Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Για την ειδική αγωγή

      Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζει τις περικοπές στη δημόσια υγεία, αυτήν τη φορά χτυπώντας τις δαπάνες που προβλέπονταν για την κάλυψη αναγκών της ειδικής αγωγής. (λογοθεραπείες, εργοθεραπείες κτλ).
    Οι νέοι σχεδιασμοί της κυβέρνησης στον χώρο αυτό, περιορίζονται από 110 σε 60 εκ, με την εφαρμογή του κόφτη και σε αυτές τις δαπάνες, υποβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο τις παρεχόμενες υπηρεσίες και δημιουργώντας αναστάτωση σε γονείς και εργαζόμενους.
   Με τις νέες ρυθμίσεις που προσανατολίζεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση, γίνεται σαφές, ότι ενισχύονται οι μεγάλες «επιχειρήσεις» στον χώρο, ενώ χιλιάδες μικροϊδιοκτήτες μικρών δομών θα κλείσουν, χιλιάδες εργαζόμενοι θα βρεθούν άνεργοι, όσοι δε, εργάζονται θα αντιμετωπίσουν συνθήκες γαλέρας και θα αμείβονται με μισθούς  300 ευρώ.
    Ο ευαίσθητος χώρος της ειδικής αγωγής δε χωράει πειραματισμούς. Είναι ιατρικές και εκπαιδευτικές διαδικασίες που αποδίδονται με επιστημονικό τρόπο σε όσους το έχουν ανάγκη. Η σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ όσων παρέχουν τις υπηρεσίες αυτές και αυτών που τις δέχονται είναι αδιαπραγμάτευτη.
    Χιλιάδες γονείς επιλέγουν με κριτήρια που προσαρμόζονται στις ανάγκες των παιδιών τους. Αυτά τα κριτήρια (θεραπευτής, απόσταση από την κατοικία κ.ά), πρέπει να μείνουν αμετάβλητα. Η νέα κατάσταση θα αναγκάσει να πληρώνουν οι γονείς από την τσέπη τους σε κέντρα τα οποία δε θα έχουν τη δυνατότητα να είναι συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΠΥ.
   Η κατάσταση αυτή είναι το αποτέλεσμα της ίδιας πολιτικής που επιβάλλεται σε όλους τους τομείς του κοινωνικού κράτους. Στην υγεία, την παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση, η διάλυση και η ιδιωτικοποίηση των δομών, υποβαθμίζει κάθε μέρα όλο και περισσότερο τα δημόσια αγαθά.
   Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τα σχέδιά της για την κάλυψη των αναγκών της ειδικής αγωγής. Να προχωρήσει στην κάλυψη όλων των αναγκών στα σχολεία, ενισχύοντας όλες τις δομές της ειδικής αγωγής.

                                               ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΔΙΚΕΔΙΚΟΥΜΕ:
·         Μαζικούς – Μόνιμους διορισμούς στη Γενική και Ειδική Αγωγή για να καλυφθούν τα τεράστια κενά και οι ανάγκες που υπάρχουν. 
·         Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία - Υγεία - Πρόνοια - Ειδική Αγωγή
·         Άμεση δημιουργία κρατικών δομών Ειδικής Αγωγής με μαζικές προσλήψεις εργαζομένων με μόνιμη και σταθερή δουλειά, με δωρεάν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στα παιδιά με ειδικές ανάγκες.
·         Καμία επιβάρυνση των παιδιών με ειδικές ανάγκες και των οικογενειών τους.
·         Να σταματήσουν οι γονείς να πληρώνουν για τις ανάγκες εκπαίδευσης, θεραπείας, αποκατάστασης των παιδιών τους
·         Να καταβληθούν εδώ και τώρα τα δεδουλευμένα που οφείλονται στους απλήρωτους εργαζόμενους της Ειδικής Αγωγής.
·         Καμία μείωση μισθού, καμία απόλυση, καμία αλλαγή σύμβασης σε βάρος των εργαζομένων.
·         Άμεση αποπληρωμή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τις οικογένειες και αποζημίωση των αυτοαπασχολούμενων από αυτόν για τις υπηρεσίες που προσφέρουν.
·          Χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό με βάση τις ανάγκες.


                                                                

Δεν υπάρχουν σχόλια: