Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022

9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΙΣ 11Π.Μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ.ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 14.00 ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ (12ο ΔΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ)


 

http://spe-ploumpidis.blogspot.com/                  αρ. πρωτ.  893                22/10/2022

9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΙΣ 11Π.Μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ

Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

Ως πότε…

…Θα συμβιβαζόμαστε με ένα σχολείο που δε θα προσφέρει ολόπλευρη μόρφωση στους μαθητές μας; Θα χαρακτηρίζεται από ελλείψεις σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό; Θα συζητάμε κάθε Νοέμβρη για τα κενά στην παράλληλη στήριξη, τις διδακτικές ώρες που δεν γίνονται; Θα κοιτάει τους γονείς στην τσέπη; Θα «απειλείται» από το κρύο το χειμώνα, ο κίνδυνος διακοπής ρεύματος θα είναι πραγματικός;

…Θα φτάνουμε στις 20 του μήνα και ο μισθός θα έχει εξανεμιστεί σε σπίτια – αποθήκες και εισιτήρια για τα ΜΜΜ; Θα φοβόμαστε να κοιτάξουμε την τιμή της βενζίνης, τους λογαριασμούς, θα κουτσουρεύουμε κι άλλο τη λίστα για τα ψώνια;

....Οι αναπληρωτές θα βιώνουμε την ανασφάλεια, ο μισθός μας θα εξανεμίζεται σε προσόντα και μεταπτυχιακά με την ελπίδα της σταθερότητας στη δουλειά; Θα φτάνει Νοέμβρης και δεν θα ξέρουμε που και αν θα δουλέψουμε;

… Θα λέμε «κάθε πέρσι και καλύτερα!»;

Απαιτούμε να ζούμε αξιοπρεπώς! Απαιτούμε κανένας μαθητής να μην κρυώσει, να μην πεινάσει, να μη μείνει μόνος του αυτόν τον χειμώνα.

Μπορεί να γίνει αλλιώς!

Το απέδειξαν οι 100.000 απεργοί εκπαιδευτικοί πριν ένα χρόνο, που, ακόμα και τώρα, η αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση βρίσκει σθεναρά εμπόδια στο μεγαλύτερο κομμάτι του κλάδου! Το αποδεικνύουν καθημερινά οι δεκάδες εκπαιδευτικοί που μέσα από τα σωματεία τους, αγωνίζονται για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για να καλυφθούν οι ανάγκες λειτουργίας των σχολείων κα. Όπως συνέβη από την αρχή της χρονιάς στη Σαλαμίνα, στην Μεταμόρφωση, την Πετρούπολη, την Καισαριανή, τον Κορυδαλλό και αλλού!

Το αποδεικνύουν οι αγώνες στην Cosco, στην e food, στα Πετρέλαια Καβάλας, στην ΛΑΡΚΟ, αλλά και οι οικοδόμοι, οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό – τουρισμό στην Σαντορίνη και αλλού… Το απέδειξαν τα δεκάδες σωματεία της Αθήνας – εκπαιδευτικά και μη- που συναντήθηκαν πριν λίγες μέρες στο γήπεδο Σπόρτινγκ και αποφάσισαν, σαν μια γροθιά, να συνεχίσουν και κλιμακώσουν τον αγώνα τους μπροστά στην απεργία!

Αυτή τη δύναμη φοβούνται και σέρνουν τους αγωνιστές στα δικαστήρια! Όπως πρόσφατα συνέβη για 7η φορά στον δικό μας τον κλάδο, αλλά και με την Πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ, τον γ.γ της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, που πήγαν κόντρα στο νόμο Χρυσοχοΐδη για την απαγόρευση των διαδηλώσεων!

Στην οργάνωση η δύναμη! Στον αγώνα η ελπίδα!

Ως πότε θα δεχόμαστε να μπαίνουν οι ανάγκες μας για μόρφωση και ζωή στο ζύγι «κόστους – οφέλους»; Θα συμβιβαζόμαστε με κονδύλια – ψίχουλα, voucher και pass;

Την ίδια στιγμή που σχολεία και σπίτια απειλούνται με διακοπές ρεύματος, η ακρίβεια «σπάει κόκκαλα», η παιδεία υποχρηματοδοτείται σταθερά… Εταιρίες όπως η Motor Oil και τα ΕΛΠΕ έχουν αύξηση κερδών 465% και 323,3% αντίστοιχα, στα προσχέδια του προϋπολογισμού σκοπεύουν να δώσουν 14 δις ευρώ σε επιχειρηματικούς ομίλους για τη στήριξη των επενδυτικών τους σχεδίων, ενώ τους τελευταίους μήνες έχουν δώσει 5,5 δις στις εταιρείες παροχής ενέργειας!

12 χρόνια τώρα «ματώνουμε» από τις περικοπές που μας επέβαλαν εναλλάξ και όλες μαζί οι κυβερνήσεις… και το βαρέλι δεν έχει πάτο! Έτσι, τον Ιούνη του 2022 ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ, ψήφισαν την μονιμοποίηση των ειδικών φόρων στην ενέργεια, που εκτοξεύει κι άλλο τους λογαριασμούς ρεύματος, ενώ πριν λίγες μέρες στο ευρωκοινοβούλιο ψήφισαν την ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία, με λεφτά από τις δικές μας τσέπες!

Καμία ανοχή – Καμία αναμονή!

Οργανώνουμε αποφασιστικό αγώνα για:

-         20% αυξήσεις στους μισθούς, άμεση καταβολή 13ου και 14ου μισθού, επαναφορά του κλεμμένου Μ.Κ. 2016 – 2017, αφορολόγητο στα 12.000€.

-         Κατάργηση των φόρων σε ρεύμα, πετρέλαιο και φυσικό αέριο για όλα τα σχολεία, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα.

-         Επαρκής χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών. Διαγραφή χρεών προς ΔΕΚΟ. Γενίκευση των σχολικών γευμάτων.

-         Κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη.   Έναρξη της ενισχυτικής διδασκαλίας.

Έχουμε τη δύναμη! Μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Δυναμώνουμε τον αγώνα για ένα σχολείο για όλα τα παιδιά, δημόσιο και δωρεάν που θα μορφώνει ολόπλευρα και δεν θα μας εξοντώνει, δεν θα μας φορτώνει με περιττά γραφειοκρατικά βάρη, με κουτάκια και αξιολογήσεις που καμία σχέση δεν έχουν με τη μόρφωση των μαθητών μας.

Με την ενότητα μας, τη δράση μας σε κάθε σχολείο, σε κάθε σύλλογο διδασκόντων μετατρέπουμε τα σχολεία σε χώρους διεκδίκησης και αγώνα, σπάμε στην πράξη τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία.

Δεν θα «προσαρμόσουμε» τη ζωή μας στην βαρβαρότητα, όπως μας καλούν οι κυβερνητικοί «φωστήρες». Δεν μπορεί το 2022 να παρακαλάμε να μην κάνει κρύο στα σπίτια μας και στα σχολεία!!! Δεν μπορεί το 2022 να βλέπουμε τους μαθητές μας να πεινάνε!!!

Οργανώνουμε σε κάθε σωματείο, σε κάθε δήμο, σε κάθε σχολείο, τον αγώνα για τις δικές μας ανάγκες.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 14.00 ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ (12ο ΔΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ)

9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ!

Δίνουμε ραντεβού 11.00 π.μ. στον Πειραιά, πλατεία Καραϊσκάκη!

ΤΟ ΔΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: