάλωσης (μπισκότα, κρουασάν, κτλ) γάλα για βρέφη και παιδιά σε σκόνη, μπιμπερό, κουβέρτες, σεντόνια, αδιάβροχα, πετσέτες, ομπρέλες, κάλτσες, παιδικά παπούτσια (απλά καθαρά), μάρσιππους, ξηρούς καρπούς, σακούλες σκουπιδιών, αποξηραμένα φρούτα, αφρό ξυρίσματος, ξυραφάκια, χαρτί τουαλέτας, sleeping bag, μπουφάν, μπότες, αντισηπτικά, στρωματάκια κάμπινγκ, ράντζα.
Από Φάρμακα: Αεροτσάμπερ για παιδιά (ακόμα και μεταχειρισμένα) Tobrex - Tobratex (κολήριο για τα μάτια) Otrivin (για τη μύτη) Zovirax (δερματικό) Mucosolvan σιρόπι των 15 και των 30, Ζυγαριά για βρέφη, αντιβηχικά σιρόπια, παιδικά σαμπουάν για ψείρες.

Οι σύλλογοι διδασκόντων ό,τι συγκεντρώνουν να τα φέρνουν στο 1ο Δημοτικό Κερατσινίου (Σμύρνης και Ζάππα 22) και στο 1ο Δ. Σχ. Περάματος.
Τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης θα μεταφερθούν από μέλη του συλλόγου στην πύλη Ε1 του λιμανιού του Πειραιά που δέχεται καθημερινά χιλιάδες πρόσφυγες.
Κάθε συνάδελφισσα και συνάδελφος, αλλά και γονιός και μαθητής/τρια μπορεί να συμμετέχει σε κάθε φάση της καμπάνιας αλληλεγγύης. Από τη συγκέντρωση ως και την παράδοση των ειδών. 


                                   Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: