Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗ Δ/ΝΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ (02/2/2023)

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗ Δ/ΝΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ (02/2/2023)

Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε παράσταση των εκπροσώπων των Συλλόγων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Πειραιά «Η Πρόοδος», Νίκαιας-Πειραιά, Κερατσινίου-Περάματος «Ν. Πλουμπίδης», Κορυδαλλού-Αγίας Βαρβάρας, A΄ Πειραιά «Ρ. Φεραίος», Αργοσαρωνικού και Σαλαμίνας στη Δ/νση Π.Ε. Πειραιά και συνάντηση με τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κυρία Μεϊντάση Αθανασία.

 

Κατά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι των Συλλόγων έθεσαν:

1.     Το ζήτημα της μονιμοποίησης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών και των πιέσεων που ασκεί το ΥΠΑΙΘ προς τις Δ/νσεις Εκπαίδευσης – μεταξύ των οποίων και η Δ/νση Π.Ε. Πειραιά- ώστε να ανακαλέσουν τις διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης που εξέδωσαν με το πέρας της διετούς δόκιμης θητείας των συναδέλφων. Η κυβέρνηση ξεκινώντας από τους νεοδιόριστους κι από περιοχές μακριά από το κέντρο επιδιώκει να κάμψει τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών για να περάσει πιο εύκολα την αξιολόγηση. Ο εκβιασμός των νεοδιόριστων είναι κυνικός και ωμός και ως τέτοιον θα τον αντιμετωπίσει το εκπαιδευτικό κίνημα ακυρώνοντας κάθε προσπάθεια επιβολής της ατομικής αξιολόγησης.

 

Οι Εκπρόσωποι των συλλόγων κάλεσαν την Δ/ντρια εκπαίδευσης να μην υποκύψει στις πιέσεις του Υπουργείου και τόνισαν ότι θα ήταν οξύμωρο να ανακληθεί η μονιμοποίηση συναδέλφων που είναι μόνιμοι εδώ και τέσσερις σχεδόν μήνες. Ρωτήσαν μάλιστα ευθέως για το τι σκοπεύει να πράξει αλλά η Δ/ντρια Π.Ε. Πειραιά  απέφυγε να τοποθετηθεί και δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις.

 

2.     Το ζήτημα της σύστασης νέων οργανικών θέσεων για όλες τις υφιστάμενες ειδικότητες:

α) Οι εκπρόσωποι των σωματίων ζήτησαν να πληροφορηθούν τον αριθμό των νέων οργανικών θέσεων ανά ειδικότητα που η Δ/νση εισηγείται προς το ΥΠΑΙΘ να συσταθούν και β) τα κριτήρια για τη σύστασή τους. Για το πρώτο ζήτημα η Δ/νση διευκρίνισε ότι δεν είναι σε θέση να δώσει αυτή τη στιγμή αριθμούς καθώς η επεξεργασία των δεδομένων δεν έχει ολοκληρωθεί. Ως προς το δεύτερο εξήγησε ότι τα κριτήρια που ακολουθεί αφορούν τις υπάρχουσες οργανικές θέσεις, τα λειτουργικά κενά σε βάθος πενταετίας, τη συγκρότηση ομάδων σχολείων και την ισόρροπη κατανομή των θέσεων μεταξύ των διάφορων περιοχών.

 

Συναδέλφισσες/φοι,

μπροστά γενικευμένη επίθεση που δέχεται το δημόσιο σχολείο, η εργασία και τα δικαιώματά μας, απέναντι στην τμηματική εφαρμογή της αξιολόγησης που επιδιώκει να μετατρέψει το σχολείο σε εργασιακή και εκπαιδευτική κόλαση πρέπει να ενωθούμε και να ξεσηκωθούμε σαν ένας άνθρωπος. Πυκνώνουμε τις τάξεις των σωματείων και των Γενικών μας Συνελεύσεων, παίρνουμε αγωνιστικές αποφάσεις που θα ανατρέψουν τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της κυβέρνησης. 

ΟΛΟΙ /ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ – Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Το δελτίο τύπου υπογράφουν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε.:

Πειραιά «Η Πρόοδος», Νίκαιας-Πειραιά, Κερατσινίου-Περάματος «Ν. Πλουμπίδης», Κορυδαλλού-Αγίας Βαρβάρας, A΄ Πειραιά «Ρ. Φεραίος», Αργοσαρωνικού και Σαλαμίνας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: