Σάββατο 24 Ιουνίου 2017



spe-ploumpidis.blogspot .com                       21/06/2017
     Μετά την απόφαση-καταδίκη του Ελεγκτικού Συνεδρίου που στέλνει στην ανεργία χιλιάδες συμβασιούχους, η ΚΕΔΕ κατηγορεί την κυβέρνηση, η κυβέρνηση το Ελεγκτικό Συνέδριο και το Ελεγκτικό όλους όσους κράτησαν στη δουλειά τους συμβασιούχους. Στα σχέδιά τους δεν υπάρχει η μόνιμη εργασία, αλλά η ανακυκλούμενη ανεργία. Χιλιάδες εργαζόμενοι στους Δήμους της χώρας στέλνονται στην ανεργία και για πολλούς από αυτούς, τους αμφισβητείται προκλητικά και αυτή η πληρωμή τους για δουλειά που ήδη έχουν παράσχει.
  Η επίκληση περί συνταγματικότητας που χρησιμοποιεί ως άλλοθι η κυβέρνηση συνιστά πρόκληση για τους εργαζόμενους, αφού στην περίοδο των μνημονιακών πολιτικών το σύνταγμα καταστρατηγείται  από τις εκάστοτε κυβερνήσεις στην προσπάθεια να ισοπεδώσουν τα δικαιώματα.
  Οι θέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, για τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στους ΟΤΑ είναι  απορριπτέες, όχι μόνο από τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, αλλά από το σύνολο του συνδικαλιστικού κινήματος.
     Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων. Το πρόβλημα μας αφορά όλους. Κάθε χρόνο στον χώρο της εκπαίδευσης ζούμε τις χιλιάδες απολύσεις συνάδελφων αναπληρωτών, την πολίτικη των περικοπών και της χρόνιας αδιοριστίας. Το αίτημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά ενώνει όλους τους εργαζόμενους απέναντι στην πολιτική που τσακίζει τη ζωή μας. Αυτό που μας ενώνει  είναι ο αγώνας υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας. Αγώνας οργανωμένος, με σχέδιο, με προοπτική και με ξεκάθαρους στόχους:
·         Μετατροπή με νόμο, ‘σε ένα άρθρο’, όλων των συμβάσεων που υπάρχουν στους Δήμους και στα νομικά πρόσωπα αυτών ή στις Δημοτικές τους επιχειρήσεις, σε αορίστου χρόνου. Χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Τίποτα λιγότερο.

·         Καμιά απόλυση συμβασιούχου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: