Τρίτη 9 Απριλίου 2019


spe-ploumpidis.blogspot .com           αρ. πρωτ. 298             3/04/2019                 

Κάλεσμα σε Κινητοποίηση για εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών
Σάββατο 6/04 στην Ερμού (Σύνταγμα), στις  11:00 πμ.
Στέλνουμε αγωνιστικό μήνυμα ότι δε συμβιβαζόμαστε με την εργασιακή βαρβαρότητα, παλεύουμε για τη ζωή που μας αξίζει!
Απαιτούμε καμία έγκυος αναπληρώτρια να μην αναγκαστεί ξανά σε άδεια άνευ αποδοχών ή παραίτηση, αλλά να της εξασφαλίζεται όση άδεια απαιτείται σε περίπτωση επαπειλούμενης  εγκυμοσύνης, με πλήρεις αποδοχές.
Διεκδικούμε τη μονιμοποίηση των συναδέλφων αναπληρωτριών και αναπληρωτών εκπαιδευτικών και την εξίσωση των δικαιωμάτων των μόνιμων και των αναπληρωτριών εκπαιδευτικών στην προστασία της μητρότητας. 
Σε κάθε περίπτωση διεκδικούμε να πάρουν όλες οι αναπληρώτριες εργαζόμενες μητέρες και φέτος την θεσμοθετημένη άδεια των 3,5 μηνών, την οποία αναγκάστηκε να νομοθετήσει η κυβέρνηση κάτω από την πίεση των αγώνων μας.  Δεν αποδεχόμαστε κανένα από τα προσχήματα της κυβέρνησης για να μη δοθεί, όπως ότι δεν τη δικαιούνται όσες είχαν πάρει έστω και μια μέρα το μειωμένο ωράριο, το οποίο ήταν η μοναδική πρόβλεψη για τις μωρομάνες αναπληρώτριες πριν την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης.
Δε συμφιλιωνόμαστε με τις “ευέλικτες” εργασιακές σχέσεις και τα “ευέλικτα δικαιώματα” στην κοινωνική στήριξη της μητρότητας, της οικογένειας, που μας καταδικάζουν οι πολιτικές της ΕΕ, των κυβερνήσεων. 
Δε συμβιβαζόμαστε με μια ζωή με “ελάχιστες” παροχές και επιδόματα.
Διεκδικούμε τη ζωή που αξίζει σε μας, τα παιδιά και τους μαθητές μας, με βάση τις δυνατότητες της επιστημονικής και τεχνολογικής ανάπτυξης τον 21ο αιώνα.
            Διεκδικούμε να εξασφαλιστεί σε όλες και όλους τους συµβασιούχους εκπαιδευτικούς δουλειά µε δικαιώµατα, ολόπλευρη προστασία της µητρότητας από το κράτος.

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ
 ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ & ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για:
Μόνιµη και σταθερή δουλειά για όλες και όλους! Εδώ και τώρα µονιµοποίηση των πάνω από 30.000 χιλιάδων αναπληρωτών, που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση, για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των δηµόσιων σχολείων! Καµιά απόλυση συµβασιούχου εκπαιδευτικού!
Εξίσωση των δικαιωµάτων των αναπληρωτών µε εκείνα των µονίµων εκπαιδευτικών! Να εξασφαλιστούν άµεσα στις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς οι ίδιες άδειες µητρότητας µε εκείνες των µονίµων (εγκυµοσύνης, λοχείας, ανατροφής) αλλά και οι αναγκαίες όποτε αρρωστήσουν αναρρωτικές άδειες. Ειδικότερα να εξασφαλίζεται η απαιτούµενη άδεια µε αποδοχές σε κάθε αναπληρώτρια που το έχει ανάγκη σ’ όλη τη διάρκεια της εγκυµοσύνης της.
Μέτρα στήριξης των αναπληρωτών-τριών και των οικογενειών τους. Επίδοµα στέγασης, δωρεάν µετακινήσεις, δικαίωµα συνυπηρέτησης στα ζευγάρια των εκπαιδευτικών.
Ενιαίο, καθολικό αποκλειστικά Δηµόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστηµα Υγείας-Πρόνοιας, Προληπτικής και Επείγουσας ιατρικής για όλες και όλους, χωρίς καµιά άλλη προϋπόθεση. Δωρεάν χορήγηση φαρµάκων.
Επίδοµα τοκετού 1.000 ευρώ για κάθε γέννα, ανεξάρτητα από άλλες προϋποθέσεις, από τον κρατικό προϋπολογισµό. Κάλυψη όλων των εξόδων προγεννητικού ελέγχου, ιατρικώς υποβοηθούµενης αναπαραγωγής και τοκετού από το κράτος.
Αποκλειστικά δηµόσιες, δωρεάν και αναβαθµισµένες δοµές προσχολικής αγωγής. Να γίνονται δεκτά στους δηµοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθµούς όλα τα παιδιά, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς τροφεία και άλλη οικονοµική επιβάρυνση των γονιών.
Ίδια δικαιώµατα στον Σύλλογο Διδασκόντων και στη λειτουργία του σχολείου, ίδια συνδικαλιστικά δικαιώµατα για µόνιµους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.
ΤΟ Δ.Σ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: