Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ του προέδρου του συλλόγου εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Άγιος Σάββας Κώστα Καταραχιά και των άλλων υγιειονομικών Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους


 

http://spe-ploumpidis.blogspot.com/          αρ. πρωτ.  596                            18/12/2020

 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ

του προέδρου του συλλόγου εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Άγιος Σάββας Κώστα Καταραχιά και των άλλων υγιειονομικών

Κάτω τα χέρια από τους  εργαζόμενους

 

        Η διοίκηση της 1ης ΥΠΕ, δηλαδή η κυβέρνηση, προχωράει σε εκδικητική μετακίνηση του ακτινολόγου Κώστα Καταραχιά, που είναι πρόεδρος του συλλόγου εργαζόμενων του νοσοκομείου Άγιος Σάββας, στη ΜΕΘ  για τον κορονοϊό του νοσοκομείου Σωτηρία, καθώς και άλλων υγειονομικών του νοσοκομείου Αγ. Σάββας.

          Αυτές οι μετακινήσεις είναι εκδικητικές γιατί οι συνάδελφοι μαζί με το σωματείο πρωτοστάτησαν στις κινητοποιήσεις του συλλόγου όλες τις προηγούμενες ημέρες για τις ΕΔΕ που είχε διατάξει η διοίκηση του νοσοκομείου σε βάρος γιατρών και νοσηλευτών, με την κατηγορία ότι «αρρώστησαν από κορονοϊό», πρωτοστάτησαν για να παρθούν έγκαιρα μέτρα ασφαλείας και μαζικά τεστ για να μην κλείσει το νοσοκομείο τους.  Αυτές οι διώξεις κάτω από τη μαζική κατακραυγή, σταμάτησαν αλλά η διοίκηση του Νοσοκομείου και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας συνεχίζουν την εγκληματική τους πολιτική.

          Πρόκειται για δολοφονική πολιτική από τη μεριά της κυβέρνησης. Δολοφονική όχι μονάχα σε βάρος του συνδικαλισμού αλλά και σε βάρος των καρκινοπαθών του νοσοκομείου από τους οποίους στερεί έναν συνάδελφο από το ακτινολογικό και τον υπέρηχο που τόσο έχουν ανάγκη αυτές τις δύσκολες στιγμές.

·        Απαιτούμε να σταματήσει η νέα συνδικαλιστική δίωξη σε βάρος του προέδρου του συλλόγου Κώστα Καταραχιά.

·        Να σταματήσουν όλες οι διώξεις συναδέλφων, που ενώ δίνουν άνιση μάχη με την πανδημία τους καλούν να απολογηθούν γιατί αρρώστησαν από τον κορονοϊό.

·        Απαιτούμε μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία για να καλυφτούν οι ανάγκες των ασθενών

·        Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απαράδεκτης απόφασης για μετακίνηση σε άλλο νοσοκομείο του προέδρου του Σωματείου "Άγιος Σάββας" και μέλους του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, και των λοιπών υγειονομικών.



Δεν υπάρχουν σχόλια: