Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

spe-ploumpidis.blogspot .com            11/04/2017

To ΔΣ του συλλόγου Κερατσινίου Περάματος “Ν Πλουμπίδης” παραβρέθηκε με τους υπόλοιπους συλλόγους ΠΕ Πειραιά, στο γραφείο του Δντη Εκπσης στις 11/04, με απόντα τον ίδιο. Θέμα η επιτακτική εγκύκλιος του υπ π για συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ, ώστε να δοθούν τα στοιχεία για τις οργανικές θέσεις και για τον αριθμό των εκπαιδευτικών που ανήκουν οργανικά στον Πειραιά και με βάση τα προηγούμενα να γίνει εκτίμηση  για ελλείμματα ή πλεονάσματα.
   Τα αριθμητικά οργανικά πλεονάσματα(+) ή κενά(-), όπως αποτυπώνονται στην εισήγηση του ΠΥΣΠΕ, εμφανίζονται για ΠΕ70:  Α Πειραιά -184,  Β Πειραιά – 63,
ΠΕ 60Α Πειραιά +3 Β Πειραιά -22, ΠΕ 06: Α Πειραιά -52, Β Πειραιά -11,
ΠΕ16:Α Πειραιά -26, Β Πειραιά -4,
για την Ειδική Αγωγή: ΠΕ 70: Α Πειραιά -66, Β Πειραιά - 10 ΠΕ 60 Α Πειραιά: -15.
  Όσον δε αφορά τις ΠΕ 19-20, ΠΕ08, ΠΕ32, ΠΕ 05, ΠΕ07, παρά τα πάγια αιτήματά μας για απόδοσή τους, κι ενώ συστήθηκαν  οι οργανικές θέσεις τον Οκτώβρη 2016, δεν έχουν ακόμη αποδοθεί.
  Η εκτίμηση αυτή γίνεται κάθε χρόνο και αφορά τη διαδικασία των μεταθέσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ. Αφορά δηλαδή, στην έλευση ή την αποχώρηση  εκπκων στο αντίστοιχο ΠΥΣΠΕ, με μετάθεση.
 Πρωτοφανής είναι η φετινή εσπευσμένη διαδικασία, εντός της Μ Βδομάδας, με εγκύκλιο που φέρει “εξαιρετικά επείγον”,  κλειστά σχολεία, γεγονός  που καθιστά την εκτίμηση για τις πραγματικές ανάγκες πιο δύσκολη.  Ουσιαστικά το γεγονός δείχνει  πως βιάζονται να κλείσει το θέμα μεταθέσεις, με όσο μικρότερη γίνεται ικανοποίηση των αιτημάτων για αυτές.
Σύμφωνα με τις αποφάσεις της ΓΣ του συλλόγου μας, καθώς και της 85ης ΓΣ της ΔΟΕ, καταγγείλαμε εκ νέου  την Υπουργική Απόφαση Φίλη, την υποβάθμιση μέχρι εξαφάνισης του ολοήμερου τμήματος, τον μη συνυπολογισμό εκπαιδευτικού για το ολοήμερο, τα πλασματικά κενά, τις κατασκευασμένες υπεραριθμίες, τον μη συνυπολογισμό των πραγματικών αναγκών για τον προσδιορισμό των οργανικών κενών, σύμφωνα με τις ανάγκες και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, την επιβολή μηδενικών διορισμών, την περικοπή των δαπανών και τις αναθέσεις μαθημάτων, την κατασκευή πλεονασμάτων αλλά και τις υποχρεωτικές μετακινήσεις εκτός Δ/νσης.
Καταδείχτηκε ότι η εγκύκλιος από τη μια υποβαθμίζει την τοποθέτηση του ΠΥΣΠΕ, σε απλή "γνώμη" – ενώ πέρσι χαρακτηριζόταν "γνώμη - εισήγηση" και από την άλλη δίνει τη δυνατότητα στον Δ/ντη εκπαίδευσης να κάνει την εκτίμηση και να συμπληρώσει τα στοιχεία.
Και φέτος θέτει σε εφαρμογή τη διαδικασία οι περιφερειακοί  να φέρουν την τελική ευθύνη, με τις γνωστές συνέπειες περικοπών και πάγιας άρνησης των  αιτημάτων του εκπαιδευτικού κινήματος.

Τέλος, καλέσαμε τους αιρετούς να απέχουν από τη διαδικασία,  ζητήσαμε να μην πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση και να μη νομιμοποιηθεί το αντιεκπαιδευτικό τους έργο.




Δεν υπάρχουν σχόλια: