Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020


       spe-ploumpidis.blogspot .com                 αρ. πρωτ.  414                19/01/2020

ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΤΙΣ 12:30 ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ
Να μην περάσει η εξίσωση των Κολεγίων με τα Πανεπιστήμια!  Όχι στον τριετή αποκλεισμό νεοδιόριστων και αναπληρωτών! Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών!
Συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση, με το νέο νομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφίσει την Τρίτη 21 Ιανουαρίου στη Βουλή, για την Ανώτατη Εκπαίδευση δρομολογεί την αξιολόγηση των πανεπιστημίων με βάση τα κριτήρια της αγοράς, βαθαίνει τη σύνδεση της αξιολόγησης με τη χρηματοδότηση και οδηγεί σε νέες κατηγοριοποιήσεις ανάμεσα στα Ιδρύματα. Ανάμεσα στα άλλα, προωθεί και διατάξεις που τσακίζουν άμεσα τα μορφωτικά και εργασιακά δικαίωμα των εκπαιδευτικών και ιδιαίτερα των αναπληρωτών - συμβασιούχων συναδέλφων!
Με το άρθρο 50 του νομοσχεδίου, προχωρά στην αναγνώριση των πτυχίων των κολεγίων εντός και εκτός Ελλάδας ως ισότιμων των πτυχίων των Πανεπιστημίων για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, απαξιώνοντας περαιτέρω την αξία των πτυχίων, μετατρέποντάς τα σε ένα ακόμη προσόν, ενώ κάνει ακόμα ένα βήμα στην ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης και στην εμπορευματοποίηση της γνώσης και των σπουδών. Επιπρόσθετα, αυτό θα οδηγήσει στην περαιτέρω  κατηγοριοποίησή, στην απαξίωση της προϋπηρεσίας, με ότι αυτό σημαίνει ενόψει και της  κατάρτισης των νέων πινάκων των αναπληρωτών. Ο νόμος ν 4589/19 του Γαβρόγλου  και η εφαρμογή του από την κυβέρνηση της ΝΔ, μαζί και με τη νέα διάταξη δείχνουν πού το πάνε όλες οι κυβερνήσεις. Υποβαθμίζουν συνολικά τα μορφωτικά δικαιώματα, ανοίγουν τον δρόμο στην πλήρη εμπορευματοποίηση της γνώσης, οδηγούν χιλιάδες νέους ανθρώπους στο αέναο κυνηγητό προσόντων και πιστοποιήσεων για τη διεκδίκηση μια επισφαλούς και κακοπληρωμένης θέσης εργασίας.
Είναι απαράδεκτη και η πρόθεσή τους να επαναφέρουν την «τιμωρία» στους αναπληρωτές, με τον τριετή αποκλεισμό από τους πίνακες, εάν κάποιος αναπληρωτής παραιτηθεί. Κάνουν πως δε βλέπουν τα χίλια δυο προβλήματα που αντιμετωπίζουμε κάθε χρόνο (οικογενειακά, υγείας, στέγασης κλπ), σε συνδυασμό και με τα μειωμένα δικαιώματα  (αναρρωτικές, μητρότητας κλπ), που οδηγούν ορισμένους συναδέλφους μας αναπληρωτές στην παραίτηση. Αντί να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματά μας, τη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους αναπληρωτές που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση, την εξίσωση των αδειών, μέτρα στέγασης, σίτισης κλπ, δείχνουν το ανάλγητο τους πρόσωπο, προσπαθώντας μάλιστα να καλλιεργήσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό κατηγορώντας, στοχοποιώντας και τιμωρώντας τους εκπαιδευτικούς! 
Συνάδελφοι, κανένας συμβασιούχος εκπαιδευτικός δεν παραιτείται για πλάκα!
Το αμέσως επόμενο διάστημα πρέπει να βρει όλους μόνιμους, αναπληρωτές στην πρώτη γραμμή του αγώνα, για να μην περάσουν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης. Οργανωμένοι στους Συλλόγους μας, θα δώσουμε τη μάχη ενάντια στον νέο εκπαιδευτικό νόμο, αλλά και ενάντια στο νομοσχέδιο για την κοινωνική ασφάλιση, που αφορά όλους τους τομείς της ζωής μας (δικαιώματα, υγεία, άδειες κλπ), μαζί με τους εργαζόμενους όλων των κλάδων.
Για την συμμετοχή στο Συλλαλητήριο:
Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην 3ωρη στάση εργασίας της ΔΟΕ (τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού και τις 3 πρώτες ώρες του απογευματινού προγράμματος).
Το σωματείο μας, για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στο συλλαλητήριο, κηρύσσει επιπλέον 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας για τον πρωινό κύκλο, 8.00 – 11.00, για όσους συναδέλφους τη χρειάζονται.
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΓΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!
TO Δ.Σ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: