Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018


                                spe-ploumpidis.blogspot.com             αρ. πρωτ. 176             16/8/2018
  ΕΚΦΡΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕΣΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 100 ΕΥΡΩ
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Κερατσινίου-Περάματος Ν. Πλουμπίδης χαιρετίζει τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα , τον απλό κόσμο για την άμεση και τεράστια έκφραση αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους του Ν. Αττικής και τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, φαρμάκων, χρημάτων, όπου κυριολεκτικά προσέφερε από το υστέρημά του.
Ο Σύλλογός μας από την πρώτη στιγμή εξέφρασε έμπρακτα την αλληλεγγύη του με κάλεσμα (24/7) που απηύθυνε στα μέλη του για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης από κοινού με την ‘Ενωση Γονέων Περάματος και το Σύλλογο Γυναικών Κερατσινίου-Δραπετσώνας «η στοργή του παιδιού». Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα γνωρίζοντας ότι τα σχολεία είναι κλειστά και η ενημέρωση ως εκ τούτου πιο δυσχερής.
Η φονική πυρκαγιά με τους 95 μέχρι στιγμής νεκρούς και τους δεκάδες τραυματίες αναδεικνύει για άλλη μια φορά και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο την ανυπαρξία κεντρικού σχεδιασμού, συντονισμού, την σταθερή έλλειψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας και δασοπυρόσβεσης.
Είναι παράγοντες που έχουν επισημανθεί από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα με ιδιαίτερα έντονο τρόπο και κατ’ επανάληψη το προηγούμενο διάστημα, ως προτεραιότητα για τη ζωή του εργαζόμενου λαού και δυστυχώς σήμερα η απουσία τους συμβάλλει καθοριστικά ώστε να μετράμε ανθρώπινες ζωές, σε μια ασύλληπτη τραγωδία.
Οι ευθύνες βαραίνουν διαχρονικά όλες τις κυβερνήσεις όπως και τη σημερινή, καθώς υλοποιούν μια πολιτική που συνθλίβει τις λαϊκές ανάγκες για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που θεωρεί «κόστος» για το κεφάλαιο και το κράτος του τις δαπάνες για ουσιαστική αντιπυρική θωράκιση, αντιπλημμυρική και αντισεισμική προστασία.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα προστασίας, ενίσχυσης και στήριξης των πυρόπληκτων και των οικογενειών τους.
Βάζοντας μπροστά τις άμεσες ανάγκες των οικογενειών που επλήγησαν στις πυρκαγιές σε Δυτική και Ανατολική Αττική, οργανώνουμε την αλληλεγγύη και την πάλη, διεκδικώντας άμεσα:
1.   Να υπάρξουν άμεσα μέτρα στήριξης των τοπικών δομών Υγείας, με προσωπικό και μέσα για την περίθαλψη όσων έχουν ανάγκη.
2.   Να υπάρξουν άμεσα μέτρα ασφαλούς στέγασης, καθαριότητας και υγιεινής, ένδυσης και σίτισης των πυρόπληκτων οικογενειών.
3. Να υπάρξει άμεση αποκατάσταση της ύδρευσης και της ηλεκτροδότησης στις περιοχές που επλήγησαν.
4.   Έκτακτη και άμεση οικονομική ενίσχυση στους πληγέντες και στις οικογένειές τους.
5.   Να υπάρξει άμεσα καταγραφή των ζημιών και ολική αποζημίωση των καταστημάτων, του εξοπλισμού, των εμπορευμάτων των αυτοαπασχολουμένων και μικρών ΕΒΕ, καθώς και των περιουσιών των εργατικών και λαϊκών οικογενειών.

Ταυτόχρονα με τα άμεσα αιτήματα, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
1.   Πλήρη κάλυψη από τον ΟΑΕΔ για εργαζόμενους που έχασαν τη δουλειά τους λόγω των πυρκαγιών. Άμεση κάλυψη για τους μισθούς τους, την ασφάλισή τους, τα ένσημά τους.
2.   Πάγωμα των χρεών σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες, χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για τους πληγέντες. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης.
3.   Για τα τραπεζικά δάνεια. Να υπάρξει πλήρης διαγραφή των δανείων των φτωχών εργατικών και λαϊκών οικογενειών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές για την 1η κύρια κατοικία και για την εξοχική κατοικία.
4.   Πλήρης απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για τις φτωχές εργατικές και λαϊκές οικογένειες που επλήγησαν.
5.   Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τους πληγέντες.
6.   Χωρίς καμία χρονοτριβή να υπάρξει ΤΩΡΑ άμεσος σχεδιασμός, γενναία χρηματοδότηση για τη υλοποίηση εκτεταμένων αντιπλημμυρικών και αντιπυρικών έργων με ευθύνη του κράτους στην Αττική και σε όλη τη χώρα».
 Το Δ.Σ. του Συλλόγου συνεχίζοντας την έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της ΔΟΕ και καταθέτει σε  λογαριασμό το ποσό των 100 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση των πυρόπληκτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: