Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

                               
                                          spe-ploumpidis.blogspot .com                       07/11/2017
                       
                                 ΔΤ συνάντησης με τον Δήμαρχο Περάματος, Γ. Λαγουδάκη

  Συναντήθηκε σήμερα 7 Νοέμβρη 2017 αντιπροσωπεία του ΔΣ του Συλλόγου μας με τον Δήμαρχο Περάματος, και συζήτησε  παρουσία και του  Γ. Σπανού, προέδρου της ΔΕΠ  και της  Αντιδημάρχου Παιδείας ,Μ. Καζάκου θέματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία των Δημοτικών σχολείων και Νηπιαγωγείων του Συλλόγου μας στο Πέραμα.

Η συζήτηση ξεκίνησε από τα νηπιαγωγεία τα οποία λόγω του υποχρεωτικού πλέον  ολοήμερου προγράμματος τους , έχουν πολύ αυξημένα έξοδα και για τα οποία επιμείναμε στην  αναγκαία πρόσθετη οικονομική συμβολή του Δήμου, μέσω της Σχολικής Επιτροπής.
Ζητήσαμε τραπεζοκόμους για τα ολοήμερα σχολεία.

Εκτενής συζήτηση έγινε για τη συνεχή  μείωση των δόσεων της χρηματοδότησης των σχολικών μονάδων, η οποία τους στερεί σημαντικό ποσό χρημάτων για να καλύψουν τις δαπάνες τους. Σημαντικό πρόβλημα δημιουργείται κι από την ίδια τη σύνταξη του προϋπολογισμού, ο οποίος υλοποιείται βάσει των δεδομένων του Ιουνίου του 2016, χωρίς να μπορούν  να προβλεφθούν με ακρίβεια, οι πραγματικές  ανάγκες των σχολικών μονάδων στην τρέχουσα σχολική χρονιά.

Για την κάλυψη και την αποκατάσταση  των κτιριακών προβλημάτων και υποδομών  των σχολείων,  παρών στη συζήτηση ήταν και ο κ. Μ Χατζηιωαννίδης και ενημερωθήκαμε ότι:
   Από το τμήμα μικροέργων της τεχνικής υπηρεσίας  του Δήμου έχουν γίνει  έργα συντήρησης και αποκατάστασης   με κατεπείγοντα χαρακτήρα σε σχολικές μονάδες του Περάματος.. Οι παρεμβάσεις αυτές κατά δήλωση του δημάρχου, υπερβαίνουν οικονομικά τη ΣΑΤΑ στο τετραπλάσιο τόσο σε επίπεδο κόστους υλικών και εργαζομένων,  που απασχολήθηκαν σε αυτά. Ζητήσαμε  να αποδίδεται η ΣΑΤΑ  στα σχολεία και να γνωστοποιηθούν τα αριθμητικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν  τα παραπάνω.
   Για το 6ο Δημοτικό Σχολείο και το 1ο Νηπιαγωγείο  και την Προγραμματική Σύμβαση με αντικείμενο την εκτέλεση του έργου «Εργασίες συντήρησης στο 6ο Δημοτικό Σχολείο και 1ο Νηπιαγωγείο Περάματος», του Δήμου Περάματος με την Περιφέρεια Αττικής, το έργο βρίσκεται σε διαδικασία διαγωνισμού.  Συγκεκριμένα έχει γίνει έγκριση όρων του έργου από την οικονομική επιτροπή, χρειάζονται 20 ημέρες για  τον διαγωνισμό, από την ημέρα που  δημοσίευσής του. Τη δημοπράτηση, την υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο, την επίβλεψη κατασκευής του έργου και την παραλαβή του την έχει αναλάβει ο Δήμος Περάματος. Θεωρούν  δεδομένο ότι από το Πάσχα μέχρι το καλοκαίρι θα έχει ολοκληρωθεί το έργο, ακόμα κι αν προκύψουν καθυστερήσεις κατά τον διαγωνισμό.. Σε ερώτηση αν επιμέρους μικρό έργο, θέτει υπό αίρεση το συνολικό έργο, αρνήθηκαν το ενδεχόμενο, επιμένοντας ότι δεν τίθεται θέμα να μην ισχύσει η σύμβαση. Στο αίτημα ωστόσο, να τοποθετήσει ο Δήμος  δίχτυ προφύλαξης στον αύλειο χώρο του 6ου Δημ, το αμέσως επόμενο διάστημα,  για την προφύλαξη των παιδιών του Νηπιαγωγείου, λάβαμε την απάντηση ότι θα αργήσουν περισσότερο από ότι, αν περιμένουμε την υλοποίηση του συνολικού έργου.
Για τα έργα που αναμένονται από την εταιρεία Κτιριακές Υποδομές,  κι αφορούν στα 19 σχολεία του Περάματος, έχει γίνει ήδη η αποτύπωση των προβλεπόμενων έργων από τον Δήμο, ολοκληρώθηκε η αποτύπωση και η μελέτη από την ΚΤΥΠ κι ασκούνται διαρκείς πιέσεις υλοποίησης των έργων, εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής.  Η ΚΤΥΠ δε διέθετε το ποσό ύψους 850.000 ευρώ. Η διαδικασία των διαγωνισμών έχει ολοκληρωθεί, έχουν κατατεθεί οι προτάσεις και βρίσκονται σε αναμονή του ποιος θα αναλάβει ως ανάδοχος. Δεν μπορεί δε να δεσμευτεί με οριστικό χρονοδιάγραμμα που θα καθοριστεί ξεχωριστά για εσωτερικούς κι εξωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων, πράγμα που θα γίνει με πλήρη συμφωνία με τα σχολεία, και σύμφωνα με τη λειτουργία της σχολικής μονάδας. Στην επιμονή μας για τον χρόνο υλοποίησης ειπώθηκε ότι: ακόμα κι αν υπάρχουν ενστάσεις ακόμα κι αν πάνε στο ελεγκτικό συνέδριο δεσμεύτηκαν ότι θα έχουν ξεκινήσει το αργότερο το καλοκαίρι του 2018.
Ο δήμαρχος τέλος είπε ότι την επόμενη βδομάδα θα έχουν ολοκληρωθεί και θα παραδοθούν στον Σύλλογο μας, τα ακριβή ιστορικά διαδικασιών που αφορούν στις παραπάνω εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης στα σχολεία.
 Για το σχολείο του Ν. Ικονίου, εν όψει του ερχομού των παιδιών μεταναστών, από το κέντρο Σχιστού, δεσμεύτηκε ότι μέχρι το τέλος της βδομάδας θα διευθετηθούν οι όποιες εκκρεμότητες.

Για το πετρέλαιο είπε ότι από σήμερα καταγράφονται τα αποθεματικά των σχολείων και μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα δοθεί  η Α΄ φάση παροχής του.
Για τα 180.000 ευρώ, χρέη προηγούμενων δημοτικών αρχών, μας ενημέρωσε ότι τα χρήματα έχουν μπει στους δύο λογαριασμούς των Σχολικών Επιτροπών, από τα οποία εξαιρούνται 7.500Ε, ως παλιά οφειλή για τις καθαρίστριες των σχολείων. Τα χρήματα είναι διαθέσιμα και θα δοθούν όταν αφαιρεθούν οι υποχρεώσεις που έχουν ήδη κάποια σχολεία. Την επόμενη βδομάδα θα καλεστούν οι Διευθυντές/ντριες  των σχολείων και οι προϊσταμένες/οι Νηπιαγωγείων για να συζητήσουν εκτενώς τα σχετικά με την κατανομή του ποσού αυτού.
Η εξέλιξη αυτή, παρότι ανήκει στη σφαίρα του αυτονόητου, είναι σημαντική, γιατί δίνει μια ανάσα στα σχολεία σε μια δύσκολη περίοδο και  αποτελεί νίκη και δικαίωση των προσπαθειών του Συλλόγου μας, τιμά τον κόπο και την επιμονή όλων μας,  ακόμη και αυτών που λείπουν από κοντά μας.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι
Συνεχίζουμε αταλάντευτα να διεκδικούμε  το αυτονόητο: αξιοπρεπείς συνθήκες εκπαίδευσης για όλες όλους τους μαθητές και εργασίας για όλες όλους τις/τους εκπαιδευτικούς του συλλόγου μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια: