Κυριακή 8 Μαΐου 2022

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ώστε να υπάρξει διευκόλυνση από πλευράς του Δήμου προκειμένου η Έκθεση του παραρτήματος Κερατσινίου ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ να μεταφερθεί και στο Πέραμα


 

7/5/2022

Αρ. Πρωτ.: 833

 

Προς: Δήμαρχο Περάματος κ. Λαγουδάκη

Κοιν.: Παράρτημα ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Κερατσινίου

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Το παράρτημα ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Κερατσινίου έχει να παρουσιάσει αξιόλογες δράσεις που σχετίζονται με την Ιστορία του τόπου μας και της περιοχής του Κερατσινίου ειδικότερα. Με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου διοργανώνει εκδηλώσεις, ομιλίες,  ιστορικούς περιπάτους, επισκέψεις σε χώρους ιστορικής μνήμης (χώρος Ηλεκτρικής). Μια δραστηριότητα ιδιαίτερα σημαντική  είναι η συνεργασία του παραρτήματος με τα σχολεία της ευρύτερης περιοχής Κερατσινίου και Περάματος. Εκπρόσωποι του παραρτήματος  επισκέπτονται τα σχολεία μιλούν στους μαθητές για τα γεγονότα εκείνης της περιόδου (κατοχή, αντίσταση, απελευθέρωση). Είναι γεγονός πως  οι μαθητές  δείχνουν  ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η Πανδημία, ωστόσο, διέκοψε αυτή την τόσο πολύτιμη δράση.  Σε μια προσπάθεια  να υπάρξει συνέχεια, όταν το επέτρεψαν οι συνθήκες και τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, το παράρτημα διοργάνωσε στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη στο Κερατσίνι έκθεση  με  ιστορικό  υλικό από τα αρχεία του παραρτήματος (βιβλία, αφίσες, ενθύμια, χειρόγραφα)  σχετικά  με τα χρόνια της κατοχής (1941-1944), την αντίσταση του λαού μας απέναντι στον κατακτητή,  την απελευθέρωση. Η έκθεση είχε μεγάλη επιτυχία. Εκτός από τους κατοίκους της περιοχής την έκθεση επισκέφθηκαν πάνω από 1000 μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  σε οργανωμένες επισκέψεις με εκπαιδευτικούς από τα σχολεία τους.

Εκτιμάμε  πως αυτή η προσπάθεια πρέπει να στηριχθεί και να  συνεχιστεί με τέτοιο  τρόπο  ώστε να διευκολύνονται και οι μαθητές από όμορους δήμους να επισκέπτονται την έκθεση.

Η παρουσίαση αυτής της έκθεσης και στον Δήμο Περάματος θα βοηθούσε σε αυτή την κατεύθυνση.

Αναμένοντας τη διευκόλυνση από πλευράς του Δήμου, ώστε η Έκθεση του παραρτήματος Κερατσινίου ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ να μεταφερθεί και στο Πέραμα, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: