Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Όλες και όλοι Την Τρίτη 15/11, στη μεγάλη συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο στις 5μμ και πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία Την Πέμπτη 17 /11 για το Πολυτεχνείο, συγκέντρωση Πλ Κοραή, στις 3μμ, στην Αθήνα, και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία



Ο Ομπάμα, πρόεδρος των ΗΠΑ μέχρι και τον Γενάρη του 2017, επισκέπτεται την Ελλάδα στις 15 και 16 Νοεμβρίου. Η επίσκεψη είναι πρόκληση για τον λαό, τη νεολαία και την ιστορία των αγώνων του κινήματος. Πραγματοποιείται στο τριήμερο αγωνιστικής τιμής και μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που σφραγίστηκε από το “Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ” γραμμένο στην πύλη του Πολυτεχνείου και βάφτηκε με το αίμα των εξεγερμένων.


Μαζί του φέρνει πολλά ΄κατορθώματα΄: Ανηλεείς πολέμους στη Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ, εκατομμύρια εξαναγκασμένους και πνιγμένους μετανάστες πρόσφυγες, συνεχείς δολοφονίες αφροαμερικάνων από την αστυνομία, διατήρηση παρά την υπόσχεσή του, του κολαστηρίου του Γκουαντάναμο όπου για 16 χρόνια κρατούνται παράνομα και βασανίζονται αιχμάλωτοι πολέμου, συμφέροντα πολυεθνικών του που ετοιμάζονται να αρπάξουν από τους λαούς και τους εργαζόμενους δικαιώματα.



Ο Ομπάμα δεν έρχεται ως «φίλος». Η επίσκεψή του δεν έχει σχέση «με την ελάφρυνση του χρέους, για να έρθουν οι επενδύσεις και η ανάπτυξη» όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Ο Ομπάμα έρχεται ως μεσίτης για μεγαλύτερη συμμετοχή της χώρας μας στους επεκτατικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, τους ανταγωνισμούς και τους πολέμους στην περιοχή, για μεγαλύτερο μερίδιο στη λεία από τις μνημονιακές αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις που προωθούν τα μνημόνια και το καθοδηγούμενο πολιτικά, από την αμερικανική κυβέρνηση ΔΝΤ. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ πιέζει, προωθεί και ταυτόχρονα στηρίζει την πολιτική όλων των κυβερνήσεων που εξαφανίζουν κατακτήσεις και δικαιώματα εργαζομένων. Υποστηρίζει αποφασιστικά την παραμονή της χώρας μας στη μέγγενη της ΕΕ, στον ανταγωνισμό της με τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Εμείς επιμένουμε στο σύνθημα των ημερών: “Εξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ” και ζητάμε:


Καμιά εμπλοκή σε πολεμικές αναμετρήσεις και μέτωπα. Έξω οι βάσεις. Εξω από το ΝΑΤΟ.


Κατάργηση των ρατσιστικών συμφωνιών για τις τους πρόσφυγες, Δικαιώματα, προστασία ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης


Το ΔΣ του Συλλόγου μας, κατά πλειοψηφία, σας καλεί:
 


Όλες και όλους


Την Τρίτη 15/11, στη μεγάλη συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο 

στις 5μμ και πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία


Την Πέμπτη 17 /11 για το Πολυτεχνείο, συγκέντρωση 

Πλ Κοραή, στις 3μμ, στην Αθήνα, και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία


Δεν υπάρχουν σχόλια: