Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Ψήφισμα συμπαράστασης στον Ηλία Σμήλιο και Ζήση Κλεισιάρη

 

       http://spe-ploumpidis.blogspot.com/               αρ. πρωτ.  848                            22/06/2022

       

 Ψήφισμα συμπαράστασης

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Κερατσινίου-Περάματος «Ν.Πλουμπίδης» εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία  του για την άδικη καταδικαστική απόφαση του εφετείου Θεσσαλονίκης, για την δράση τους, των μελών του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης Ηλία Σμήλιου, δάσκαλου, μέλος του Δ.Σ. του Ζ΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Θεσσαλονίκης και δημοτικού συμβούλου του Δήμου  Αμπελοκήπων και Ζήση Κλεισιάρη, δικηγόρου, πρώην μέλος του Δ.Σ. του Δ. Σ. Θ.

Οι Ηλίας Σμήλιος και Ζήσης Κλεισιάρης καταδικάστηκαν σε 8 μήνες για «παρακώλυση συναγωνισμού» και 4 μήνες για «παράνομη βία», που συμψηφίστηκαν σε 10 μήνες με τριετή αναστολή (!), επειδή πριν 5 ακριβώς χρόνια, συμμετείχαν σε κινητοποίηση του ΣΥ. Σ. Θ. που στηρίχτηκε από σειρά μαζικών φορέων και σωματείων της πόλης, που έγινε για να σωθούν από κοράκια των τραπεζών και των funds δυο περιπτώσεις πλειστηριασμού κατοικίας λαϊκών οικογενειών. Τι και αν κανείς δεν εμφανίστηκε τελικά στον πλειστηριασμό για να διεκδικήσει σπίτι και «συναγωνισμός» δεν υπήρξε. Τι και αν η «παράνομη βία» δεν προέκυψε από κανένα μάρτυρα που εμφανίστηκε στο δικαστήριο – ούτε τον μάρτυρα κατηγορίας – η απόφαση ήταν καταδικαστική με βάση ένα σαθρό κατηγορητήριο που η υπεράσπιση κονιορτοποίησε.

Σε μια εποχή ολομέτωπης επίθεσης στο εισόδημα, τα κοινωνικά αγαθά, τις δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα, ενώ οι πλειστηριασμοί πολλαπλασιάζονται στις φτωχογειτονιές της πόλης της Θεσσαλονίκης, η απόφαση αυτή είναι υπαγορευμένη από την πολιτική καταστολής και αυταρχισμού της κυβέρνησης, ακόμα και στην υπεράσπιση ενός βασικού δικαιώματος, όπως η πρώτη κατοικία, για να μπορούν τα κοράκια των τραπεζών και των funds να ξεσπιτώνουν τον λαϊκό κόσμο προκειμένου να αυξάνουν την κερδοφορία τους.

Αυτή η καταδικαστική απόφαση αφορά πρώτα από όλα την κοινωνία που δέχεται τα πλήγματα της αντιλαϊκής πολιτικής. Αφορά κάθε δημοκράτη, κάθε άνθρωπο που τον πνίγει το δίκιο από τον αυταρχισμό, γι’ αυτό και όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη για τη δικαίωση, την απαλλαγή από τις κατηγορίες και το τέλος της δικαστικής ομηρίας των μελών του ΣΥ. Σ. Θ.

 

Κάτω τα χέρια από όσους αγωνίζονται! Η αλληλεγγύη είναι η ασπίδα των αγωνιστών!




Δεν υπάρχουν σχόλια: