Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018


spe-ploumpidis.blogspot .com            αρ. Πρωτ .166            13/06/2018

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 70 ΠΟΥ ΕΠΙΜΗΚΥΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ OIL-ONE ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΚΑΙ ΤΗ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ.

Ο Σύλλογός μας μαζί με την  Λαϊκή Επιτροπή Κερατσινίου – Δραπετσώνας και άλλα εργατικά σωματεία και μαζικούς φορείς της περιοχής συνεχίζει την οργάνωση της πάλης ενάντια στην πολιτική που μας εξαθλιώνει και «βρωμίζει» τις ζωές μας.
Παλεύουμε για:
·         Να ανακληθούν τώρα οι άδειες της Oil One. Μετεγκατάσταση των καζανιών εκτός οικιστικού ιστού με όλα τα απαραίτητα μέτρα για το περιβάλλον.
·         Να απαλλοτριωθεί το σύνολο των 640 στρεμμάτων της περιοχής Λιπασμάτων προς όφελος των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής μας (υποδομές για αναψυχή, πολιτισμό, άθληση, υγεία).
·         Καμιά δραστηριότητα με ιδιωτικοοικονομικά επιχειρηματικά κριτήρια, καμιά ανταποδοτική λειτουργία άμεση ή έμμεση.
Καλούμε το λαό να μην κάνει πίσω από την πάλη για την κάλυψη των αναγκών του. Η κυβέρνηση προχωρά χωρίς ταλάντευση στο σχεδιασμό της στην περιοχή. Δίνει γη και ύδωρ στους επιχειρηματίες για να αυγατίσουν τα κέρδη τους, για την περιβόητη ανάπτυξη. Το τελευταίο ήρθε με την κατάθεση του Μεσοπρόθεσμου και το φωτογραφικό άρθρο 70 για την παραμονή των καζανιών εσαεί στην περιοχή.
Δεν μας προκαλεί καμιά έκπληξη η στάση της κυβέρνησης. Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνει αυτό που εδώ και χρόνια έλεγαν σωματεία και μαζικοί φορείς. Ότι ο χώρος των Λιπασμάτων είναι φιλέτο στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων για να κερδοφορούν και μέσα σε αυτό δεν χωράνε οι λαϊκές ανάγκες για πολιτισμό, αθλητισμό, υγεία, αναψυχή κλπ.
          Δε μας προξενεί, επίσης, εντύπωση και η στάση της δημοτικής αρχής που δε δέχτηκε, ύστερα από πρόταση που κατατέθηκε, να βγει ψήφισμα ενάντια στο σύνολο του μεσοπρόθεσμου που περιλαμβάνει το εν λόγω άρθρο στο δημοτικό συμβούλιο στις 11/6. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του γιατί.

Αποδεικνύεται ότι ήταν πρόσκαιρα τα μεγάλα λόγια ότι τάχα ο χώρος θα αποδοθεί στο λαό, ότι οι φιέστες με τον πρωθυπουργό στο χώρο των Λιπασμάτων έγιναν για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού. Να τσιμπήσει ο λαός με το τυράκι των 82 στρεμμάτων και να κλείσει τα μάτια στο μεγάλο παιχνίδι που στήνεται και που έχει συνέπειες στην ίδια τη ζωή του καθημερινά.
Θα μας βρουν απέναντί τους. Τίποτα δε θα μας σταματήσει. Είναι γελασμένοι εάν νομίζουν ότι θα βάλουν το κίνημα στον πάγο. Δε θα κάνουμε βήμα πίσω από την πάλη για την κάλυψη των αναγκών μας.
Σε συνέχεια των κινητοποιήσεων, δίνοντας με όλους τους τρόπους τη μάχη για την απομάκρυνση των καζανιών και συνολικά ενάντια στην πολιτική που μας εξαθλιώνει, η Λαϊκή Επιτροπή Κερατσινίου-Δραπετσώνας καλεί σε συμμετοχή στο λαϊκό γλέντι που διοργανώνεται, το Σάββατο 16 Ιουνίου στις 8.00 μ.μ. στην πλατεία Λαού.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: