Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 15/12 ΣΤΙΣ 12μμ. στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ και στην Πορεία στο Υπ. Οικονομικών και Βουλή! ΣΤΙΣ 15 ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΜΕ 24ωρη ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΚΗΡΥΞΑΝ ΔΟΕ-Σύλλογοι -3ωρη η ΔΟΕ και 3ωρη συμπληρωματική από το ΔΣ του Συλλόγου μας για να την αξιοποιήσει κάθε συνάδελφος ανάλογα με το εργασιακό του ωράριο- και ΟΛΜΕ (24ωρη)


 

http://spe-ploumpidis.blogspot.com/      αρ. πρωτ.           908                       7/12/2022

Μετά τη μεγάλη Πανεργατική Απεργία 9 Νοέμβρη και τα μαζικότατα Μπλοκ των ΣΥΛΛΟΓΩΝ μας στα Απεργιακά Συλλαλητήρια. Μετά το εμβληματικό 90% της αποχής από τις ηλεκτρονικές τους ψευδοεκλογές. Μετά τις Παραστάσεις στο ΥΠΑΙΘ

ΣΤΙΣ 15 ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΜΕ 24ωρη ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

 

ΠΟΥ ΚΗΡΥΞΑΝ ΔΟΕ-Σύλλογοι -3ωρη η ΔΟΕ και 3ωρη συμπληρωματική από το ΔΣ του Συλλόγου μας για να την αξιοποιήσει κάθε συνάδελφος ανάλογα με το εργασιακό του ωράριο- και ΟΛΜΕ (24ωρη)

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 15/12 ΣΤΙΣ 12μμ. στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ και στην Πορεία στο Υπ. Οικονομικών και Βουλή!

 

Διεκδικούμε: Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) με 20% αυξήσεις στους μισθούς μας, Δώρο Χριστουγέννων τώρα σε όλους τους Εκπαιδευτικούς, επαναφορά 13ου και 14ου μισθών, επαναφορά του κλεμμένου κλιμακίου 2015-17, Μονιμοποίηση  των νεοδιορίστων, νομοθετική ρύθμιση για εξίσωση του ωραρίου των Νηπιαγωγών με των υπόλοιπων εκπαιδευτικών, Μαζικούς Μόνιμους Διορισμούς με μονιμοποίηση των αναπληρωτών, Χρηματοδότηση σχολικών επιτροπών, Κατάργηση όλου του αντιδραστικού πλαισίου για την αξιολόγηση και την αυτονομία των σχολείων.

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Δε χρειάζονται περιγραφές για την κόλαση στην οποία θέλουν να ζήσουμε! Τα ξέρουμε καλά γιατί τα ζούμε, ο μισθός μας τελειώνει στο πρώτο 15νθήμερο και των νέων συναδέλφων ακόμα πιο νωρίς. Στα σχολεία μας, που δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για τους μαθητές μας, μένουμε μόνοι και αβοήθητοι! Τα σχολικά κτήρια τελικά αποδεικνύονται θανατηφόρα, όπως πολλάκις είχαμε προειδοποιήσει! Δύο κόσμοι: χαμηλοί και παγωμένοι μισθοί, φοροληστεία, ενεργειακή φτώχεια, πλειστηριασμοί, κόστος των εξοπλισμών και των ιμπεριαλιστικών πολέμων για τον λαό και την ίδια στιγμή πακέτα εκατομμυρίων για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Από λόγια και υποσχέσεις χορτάσαμε! Γνωρίσαμε διαχρονικά  τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων και είδαμε ότι η μία έχτιζε πάνω στα αντιλαίκά μέτρα της προηγούμενης! Γι’ αυτό δεν περιμένουμε σωτήρες! Μάθαμε ότι μόνο εμείς οι ίδιοι μπορούμε α σωθούμε συσπειρωμένοι μέσα από τα Σωματεία μας, μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό! Δεν έχουμε πλέον αυταπάτες, δεν περιμένουμε σωτήρες, μαθαίνουμε και πιστεύουμε στη δύναμή μας! Μπορούμε και διεκδικούμε να ζήσουμε στην εποχή μας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας και τις μεγάλες δυνατότητες της εποχής μας! Η ζωή μας δεν μπορεί και δε θέλουμε να είναι vouther και pass!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ, ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ!



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: