Κυριακή 4 Απριλίου 2021

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΕΠΕ ΚΑΙ ΕΛΜΕ ΣΤΙΣ 7/4


 

http://spe-ploumpidis.blogspot.com/          αρ. πρωτ. 642                             4/04/2021

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση για μια ακόμα φορά, με την εγκληματική της πολιτική, παίζει με την υγεία εκπαιδευτικών και γονέων, με την ψυχική υγεία και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών. Δεν πήρε κανένα μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων από την αρχή της χρονιάς, διαδίδοντας ψέματα ότι τα σχολεία δεν είναι εστίες υπερμετάδοσης του ιού, άρα δε χρειάζονται μέτρα, με αποτέλεσμα να κλείσουν όλα τα σχολεία στις αρχές Νοέμβρη και αρκετά από αυτά να παραμένουν κλειστά για πέντε συνεχόμενους μήνες από τότε.

Δεν ικανοποίησε το αίτημα για αραίωση των μαθητών ανά τάξη, για επαναλαμβανόμενα τεστ στους μαθητές, ώστε να παρακολουθείται με οργανωμένο τρόπο η διάδοση του ιού, είπε ψέματα για την προτεραιότητα των εκπαιδευτικών στους εμβολιασμούς.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζουν να προκαλούν! Τα περιβόητα «self tests», που η κυβέρνηση παρουσιάζει ως βασικό εργαλείο διαχείρισης της πανδημίας στο «τελευταίο μίλι προς την κανονικότητα», όπως λέει, είναι πειστήριο της εγκληματικής πολιτικής που φορτώνει στην «ατομική ευθύνη» ακόμα και τη διάγνωση της νόσου! Στην πραγματικότητα, και με αυτό το μέτρο, το κράτος απαλλάσσεται από κάθε ευθύνη για ολοκληρωμένο σχεδιασμό της επιδημιολογικής καταγραφής και επίβλεψης.

Το είδαμε άλλωστε και στην περίπτωση της τηλεκπαίδευσης. Η ευθύνη όλη πάνω στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς την περίοδο που τα σχολεία είναι κλειστά, αντίστοιχα και όταν ήταν ανοιχτά, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, και πρωτόκολλα που στην ουσία συντελούσαν στην διασπορά και όχι στην αντιμετώπιση της νόσου. Βέβαια, το κράτος «είχε συνέχεια» με την κυβέρνηση να υπογράφει «αμαρτωλές» συμβάσεις με τη Cisco, επεκτείνοντας συμφωνίες της προηγούμενης κυβέρνησης, να προσπαθεί να εφαρμόσει την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και να στέλνει εσωτερικούς κανονισμούς, που στην ουσία αποτελούν την πίσω πόρτα εφαρμογής της αξιολόγησης.

Οι εκπαιδευτικοί όμως απαντήσαμε σε όλα αυτά! Για άλλη μια φορά ενωμένοι, μέσα από τα σωματεία μας και τους συλλόγους διδασκόντων, βάλαμε «φρένο» στην εφαρμογή της αξιολόγησης με τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων να συμμετέχουν στην απεργία-αποχή!

Ωστόσο, δεν εφησυχάζουμε!

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, όταν ανοίξουν, ειδικά μέσα σε αυτές τις συνθήκες με την πανδημία να καλπάζει, με την κυβέρνηση να ενδιαφέρεται αποκλειστικά για το πώς θα ανοίξει ο Τουρισμός, για να μη χάσουν ούτε ευρώ οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι του κλάδου.

Δε θα τους αφήσουμε να βάλουν τη ζωή των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους σε κίνδυνο! Δε θα τους αφήσουμε να αφήσουν τους μαθητές μας αβοήθητους, μετά από δύο σχολικές χρονιές σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης.

Συζητάμε!  Οργανωνόμαστε!  Διεκδικούμε όλα όσα έχουμε ανάγκη!

 Προχωράμε το επόμενο διάστημα σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις  για τα ζητήματα της εκπαίδευσης!

Ετοιμάζουμε τη μαζική συμμετοχή μας στην απεργιακή συγκέντρωση για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς!

Ο σύλλογος μας ανταποκρίνεται ομόφωνα στο κάλεσμα σε σύσκεψη ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ  του Συλλόγου Π.Ε. Αν. Αττικής « ο Σωκράτης» την Τετάρτη 7 Απριλίου στις 18:30 στο θεατράκι στη Γκράβα, για την οργάνωση της κοινής δράσης των σωματείων για το επόμενο διάστημα                   ( Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας).



Δεν υπάρχουν σχόλια: