Κυριακή 11 Απριλίου 2021

Διαγραφή από τον Σύλλογό μας του διορισμένου με τη συναίνεσή του στη θέση «αιρετού» μέλους του ΠΥΣΠΕ Πειραιά


 

http://spe-ploumpidis.blogspot.com/          αρ. πρωτ.  645            11/04/2021

 

Διαγραφή από τον Σύλλογό μας του διορισμένου με τη συναίνεσή του στη θέση «αιρετού» μέλους του ΠΥΣΠΕ Πειραιά

 

Συνάδελφοι,

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Π.Ε. Κερατσινίου-Περάματος «Ν. Πλουμπίδης» καταγγέλλει απερίφραστα τη συγκρότηση του ψευδο-ΠΥΣΠΕ, αφού πρόκειται για απαράδεκτη αυταρχική ενέργεια της κυβέρνησης και του Υπ. Παιδείας. Είναι ξεκάθαρο ότι στοχεύουν να «πετάξουν» τους εκλεγμένους εκπροσώπους των εργαζομένων από τα υπηρεσιακά συμβούλια. Αυτά τα Υπηρεσιακά Συμβούλια αντιστρατεύονται, επί της αρχής, τη θέση του κλάδου.

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας συνεδρίασε διαδικτυακά την Πέμπτη 8 Απριλίου του 2021 στις 19.30 . Η ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης στάλθηκε και στα σχολεία, καθώς ήταν ανοιχτή η παρακολούθηση της συνεδρίασης και στους συναδέλφους. Ένα από τα θέματα της συνεδρίασης ήταν η συγκρότηση του «νόθου ΠΎΣΠΕ». Το Δ.Σ. λαμβάνοντας υπόψη:

 

  • Το συντριπτικό ποσοστό 95% αποχής από τις ψευδοεκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2020 για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, που στον Πειραιά κυμάνθηκε από το 97% για το ΠΥΣΠΕ ως το 99% για τα ΚΥΣΠΕ και ΑΠΥΣΠΕ.
  • Την αγνόηση της βούλησης των εκπαιδευτικών και τη συγκρότηση του ΠΥΣΠΕ Πειραιά από τον Περιφερειακό Δ/ντη Εκπαίδευσης Αττικής με βάση τα αποτελέσματα των ψευδοεκλογών της 7ης Νοεμβρίου 2020.
  • Την κοινή ανακοίνωση των Διοικητικών Συμβουλίων και των επτά Συλλόγων Π.Ε. Εκπαίδευσης του Πειραιά με την οποία καλούσαν:

α) Τους δήθεν «εκλεγμένους» (τακτικούς και αναπληρωματικούς) που ανακοίνωσε το ΥΠΑΙΘ για το ΠΥΣΠΕ Πειραιά – να καταθέσουν τις παραιτήσεις τους.

β) Τα μέλη τους να μην καταλάβουν τις θέσεις των διορισμένων μελών που προβλέπονται στο Π.Δ. 1/2003 για τη συγκρότηση των Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων (αλλά και των Συμβουλίων Επιλογής) ούτε να υποβάλουν αίτηση ή να αποδεχτούν ορισμό με βάση το κατάπτυστο άρθρο 123 του ν. 4763/2020 στη θέση των τεσσάρων αιρετών εκλεγμένων (τακτικών και αναπληρωματικών) που παραιτήθηκαν.

  • Την απόφαση του Δ.Σ. της ΔΟΕ  με την οποία καλούσε:

α) Τους «εκλεγμένους», που ανακοινώνει το Υπουργείο Παιδείας, να καταθέσουν τις παραιτήσεις τους, στη διάθεση του κλάδου.

β) Τους συναδέλφους να μην υποβάλλουν αιτήσεις, ούτε για τις δύο θέσεις των διορισμένων μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων ούτε για τις δύο θέσεις των εκλεγμένων αιρετών που παραιτήθηκαν με βάση το κατάπτυστο άρθρο 123 του ν. 4763/2020  και σε περίπτωση που ορισθούν από τη Διοίκηση να καταθέσουν τις παραιτήσεις τους και να απέχουν από τις συνεδριάσεις.

γ) Τους Συλλόγους Π.Ε. να προχωρήσουν στη διαγραφή από τα μητρώα τους όσων δεν ακολουθήσουν τις αποφάσεις της Δ.Ο.Ε. και των τοπικών συλλόγων.

 Προχωρά με ομόφωνη απόφαση στη διαγραφή του εκπαιδευτικού Δημητρακόπουλου Γεωργίου που υπηρετεί στο 5ο Δ.Σ. Κερατσινίου από το μητρώο μελών του Συλλόγου μας, επειδή παρά τα ανωτέρω με δική του αίτηση κατέλαβε με βάση το άρθρο 123 τη μία εκ των δύο θέσεων «του αιρετού» του δοτού ΠΥΣΠΕ. Το άρθρο 8 του καταστατικού μας ορίζει ξεκάθαρα: «διαγράφεται από μέλος του συλλόγου όποιος ενεργεί ενάντια στους σκοπούς του συλλόγου και στις αποφάσεις του ΔΣ και της Γ.Σ».

 

 

Η απόφαση θα προταθεί από το ΔΣ για επικύρωση στην επόμενη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου.

 

Είναι επιβεβλημένο να αναφερθεί ότι ο εν λόγω εκπαιδευτικός ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον πρόεδρο του συλλόγου για τη συνεδρίαση του ΔΣ και του ζητήθηκε να παρευρεθεί για να είναι και ο ίδιος παρών στη συζήτηση  και να εκθέσει τις απόψεις του. Όμως ο ίδιος αρνήθηκε κατηγορηματικά να παρευρεθεί δηλώνοντας ότι με αίτησή του συνειδητά θέλησε να καταλάβει τη θέση ως «δοτό» μέλος στη θέση των παραιτηθέντων αιρετών στο νόθο ΠΥΣΠΕ. Να αναφέρουμε επίσης ότι Γ. Δημητρακόπουλος ήταν υποψήφιος για το ΠΥΣΠΕ με τον συνδυασμό των ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ο ίδιος ανήκει στην παράταξη της ΔΑΚΕ) και υποτίθεται ότι είχε υποβάλει την παραίτησή του ως υποψήφιος, σύμφωνα με την απόφαση της ΔΟΕ, πριν τη διενέργεια των εκλογών μη αποδεχόμενος την ηλεκτρονική ψηφοφορία.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: