Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2020

7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Ο λαός απαιτεί: Οι Ναζί στην φυλακή!


                          http://spe-ploumpidis.blogspot.com/     αρ. πρωτ. 546                   2/10/2020

7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο λαός απαιτεί: Οι Ναζί στην φυλακή!


Συμμετέχουμε όλες και όλοι στη συγκέντρωση στο Εφετείο Αθήνας στις 10π.μ.(στάση Μετρό Αμπελοκήπων) με ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ (3ωρη διεκολυντική στάση ΔΟΕ – ΟΛΜΕ 8π.μ. -11π.μ και κατόπιν στάση εργασίας από την ΑΔΕΔΥ από τις 11π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου)

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Συμπληρώθηκαν 7 χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, πράξη οργανωμένη και καθοδηγημένη από την εγκληματική-ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή, όπως άλλωστε και όλες οι δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες και σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Ενέργειες που ακόμη και σήμερα μένουν ατιμώρητες, με τη δίκη των ναζιστών να διαρκεί πάνω από 6 χρόνια, με τους εγκληματίες να κυκλοφορούν ελεύθεροι, αλλά και με τη στάση της Εισαγγελέως να τους ξεπλένει, ανοίγοντας το δρόμο για την αθώωσή τους.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Έχουμε παιδαγωγικό και ηθικό χρέος ως εκπαιδευτικοί απέναντι στους μαθητές μας να μην εφησυχάζουμε, να συνεχίζουμε αδιάκοπα τον αγώνα μέσα και έξω από την τάξη απέναντι στον φασισμό-ναζισμό και τη μήτρα που τον γεννά!! Πόσο μάλλον όταν το ναζιστικό αυτό μόρφωμα έδρασε και ξεδίπλωσε την εγκληματική του δράση  στις γειτονιές μας, βιώνοντας  όλοι μας με τον πιο έντονο τρόπο το ρατσιστικό δηλητήριο και στα σχολειά μας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι η δολοφονία του Παύλου Φύσσα συνέβη στη γειτονιά μας!!!

Δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ την τραμπούκικη επίθεση με προπηλακισμούς και γροθιές τον Γενάρη του 2017 στελεχών και μελών της Χ.Α., παρουσία του υπόδικου πρώην πια βουλευτή της Γ. Λαγού, εναντίον  μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, μελών Δ.Σ. άλλων εκπαιδευτικών σωματείων, συναδέλφων εκπαιδευτικών του σχολείου και του συλλόγου, μέσα στην αυλή του δημοτικού σχολείου του Ικονίου, με αφορμή τη φοίτηση των προσφυγόπουλων από τη δομή του Σχιστού στο συγκεκριμένο σχολείο.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε τις καταγγελίες σε συναδέλφους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας από φασίστες γονείς, επειδή αγκάλιασαν και παρείχαν εκπαίδευση σε προσφυγόπουλα.

Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη για την επόμενη μέρα!!

Οι λουφαγμένοι, σε ένα βαθμό σήμερα φασίστες, όποια κι αν είναι η απόφαση του δικαστηρίου θα συνεχίσουν να είναι χρήσιμη εφεδρεία για τους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις τους. Δεν έπαψαν ποτέ να στηρίζουν όλα τα μέτρα που τσακίζουν τα δικαιώματα μας, τις συλλογικές συμβάσεις, την υγεία και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς. Έχουν το μερτικό τους όποτε τους καλούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα στο να μπαίνουν εμπόδιο να σηκώνουν οι εργαζόμενοι κεφάλι, για να επικρατεί στους χώρους δουλειάς και σε σχολεία σιγή νεκροταφείου, ενισχύοντας το φόβο και το συμβιβασμό.

Οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη να τους απομονώσουμε με την οργάνωση αγώνων που στοχεύουν την αιτία που τους μεγαλώνει, τους τροφοδοτεί και τελικά τους χρησιμοποιεί όποτε και όπως βολεύει τους επιχειρηματικούς ομίλους, την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων: τον ορατό εχθρό, τον καπιταλισμό.  

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν όσα έλεγαν τα Συνδικάτα πριν το ναζιστικό μόρφωμα συρρικνωθεί εκλογικά, πριν τα στελέχη του αλλάξουν κόμματα και το κίνημα ακυρώσει με τον αγώνα του την εγκληματική του δράση. Ο φασισμός δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην επίθεση που κλιμακώνεται με στόχο να πληρώσουν ξανά τα εργατικά λαϊκά στρώματα τη νέα κρίση, τις τεράστιες  ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας, αλλά και ενάντια στην κλιμάκωση της εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Έτσι μόνο αντιμετωπίζονται οι φασίστες, όσα μορφώματα κι αν επινοήσει το χέρι που τους τρέφει. Μέσα από τα Σωματεία μας, τους Συλλόγους και τις ΕΛΜΕ καταδικάζουμε τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση, του φασισμού. Βγαίνουμε ξανά στο δρόμο απαιτώντας την καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Στέλνουμε τους εγκληματίες νεοναζί εκεί που ανήκουν: στο χρονοντούλαπο της ιστορίας!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας απευθύνει μαζικό κάλεσμα στα μέλη του για συμμετοχή στις στάσεις εργασίας και στη συγκέντρωση στο Εφετείο. Το Δ.Σ. του Συλλόγου θα βρίσκεται εκεί με οργανωμένο μπλοκ με πανό. Στόχος είναι μέσα από τη μαζική μας παρουσία, τα συνθήματά μας να ακουστεί παντού το μήνυμα ότι ο λαός απαιτεί τους ναζί στη φυλακή.

Για την καλύτερη οργάνωση της παρουσίας μας ο σύλλογος καλεί σε προσυγκέντρωση στο μετρό του Κορυδαλλού στις 9.15 π.μ. ώστε να μεταβούμε όλοι μαζί στη συγκέντρωση στο Εφετείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια: